Sport Club Bacău a trimis lanterna la Galați!

Marius ANGHEL 09 Oct. 2013, 23:25 Campionat

Sport Club Bacău a obținut miercuri primele puncte în Liga a II-a, după ce a învins la scor o echipă modestă, așa cum admitea după meci și antrenorul Viorel Tănase. La capătul primului sfert de oră al partidei, băcăuanii au deschis scorul prin Curiliuc, care a împins balonul în plasă de la un metru după o centrare a lui Claudiu Tudor. S-a făcut 2-0 în minutul 36, când Tudor a trecut din rolul de servant în cel de finalizator, coordonatorul Sport Clubului înscriind din mijlocul careului după centrarea lui Husein.

În primul minut al mitanului secund, nou-intratul Bogdan Ungureanu a marcat pentru 3-0 cu un șut de la 16 metri dar, după aceea, vârful băcăuan a ratat în neștire din toate pozițiile. În minutul 58, Hurdubei a reușit un lob din colțul careului de 16 metri, e drept și cu „sprijinul” unui fundaș advers, care a deviat cu capul, balonul păcălindu-l pe portarul Arteni și astfel s-a făcut 4-0.

Cu 13 minute înainte de final, Bogdan Rusu a înscris din 6 metri, la capătul unui contraatac rapid purtat de Hurdubei și Curiliuc. Deși tânărul portar băcăuan Petrariu a fost în formă, având mai multe intervenții spectaculoase, sucevenii au izbutit totuși golul de onoare, în minutul 84, la șutul puternic și plasat al lui Stănescu, de la circa 22 de metri.

Victorie clară a gazdelor, care puteau face scorul campionatului dacă nu iroseau o sumedenie de ocazii clare. Băcăuanii scapă de ultimul loc și merg sâmbătă pe terenul Dunării Galați cu gândul la victorie.

SPORT CLUB BACĂ‚U – RAPID CFR SUCEAVA 5-1 (2-0)
Curiliuc (15), Cl. Tudor (36), Bg. Ungureanu (46), Hurdubei (58), Bg. Rusu (77) / V. Stănescu (84)

Petrariu – Mihălăchioae, Lozneanu, Burcă, Sascău – Întuneric (66 Adăscăliței) – Husein (46 B. Ungureanu), Cl. Tudor, B. Rusu (80 Strugariu), Hurdubei – Curiliuc. Antrenor: Viorel Tănase

Arteni – D. Bălan (60 D. Cristescu), Fl. Plămadă (46 Luțac.), R. Sava, Semeghin – Cerlincă, Veleșcu, Sumănariu, Vl. Stănescu – Căinari, M. Negru (46 I. Plămadă). Antrenor: Ion Buzioanu

Cartonașe galbene: Cerlincă (min. 4), Vl. Stănescu (min. 56).
Arbitru: Eduard Ioniță (Constanța). Asistenți: Cătălin Teodor (Brăila) și Florin Vișan (Galați).

Articol scris de Horia ALEXOAE

Foto: Dan DUȚĂ‚

Marius ANGHEL 09 Oct. 2013, 23:25 Campionat
Pe aceeași temă