Soarta Forestei pare pecetluită. Clubul sucevean nu s-a reunit, mai are doar cinci jucători și are activitatea oprită. „Așteptăm pe cineva care să ne ajute”

Marius ANGHEL 12 Jul. 2017, 13:05 Campionat

Au mai rămas nouă zile până la termenul limită trasat de FRF (20 iulie), în care echipele cu drept de participare în eșalonul al doilea se pot înscrie în noul sezon și pare din ce în ce mai sigur că gruparea Foresta Suceava nu va putea uza de acest drept, în condițiile în care activitatea de la club este paralizată de luni bune.

Conducerea clubului nu a rezolvat nici până acum problema datoriei către Fisc, ajunsă acum la 450.000 de lei, iar jucătorii, neplătiți de câteva luni, s-au împrăștiat în cele patru zări. Rămasă fără finanțare, echipa suceveană nici măcar nu a reluat pregătirile în vederea startului ediției de campionat 2017-2018 a Ligii a 2-a, programat pe data de 5 august. În aceste condiții, soarta „galben-negrilor” pare a fi pecetluită, lucru recunoscut și de președintele Andrei Ciutac.

„Este aproape imposibil ca situația să se remedieze. Așteptăm pe cineva care să ne ajute. Până la acest moment, am avut doar discuții, nu am concretizat nimic. Noi rămânem deschiși oricărei oferte. Am avut întâlniri și cu oameni care au vrut să păstreze echipa aici, la Suceava. Oricine va veni va avea parte de sprijinul nostru.

Acea problemă mai veche, cu datoria către finanțe, nu își găsește rezolvarea, iar cuantumul sumei care trebuie plătită crește pe zi ce trece.

În acest moment mai avem sub contract doar cinci jucători. În ceea ce privește antrenorul n-ar fi probleme, fiind sucevean, el este dispus să continue.

Totalul datoriilor Forestei către Fisc, jucători și angajați se ridică la 190.000 de euro”, a declarat Andrei Ciutac la radio Sport Total FM.

Tabloul de concurs al ediției de campionat 2017-2018 a Ligii secunde ar trebuie să cuprindă 20 de formații, este vorba de Pandurii Târgu Jiu, ASA Târgu Mureș, UTA, CS Mioveni, Chindia Târgoviște, FC Brașov, Dunărea Călărași, CS Afumați, Olimpia Satu Mare, Luceafărul Oradea, Dacia Unirea Brăila, Foresta Suceava, CS Balotești, Academica Clinceni, ASU Politehnica Timișoara, Știința Miroslava, Metaloglobus București, SCM Pitești, Ripensia Timișoara și AFC Hermannstadt. Această listă ar putea să sufere însă unele modificări până la startul întrecerii, fiind greu de crezut că Foresta și FC Brașov, echipă aflată aproape de faliment, se vor putea înscrie în campionat. Metalul Reșița va profita de aceste retrageri, iar campionatul ar putea să înceapă cu mai puțin de 20 de echipe.

Tragerea la sorți a meciurilor din viitorul sezon va avea loc pe data de 25 iulie, la Centrul Național de Fotbal de la Mogoșoaia.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Marius ANGHEL 12 Jul. 2017, 13:05 Campionat
Pe aceeași temă