Start fals pentru Corona!

Marius ANGHEL 18 Mar. 2013, 15:44 Campionat
Start fals** pentru Corona!

Liderul din B2 s-a împiedicat pe teren propriu, scor 0-0, în meciul cu FC Maramureș Universitar Baia Mare

„Noi trebuie să gestionăm bine această situație și să nu facem înmormântare după acest 0-0″, spune antrenorul Dan Bona

Corona a ratat o șansă uriașă de a se distanța la patru puncte de ocupanta locului 2, ACS Poli Timișoara. La primul meci oficial din 2013, brașovenii nu au reușit să treacă de FC Maramureș Baia Mare, o echipă de pluton din această serie, scor 0-0. Fără mai mulți jucători de bază: Stângă, Damian și Fizeșan, suspendați, și fără Martac și Ștefan lăsați în afara lotului până la soluționarea litigiului cu gruparea prahoveană Oțelul Larissa, Dan Bona a fost nevoit să improvizeze.

Astfel, mijlocașul Răzvan Dâlbea a făcut pereche în centrul defensivei cu Forika, Sorin Marin a fost retras fundaș stânga, mijlocul terenului a fost asigurat de Leonte, Vlad Munteanu, Manea și Horia Popa, iar în față, lângă Coman, a apărut Marinescu. Brașovenii au început mai greoi, însă, încet, încet au pus stăpânire pe joc și au luat cu asalt careul oaspeților. Probabil, la pauză și Romică Buia, antrenorul oaspeților se întreba cum de echipa sa a scăpat fără gol primit la ocaziile uriașe ratate de Horia Popa în două rânduri, Coman, iar Manea și Dâlbea au luat la țintă bara.

Partea secundă a fost dezamăgitoare, cu un joc de uzură, din care au ieșit în câștig elevii lui Romulus Buia. Totuși, Corona putea da lovitura în ultimul minut de joc, prin Pastor, care a ratat o ocazie monumentală, singur în șase metri!

Corona rămâne pe primul loc în Seria Vest cu 28 de puncte, cu două mai mult decît următoarea clasată, ACS Poli Timișoara, iar etapa viitoare brașovenii vor juca, în deplasare, duminică, de la ora 14.30, cu FC Bihor.

Bona: „Am spus că va fi un retur greu”

La finalul meciului, antrenorul Dan Bona s-a arătat dezamăgit de rezultat. „Două puncte pierdute, e drept după un joc mai modest în repriza secundă. În prima repriză am construit bine, dar am ratat nepermis de multe situații clare de gol. În partea secundă nu am mai jucat la nivelul din prima repriză, dar și așa puteam să câștigăm la ocazia imensă a lui Pastor din minutul 90. Nici nu știu cum a putut să dea peste poartă din trei metri. Am spus că va fi un retur greu. Toate echipele din fruntea clasamentului au avut sincope la începutul returului. Nu ne convine că am făcut 0-0, dar trebuie să mergem înainte. Mai sunt 10 meciuri de disputat și trebuie să adunăm cât mai multe puncte. Noi trebuie să gestionăm bine această situație și să nu facem înmormântare după acest 0-0″, a declarat Bona.

Echipă fără stadion!

Se întâmplă în Liga a 2-a din România. FC Maramureș Baia Mare a jucat la Brașov, dar încă nu are un stadion pe care să dispute meciurile de pe teren propriu! Patronul lui FC Maramureș, Dan Hotico, are o soluție originală și vrea să joace meciurile considerate acasă pe terenul adversarilor! „Este un punct important obținut la Brașov. Din păcate, încă nu știm unde vom juca meciul cu FC Olt din etapa viitoare, pentru că nu avem stadion și putem pierde partida la masa verde! Luăm în calcul chiar să jucăm la FC Olt, dacă în câteva zile nu găsim o soluție!”, a spus Hotico.

Niculescu i-a spionat

La meci a asistat și Claudiu Niculescu, antrenorul Damilei Măciuca, echipă aflată pe locul 3 în B2. Acesta și-a luat sârguincios notițe pe tot parcursul meciului și, la final, a fost mulțumit de faptul că brașovenii au pierdut două puncte.

Corona – FC Maramureș Baia Mare 0-0

Corona: Marc – Burlacu (”74 Pastor), Forika, Dâlbea, Sorin Marin – Leonte, V. Munteanu, Manea, Horia Popa (”67 Stanciu) – Coman, Marinescu (”57 Ene). Antrenor: Daniel Bona

FC Maramureș: Ștețca – Duruș, Faye, Istrofor, Cornea (”18 Gego, ”68 Bițiș)- Oltean, Chivoiu, Krausz, Deac (”46 Schuller) – Achim, Tănasă. Antrenor: Romulus Buia

Arbitri: Cristina Dorcioman (Câmpulung Muscel)- Monica Rigo (Cluj), Speranța Popescu (București)

Sursa: Monitorul Expres

Marius ANGHEL 18 Mar. 2013, 15:44 Campionat
Pe aceeași temă