Semne tot mai clare că Roșu nu mai e dorit la UTA. Arădenii au fost în Ungaria după Vasile Miriuță pentru a-i face o propunere. Au și variantă de rezervă

Marius ANGHEL 20 Jun. 2017, 17:04 Campionat

Pus pe liber de CFR Cluj la finalul sezonului recent încheiat al Ligii 1, pentru a i se face loc lui Dan Petrescu, Vasile Miriuță, unul dintre cei mai buni antrenori români ai momentului, a fost sursa zvonurilor în ultima lună că va prelua banca tehnică a cluburilor FC Botoșani, Sepsi OSK sau ACS Poli. Niciuna nu s-a confirmat până acum, iar utiștii își freacă mâinile de bucurie. Miriuță (48 de ani) este dorit în Liga 2 la echipa Aradului, pentru a nu se mai rata promovarea și în noul sezon.

Potrivit Sport Arad, duminică, în ziua în care Laurențiu Roșu, antrenorul încă în acte al „Bătrânei Doamne”, zbura acasă, în Spania, Alexandru Meszar, părintele proiectului noii UTA, mergea la Budapesta pentru a se întâlni cu Vasile Miriuță. Antrenorul domiciliat în capitala Ungariei a ascultat propunerea utiștilor, una foarte bună pentru Liga 2, însă nu a dat un răspuns pe loc.

Miriuță nu pare însă tentat de oferta UTA-ei, pe care nu o recunoaște. „N-a fost nicio discuție cu nimeni din țară. Eu aștept din afară. Am ceva discuții în Grecia. Eu vreau să antrenez afară”, a spus fostul antrenor al CFR-ului pentru Liga2.ro.

Variantă de rezervă pentru înlocuirea lui Roșu este și Adrian Falub (45 de ani), ultima dată antrenor la Concordia Chiajna. Clujeanul a mai antrenat-o pe UTA în urmă cu trei sezoane și se poate spune că este un expert în promovare, fiindcă are trei la activ, cu „U” Cluj, Unirea Alba Iulia și ASA Târgu Mureș.

Luarențiu Roșu mai are contract cu UTA până pe 30 iunie și până la plecarea în vacanță nu a primit nicio ofertă de prelungire din partea conducerii echipei. „Am discutat doar despre trecut, am analizat cele întâmplate împreună cu conducerea clubului, nu am vorbit absolut nimic despre viitor. Dezamăgirea e mare, fiindcă toată lumea și-a dorit această promovare în Liga 1″, a mărturisit, pentru Sport Arad, fostul stelist.

Marius ANGHEL 20 Jun. 2017, 17:04 Campionat
Pe aceeași temă