Thriller cu final fericit pentru ieșeni! CSMS a bătut Otopeniul după ce a fost condus cu 2-0

30 Apr. 2012, 13:51 Campionat
Thriller cu final fericit pentru ieșeni!** CSMS a bătut Otopeniul după ce a fost condus cu 2-0

Fotbalistii de la Clubul Sportiv Municipal Studentesc (CSMS) Iasi s-au chinuit teribil in meciul de sambata, cu formatia CS Otopeni. Iesenii au invins cu 4-2, dupa ce erau condusi in minutul 27 cu 2-0. Disputata pe o caldura sufocanta, la partida din Copou au asistat aproximativ 2.000 de spectatori.

Oaspetii au inceput foarte bine meciul de pe stadionul Emil Alexandrescu si, in minutul 11, Mugurel Dedu a speculat o gafa a lui Mitrea si a inscris cu un sut de la marginea careului. Gazdele nu si-au revenit, insa, din socul primirii golului, iar in minutul 27, Otopeniul a dat lovitura: Ciolacu a primit o pasa perfecta pe culoar si a marcat cu un sut din interiorul careului, pe langa Irimia. Iesenii au intrat greu in meci si au bifat primele ocazii de gol abia in minutul 30. Mitrea a sutat frumos de la marginea careului, portarul a respins in corner, iar din lovitura de la colt rezultata, tot Mitrea a reluat cu capul putin alaturi. Pana la pauza insa, iesenii au revenit fantastic si au punctat de doua ori prin Milea (’37) si Mitrea (’45). Mai intai, Petrovic a executat perfect o lovitura libera de pe dreapta, iar Milea s-a inaltat frumos si a inscris cu capul din 6 metri. Jucatorii lui Ionut Popa s-au aruncat spre poarta adversa, iar in minutul 43, Gado a trimis in bara, din doar 3 metri, pentru ca in minutul 45, Mitrea sa egaleze. Claudiu Tudor a executat un corner de pe dreapta, iar Mitrea a inscris cu o frumoasa lovitura de cap din 7 metri, care l-a depasit in aer pe portarul Oltean si a poposit in poarta.

Dupa pauza, pe teren a existat o singura echipa. Golurile victoriei au venit, insa, extrem de greu. In minutul 52, Gado a scapat singur spre poarta, dintr-o pozitie suspecta de off-side, a fost faultat in postura de ultim aparator (eliminare clara), dar arbitrul Dragos Istrate a lasat jocul sa continue. Trei minute mai tarziu, Cristea a fost eliminat pentru cumul de cartonase galbene, dar, paradoxal, iesenii au parut incomodati de faptul ca joaca in superioritate numerica. In minutul 71, Milea (unul dintre cei mai buni jucatori de pe teren) a ratat o ocazie incredibila, singur, in doi metri cu toata poarta in fata a tras peste poarta. Imediat, Ionut Popa a facut doua schimbari, care s-au dovedit inspirate. I-a introdus pe Herghelegiu si Onofras, iar fostul atacant al Urziceniului si al Stelei a marcat o dubla care a adus trei puncte uriase pentru CSMS.

Mai intai, in minutul 79, dupa un sut al lui Gado, respins in fata de portar, Onofras a reluat din vole superb sub bara si a marcat pentru 3-2. Tot Onofras a adus linistea pe stadionul din Copou, marcand cu un sut frumos in coltul lung pentru 4-2, dupa un contraatac purtat pe traseul Herghelegiu – Gado. Dupa acest succes de infarct si cum Viitorul Constanta a facut doar un 0-0 la FCM Bacau, iesenii sunt pe locul 3 in clasament si au ajuns la doar 2 puncte de promovare. CSMS joaca etapa viitoare, sambata, 5 mai, la Astra II Giurgiu.

Declaratii la finalul meciului

Ionut Popa, antrenor CSMS Iasi: „Se spune ca aprilie este luna nebunilor. Cand joci in luna aprilie, cand ai antrenorul principal si cel cu portarii nascuti in aceasta luna, cand mai sunt si alti jucatori nascuti in aprilie, normal ca suntem un club al nebunilor. Cand joaca CSMS trebuie sa te tii de oua. La pauza i-am remontat pe jucatori cu o bata de basseball, iar Otopeniul a jucat pentru Real Madrid. Pentru mine este o mare surpriza ca Viitorul Constanta a facut egal la FCM Bacau. E bine ca am castigat, ma bucur pentru Onofras, dar il tin rezerva si etapa viitoare, ca sa intre din nou si sa dea 3 goluri, nu 2 ca acum. Puneti-ma pe mine judecatorul fotbalului romanesc si in trei luni fac ordine. Cum au jucat cei doi fundasi centrali ai nostri (Tincu si Camara – n.r.), joc si eu. Ii fac praf saptamana asta”.

Florin Prunea, presedinte executiv CSMS Iasi: „Greselile pe care le facem ne costa. Pacat ca trebuie sa revenim tot timpul, dar asta dovedeste ca baietii au caracter. Chiar daca am trecut prin momente grele, nu m-am indoit nici o clipa ca nu vom invinge. Ii stiu pe baieti, stiu ca sunt caractere si stiu cum se pregatesc. De asta am fost convins ca vom castiga. Marius Onofras este un exemplu pe teren si in vestiar. Sunt mandru ca am un asemenea jucator la echipa. Nu e o surpriza pentru mine ca Bacaul a scos o remiza cu Viitorul Constanta, pentru ca ii stiu pe oamenii de acolo. Pentru noi, orice meci de acum incolo este unul decisiv. Astra II este o echipa imprevizibila, dar care acasa nu prea pierde”.

Marius Onofras, jucator CSMS Iasi: „Important este ca am reusit sa castigam. Conteaza mai putin cine a marcat. Am luat usor doua goluri si a fost foarte greu sa revenim. Suntem pe un drum bun, usor o sa devenim o echipa buna. Sunt foarte bucuros pentru acest succes. Acum nu vreau decat sa ne odihnim putin, pentru ca s-a resimtit oboseala si in timpul meciului cu Otopeniul. Trebuie sa ne vedem in continuare de jocul nostru si sa ne intereseze mai putin ce fac ceilalti. Important este ca vin oameni tot mai multi la stadion si asta nu face decat sa ne ambitioneze”.

Ciprian Milea, jucator CSMS Iasi: „Avem un campionat foarte greu si trebuie sa avem continuitate. Avem incredere in noi. Cu cat ne apropiem mai mult de contracandidatele noastre, cu atat suntem mai ambitiosi!”.

CSMS Iasi: Irimia – Cretu (’71 Onofras), Tincu (cpt.), Camara, Mitrea, Ciucur, Milea, Cl. Tudor (‘Herghelegiu), Vladu – Marjanovic (’35 Petrovic), Gado. Antrenor: Ionut Popa.
CS Otopeni: Oltean – Somodean, Mug. Dedu (’89 Iliescu), Pana, Serediuc, Ghindeanu (cpt.), Ciolacu (’66 Batfoi), G. Ghita (’74 Fl. Manea), M. Dumitru, Iuhasz, N. Cristea. Antrenor: Silviu Cristescu.

Arbitri: Dragos Istrate – Florin Ungureanu, Mircea Grigoriu.
Observatori: Ioan Chelaru, Mihai Calistru.

30 Apr. 2012, 13:51 Campionat
Pe aceeași temă