Situație explozivă la Năvodari: „Jucătorii nu mai au ce să mănânce, unii dorm la stadion. Dați-ne banii pentru munca noastră”

Liga2.ro 25 Nov. 2014, 19:22 Campionat
Situație explozivă la Năvodari:

Săgeata Năvodari, anul trecut în Liga I, e ca și desființată. Jucătorii sunt neplătiți de trei luni și jumătate, iar viceprimarul din Năvodari, cel care dăduse asigurări la începutul campionatului că echipa va funcționa în condiții bune, nu mai găsește soluții de finanțare. Solicitat de jucători să le reprezinte interesele în fața viceprimarului, Cătălin Anghel, antrenorul echipei până acum trei săptămâni, ne pune în temă cu momentele critice prin care trece echipa.

Domnule Anghel, care e situația la echipă în acest moment?
În primul rând, eu sunt solidar cu jucătorii, i-am adus aici și le-am spus că vom face performanță, că la anul vom încerca să promovăm. Făcusem un grup bun aici, toate mergeau bine, dar înainte cu o zi de începerea campionatului domnul primar a fost arestat. A venit viceprimarul (n.r. – Florin Chelaru) la vestiare și ne-a spus să stăm liniștiți, că lucrurile vor merge înainte. Acum au început să fie anchete și asupra echipei de fotbal.

Au fost anchetați și jucătorii?
Doamne ferește! Nu, nu, nu, nu, nu! DNA a anchetat modul în care s-au cheltuit banii la echipa de fotbal.

Deci cum e cu viceprimarul?
Domnul viceprimar nu mai vrea să dea niciun leu… Când mi s-a spus că nu mai poate să dea bani și nu mai poată să țină echipa pentru promovare, am zis ok și m-am retras împreună cu stafful meu. Am reziliat de comun acord, iar acum zic că vor s-o-nchidă. Că asta se-ntâmplă în România, din cauza legilor pe care le dă Federația… Și LPF-ul văd că e același lucru…

La ce legi vă referiți?
Păi nu pot să cred că în 2014 oricine poate desființa echipa fără să mai dea niciun ban.

Jucătorii ce zic?
Jucătorii nu mai pot. M-au sunat pe mine și mi-auzis: „Dom” profesor, ne-ați spus să venim aici, haideți cu noi, că nu se poate…

Dumneavoastră când ați reziliat contractul?
Acum o lună.

Și, ați fost la Primărie?
Am fost joia trecută la Primărie cu băieții, ne-a primit domnul viceprimar și băieții și-au spus of-ul. Eu am zis că merg cu ei până-n pânzele albe, pentru că eu i-am adus, le-am promis că va fi bine, nu pot să mă retrag acum. Domnul viceprimar ne-a asigurat că găsește o soluție într-o săptămână. Băieții i-au spus că de trei luni și ceva n-au luat un leu din salariu: „Ne trage copilul de pantaloni. Ce facem, dom”ne? Măcar spuneți-ne ceva! Sau dacă vreți să închideți echipa, veniți la zi cu noi, cu banii, și închideți-o. Dați-ne banii pe ce am muncit!” L-au întrebat: Dumneavoastră vă luați banii de la primărie? A zis că da.

Miercuri, la 10:30, miting la Primărie

Și el cum a explicat situația?
Ne-a spus că finanțarea s-a făcut pe nu știu ce lege, că trebuia să se facă pe nu știu ce altă lege. O minciună gogonată ca să se-nchidă echipa. Noi ne-am dus și astăzi să vorbim cu dânsul și nu l-am găsit la Primărie. Mâine la 10 jumate, împreună cu toți jucătorii și antrenorii de la Centrul de Copii și Juniori mergem în față la Primărie, să ne primească și să ne spună ce se-ntâmplă. Păi cum sunt făcute legile? Ei închid când vor și lasă oamenii neplătiți.  Este munca noastră, am făcut un contract de comun accord, nu am pus pistolu-n cap la nimeni. Ei speră acum că fraierii pleacă. Au început să dezinformeze prin președintele clubului că se desființează echipa, că trebuie reziliate contractile. De ce? Pentru ca băieții să plece. Ei asta voiau. Dacă băieții plecau acasă, începeau să spună că jucătorii nu mai vor să joace, că nu mai au nici ei bani și o închid.

„Mai bine borduri decât fotbal”

Vin și suporteri la Primărie?
Suporteri nu prea sunt la Năvodari. Că așa au vrut consilierii locali, să blameze echipa și au spus că mai bine pun borduri decât să dea bani la fotbal. Le-am zis să îmi spună care dintre consilieri a scos orașul Năvodari la suprafață în țara asta. Când a avut echipă în Liga I, Săgeata Năvodari a făcut reclamă acestui oraș, s-a auzit de numele ăsta în toată România. Prin ce se mai aude de Năvodari? Eu nu aud nicăieri, poate doar de Midia Năvodari, combinatul sau ce e. E un copil al orașului echipa asta.

Poate că nu e legal să mai dea bani…
Păi au dat două prime, așa, că mureau jucătorii de foame. Pe alea cum le-au dat? Dar de patru ani cum dau bani? Asta e o vrăjeală pe care n-o mușcăm.

Aveți vreo speranță că se vor rezolva problemele?
Nu am mari speranțe. Ar trebui să spun așa: domne, am mare încredere în domnul viceprimar, ca să dea frumos, așa. Dar dânsul după ce le-a spus că îi înțelege, că au familii, că încearcă să rezolve, a dat imediat la presa locală că nu are de unde să dea bani la echipă.

„Străinii au trei lei în buzunar, nu își pot cumpăra bilete de avion!”

Sunt situații la limita subzistenței printre jucători?
Sunt jucători străini care au trei lei în buzunar și nu au bani să plece acasă. De brazilieni nu mai zic cât costă un bilet ca să plece acasă. Stau pe acolo pe la stadion, i-a dat afară din apartamentele unde stăteau cu chirie, nu mai au ce să mănânce…

Nu le asigură clubul nici masă?
Păi nu mai vor să ia alimente și le-a spus să mănânce și ei sandwich-uri și ce mai găsesc pe-acolo. Noi nu suntem CFR Cluj să avem zeci de mii salarii și să avem din ce trăi. Ă‚știa sunt jucători de 500 de euro pe lună, 800 de euro sau maximum 1.000. Nu pun bani deoparte. Au familii, copii, vin sărbătorile, chiar nu știu ce vor face.

Articol scris de Florin CARAMAVROV

Liga2.ro 25 Nov. 2014, 19:22 Campionat
Pe aceeași temă