Sima i-a salvat, Alexe și Popescu au adus victoria! CS Mioveni își continuă seria victoriilor și după meciul cu Energeticianul. Portarul argeșenilor, lăudat pentru intervențiile incredibile

Marius ANGHEL 17 Sep. 2018, 15:20 Campionat

CS Mioveni a câștigat sâmbătă, cu Energeticianul, trei puncte, datorită intervențiilor portarului Valentin Sima și golurilor marcate de Cătălin Alexe și Alexandru Popescu. A fost 2-1 pentru galben-verzi pe teren propriu, într-un meci spectaculos, cu goluri frumoase și parade senzaționale, partidă ce a contat pentru etapa a 7-a a campionatului Ligii 2.

Partida de la Mioveni a fost una echilibrată, cu ocazii de o parte și de alta. Inițiativa a aparținut gazdelor, care abordau jocul cu un moral excelent, venind după trei victorii consecutive, două în campionat și una în Cupă. Meciul a început cu câteva șuturi la poartă, de o parte și de alta, mingea trimisă de Năstăsie, Petre și Coșereanu trecând puțin pe lângă bară. La finalul primei reprize au apărut și primele ocazii mari de gol, mai întâi Sima remarcându-se cu un reflex uimitor la șutul lui Cioiu din mijlocul careului, mijlocașul fiind găsit liber de Neacșa, care a pătruns singur pe contraatac, în careu, pe partea stângă. Repriza s-a încheiat cu o ocazie la fel de mare a Mioveniului, Năstăsie intrând și el singur în careul lateral dreapta și centrând la colțul lung, unde Ayza a apărut nemarcat, cu poarta goală și a trimis incredibil pe lângă, dar și cu o altă ocazie la poarta gazdelor, Celea respingând de pe linia porții mingea trimisă de Cioiu din 6 metri.

În primul sfert de oră al reprizei secunde, Sima s-a remarcat din nou, la reluările lui Rusu din careu, prima, cea din minutul 51, fiind o altă ocazie mare, la care goalkeeper-ul a avut un reflex senzațional. În minutul 68, Alexe a marcat un eurogol, prinzând un șut senzațional de la 30 de metri, mingea poposind în vinclu, deviată puțin de portar și apoi căzând dincolo de linia porții. 2-0 pentru CS Mioveni a făcut nou-intratul în joc Alexandru Popescu, atacantul primind o pasă de la Ayza și șutând la colțul scurt, jos, lângă bară. În minutul 87, gazdele au ratat despinderea, șutul bun al lui Rădescu fiind reținut de portar, iar, în minutul 89, oaspeții au redus din diferență, prin Neacșa, care a pătruns în careu în dribling și apoi a tras pe lângă Sima. În prelungirile partidei, hunedorenii au atacat și cu portarul Miron, iar Sima s-a remarcat încă o dată, respingând iar senzațional, la capul lui Ioniță, din 2 metri.

Victoria de sâmbătă a propulsat Mioveniului pe locul 2, acolo unde echipa argeșeană a stat până duminică, coborând la finalul etapei pe locul 4.

Sima, lăudat de antrenori

Evoluția portarului lui CS Mioveni, Valentin Sima, a fost una de-a dreptul senzațională în meciul de sâmbătă, goalkeeperul de 21 de ani salvându-și echipa în trei situații critice, iar la final fiind apreciat atât de antrenorul oaspeților, cât și de ce al propriei echipe.

Sima a intervenit salvator în finalul primei reprize, la un contraatac al oaspeților, respingând excelent, mingea șutată de Ciociu din centrul careului, adversarul fiind singur în acea poziție și având golul în picioare. Apoi, în repriza secundă, tot la 0-0, Sima a mai scos o dată, cu un reflex de moment mingea șutată din interiorul careului de Rusu, plasat, balon pe care scria gol. În fine, în prelungirile meciului, la 2-1 pentru argeșeni, Sima a mai avut o intervenție providențială, respingând încă o dată, excelent, mingea trimisă spre gol, cu capul, de Ioniță, din careul mic, la o centrare de pe dreapta.

După meci, Valentin Sima a primit laude de la toată lumea. „Nu am fost lucizi în fața porții și am ratat. Am avut ocazii mari, în prima repriză, în a doua repriză… dar nu am reușit să o băgăm în poartă. Felicit portarul pentru realizări, a avut intervenții foarte bune!”, a declarat antrenorul oaspeților, George Zima.

La rândul său, principalul Mioveniului, Iordan Eftimie a adăugat: „Sima a apărat constant bine de când a intrat. În meciul acesta, putem spune că a primit o notă mai sus. Îl felicit, iar noi îi acordăm în continuare credit”.

CS MIOVENI – ENERGETICIANUL     2-1
Cătălin Alexe 68′, Alexandru Popescu 77′ / Alexandru Neacșa 89′

Val. Sima – Kilyen, Rob. Gherghe, Celea, Ct. Alexe – R. Lazăr, Mîrzeanu – Coșereanu (Rădescu 46′), C. Năstăsie (Al. Neagu 84′), Ayza (cpt.) – Val. Balint (Al. Popescu 61′)
Rezerve neutilizate: Bg. Preda – Trașcu, Burnea, Ed. Stoica
Antrenor: Iordan Eftimie

Bg. Miron – Rob. Petre, D. Lung (cpt.), M. Ioniță, Tomozei (Andr. Dragu 69′) – R. Enache (Stoenac 76′), C. Cristea, Al. Neacșa, C. Ionică (Gîrbiță 76′), Cioiu – Vl. Rusu
Rezerve neutilizate: H. Moldovan – C. Achim, Leasă, E. Ninu
Antrenor: George Zima

Stadion: Orășenesc (Mioveni – Argeș); Spectatori: 1.500; Arbitru: Adrian Illyeș (Ploiești); Asistenți: Gabriel Ion Catană (Târgoviște) și Răzvan Mihai Dobre (Șotânga – Dâmbovița).

Articol scris de Silviu MIHAI
Video: CS Mioveni
Foto: Oazi Design pentru Sport

Marius ANGHEL 17 Sep. 2018, 15:20 Campionat
Pe aceeași temă