Succesul de la Suceava readuce speranța în tabăra brăileană!

Marius ANGHEL 13 May. 2013, 16:39 Campionat
Succesul de la Suceava** readuce speranța în tabăra brăileană!

Fără să se poată baza pe trei piese grele, Bosoi, Frunză și Neagoe, Alin Pânzaru a găsit formula câștigătoare în partida de la Rapid CFR Suceava și CF Brăila. Echipa brăileană a obținut prima victorie după o perioadă de „secetă” de trei etape.

„Uitasem să ne mai bucurăm, dar acum renasc speranțele pentru un loc pe podium. Trebuie să câștigăm toate meciurile care au mai rămas, Săgeata să remizeze odată și avem asigurat locul al doilea”, a fost prima reacție a antrenorului brăilean la finalul partidei.

Prima repriză a fost una echilibrată. Amenințați încă de spectrul retrogradării, sucevenii au fost primii care au dat tonul ofensivei și puteau marca în două rânduri, însă Plămadă și Neagu au șutat din poziții bune pe lângă poarta apărată de Bunduc.

Brăilenii se așteptau la un astfel de asediu în primul sfert de oră, dar au respectat planul tactic, au închis căile de acces spre propriul careu, iar în minutul 20 ar fi putut deschide scorul. Voicu a șarjat pe partea dreaptă, l-a driblat pe Bălan, a centrat în careul gazdelor, dar Ciocâlteu nu a găsit spațiul porții. În minutul 35 s-a petrecut o fază asemănătoare, cu singura deosebire că pe post de servant a fost Câmpeanu, dar tabela nu s-a modificat nici de această dată.

Brăilenii au dictat ritmul jocului în repriza a doua

În repriza secundă, jucătorii suceveni au resimțit oboseala acumulată după etapa intermediară de la Slobozia, Rapid CFR a scăzut din turație, iar CF Brăila a dictat ritmul partidei. Gazdele au mizat pe mingi lungi, aruncate spre cele două vârfuri, dar elevii lui Pânzaru au evoluat fără greșeală. Ciocâlteu ar fi putut marca în primele minute ale reprizei secunde, a urmat apoi o ratare a lui Bălașa. Brăilenii au beneficiat de o lovitură liberă, Necoară a centrat foarte bine, dar Bălașa, de la câțiva metri, a trimis mingea cu latul, prea ușor pentru a-l învinge pe Zăvoi.

Oaspeții au forțat deschiderea scorului și au reușit-o cu nouă minute înainte de finalul partidei. Pungă a inițiat o acțiune personală, i-a pasat lui Necoară, acesta a centrat în careul advers, iar Voicu, de la 6 metri, a făcut inutilă intervenția portarului sucevean. În minutele rămase din timpul regulamentar de joc precum și în cele de prelungire acordate de arbitrul Robert Dumitru, CF Brăila a mai irosit patru situații de gol, cea mai mare dintre ele aparținându-i tot lui Voicu.

CF Brăila a obținut o victorie importantă în urma căreia poate să spere din nou la locul al doilea.

„Un meci echilibrat în prima sa parte, la discreția noastră în repriza a doua, când puteam chiar să ne impunem la un scor mult mai mare, pentru că după gol am mai avut câteva ocazii mari de a înscrie. Am obținut o victorie importantă, acum putem spera și la locul al doilea. Avem moralul bun, motivație, iar elanul nostru în următoarele partide va fi altul. Așteptăm ca și spectatorii brăileni să-și întoarcă fața spre această echipă”, a declarat Alin Pânzaru.

„Cred că după cum s-a desfășurat jocul nu meritam să pierdem trei puncte foarte importante în lupta pentru evitarea retrogradării. Din nou nu ne-am concentrat până la capăt și am primit gol pe final, probabil și din cauza oboselii acumulate în ultimele șapte zile, când am jucat trei meciuri. În ciuda acestui eșec, eu cred că avem șanse să scăpăm, dar trebuie să obținem patru puncte în ultimele două meciuri, sau mai puține, în funcție de celelalte rezultate”, a explicat antrenorul Bogdan Tudoreanu.

Sursa: Obiectiv Vocea Brăilei

Marius ANGHEL 13 May. 2013, 16:39 Campionat
Pe aceeași temă