„Suntem consternați. Când intrăm pe teren ajungem să fim bătaia de joc a unora.” Foresta cere suspendarea arbitrului din meciul cu Chindia

Marius ANGHEL 21 Mar. 2017, 13:40 Campionat

În urma eșecului înregistrat la sfârșitul săptămânii trecute în confruntarea de la Târgoviște, 1-2 cu Chindia, Foresta a rămas fără victorie în 2017 în campionatul ligii secunde. Însă, modul în care a venit această înfrângere i-a nemulțumit profund pe conducătorii grupării sucevene, care-l acuză pe centralul Cătălin Botaș din Timișoara de viciere de rezultat. Arbitrul l-a eliminat foarte ușor, în minutul 56, pe fundașul sucevean Dudu Drugă, într-un moment în „galben-verzii” erau în avantaj pe tabela de marcaj.

„Suntem consternați de ceea ce s-a întâmplat în meciul cu Chindia. Nu pot să înțeleg cum a putut Botaș să ia o asemenea decizie, din moment ce era foarte departe de fază, iar din poziția în care se afla nu putea să vadă o eventuală infracțiune. Mai mult, pe filmare se vede clar că mingea era în posesia fotbalistului nostru, Drugă fiind cel care a atins ultimul balonul și nu jucătorul advers, astfel că la această fază decizia corectă ar fi fost lovitură liberă pentru Foresta și cartonaș galben pentru jucătorul Chindiei. Din punctul nostru de vedere, este viciere de rezultat, mai ales că din lovitura liberă dictată după eliminarea eronată a lui Drugă a ieșit golul egalizator al gazdelor. Nici nu vreau să mă gândesc că ar putea fi o greșeală intenționată”, a declarat directorul sportiv al Forestei, Dănuț Perjă.

Nu-l mai vor pe Botaș la meciurile lor și-l vor suspendat

Oficialul sucevean spune că gruparea din Târgoviște nu avea nevoie de ajutorul primit din partea arbitrului Cătălin Botaș și speră ca asemenea evenimente să nu se mai repete.

„Să fim bine înțeleși. Când echipa a jucat slab, am luat măsuri împotriva jucătorilor, amendându-i și blocându-le salariile. De această dată au avut altă atitudine pe teren, însă a intervenit arbitrul întâlnirii care a rupt jocul, lăsându-ne în nouă jucători de câmp.

De asemenea, din cauza nervozității și frustării apărute în rândul fotbaliștilor după faza din minutul 56, s-au primit mai multe cartonașe galbene. Jucătorii Bogdan Rusu și Daniel Lung vor fi suspendați astfel pentru viitorul meci de campionat, iar penalitățile sportive pe care va trebui să le plătim trec de 2.500 de lei. Facem eforturi mari să ținem echipa în campionat. Cheltuielile sunt mari, deplasările sunt lungi, fugim de la un sponsor la altul, numai noi știm cum ne descurcăm, iar când intrăm pe teren ajungem să fim bătaia de joc a unora. Cred că avem toate motivele să fim supărați și mi se pare normal să ieșim în presă și să reacționăm la asemenea nedreptăți”, a mai spus Perjă.

Dată fiind conjunctura în care s-a produs eliminarea lui Drugă, oficialii Forestei speră să găsească înțelegere la Comisia de Disciplină. „Mă bazez pe buna credință a membrilor Comisiei de Disciplină. Conform Regulamentului, și plecând de la ceea ce a scris arbitrul în raport, suspendarea nu poate fi mai mare de o etapă. În ce ne privește, pe baza probei video, am fi putut să solicităm anularea deciziei arbitrului. Era însă un demers de durată, iar pentru a fi avut șanse de reușită ar fi trebuit să beneficiem de un punct de vedere favorabil din partea Comisiei Centrale a Arbitrilor. Referitor la CCA, sper ca prestația arbitrului Cătălin Botaș din meciul Chindia Târgoviște – Foresta Suceava să fie analizată așa cum trebuie, iar măsurile care se vor lua împotriva acestuia să fie cele care se cuvin, astfel încât asemenea greșeli să nu se mai repete. De asemenea, dorim ca centralul Cătălin Botaș să nu mai fie delegat la meciurile echipei noastre”, a precizat Dănuț Perjă.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU
Foto: Eduard Găiseanu (DBsport)
Video: MDI TV

Marius ANGHEL 21 Mar. 2017, 13:40 Campionat
Pe aceeași temă