Scufundați de „marinari”. SC Bacău a reușit să fie mai slabă decât cea mai slabă echipă din play-off

Marius ANGHEL 30 Apr. 2016, 17:24 Campionat

A fost cu adevărat Vinerea Patimilor pentru divizionara B Sport Club Bacău. În ultima etapă din play-off-ul ligii secunde, băcăuanii au fost surclasați pe teren propriu cu un neverosimil 1-5 de Farul Constanța.

În linii mari, meciul a avut același tipar precum cel din sezonul regulat pierdut la același scor de Sport Club în Giulești, contra Rapidului: greșeli mari în apărare de care adversarii au profitat când au vrut și când n-au vrut accentuate de lipsă de clarviziune în atac, unde, de această dată, golgheterul Vraciu a fost omul ratărilor.

Prima eroare în defensiva gazdelor s-a înregistrat după primul sfert de ceas, atunci când, la o minge aruncată peste stoperi de către Băjan, Pătulea (reprimit în lotul Farului) a deschis scorul cu un șut plasat. Voleul peste al lui Vraciu, la devierea lui Grumezescu (”32) a anunțat golul de 1-1 al lui Dumitriu din minutul 36, atunci când „decarul” SC-ului a reluat cu capul în plasă un balon centrat din corner de Corban.

Elevii lui Popovici au avut două ocazii de aur pentru a prelua inițiativa și pe tabela de marcaj, dar mai întâi portarul Dinu a respins în corner șutul lui Vraciu după un slalom de zile mari al acestuia, pentru ca la faza imediat următoare, reluarea (lipsită de forță) a atacantului băcăuan să fie respinsă de pe linia porții de Bratu. Și dacă nu s-a făcut 2-1, pauza a înregistrat scorul de…1-2.

În minutul 43, la o fază identică cu cea de la primul gol, Corcoveanu a aruncat un balon peste italianul Masella, iar Pătulea nu l-a iertat pe Ureche. Primul mitan se putea încheia, totuși, la egalitate, dacă Vraciu nu trimitea, incredibil, cu capul din trei metri peste transversală.

Repriza secundă a început cu două noi ocazii de gol ale Sport Clubului, Dinu respingând în corner lovitura liberă a lui Drugă, pentru ca ulterior Vraciu să finalizeze imprecis o fază prelungită de atac.

Iar dacă băcăuanii s-au ocupat cu ratările, „marinarii” au dat-o pe goluri. Goluri de generic, care au speculat și bulevardul lăsat de cuplul Gheorghiu – Giurgiu, dar și gafele tânărului portar Ureche. Goluri de generic, așa cum a fost cel de 1-3, înscris în minutul 56 de Vali Munteanu, care l-a lobat de la 40 metri lateral dreapta pe neinspiratul Ureche, care, ieșit în afara careului, a preferat o pasă spre Giurgiu (care s-a transformat într-o pasă la adversar) unei degajări sigure în afara terenului.

Și așa cum a fost de cel de 1-5, din minutul 61, când Ureche a fost taxat din nou printr-un super lob de la 40 de metri, de data aceasta de pe banda stângă în direcția de atac a Farului, autor fiind „veteranul” Chițu.

Între cele două super-loburi și-a făcut loc și un autogol, semnat de Burcă, fundașul băcăuan deviind în proprie poartă șutul puternic din minutul 61 al lui Valentin Munteanu. Farul, cu o garnitură în care s-au remarcat jucătorii de prima ligă Chițu, Pătulea, Al. Ioniță, Milea și V. Munteanu, se impune cu 5-1, stricând sărbătorile și linia de clasament a Sport Clubului, în timp ce băcăuanii se consolează doar cu faptul că săptămâna viitoare vor putea să-și ia revanșa la Constanța, deoarece programul returului este în ordine inversă turului.

VEZI o GALERIE FOTO de la meci

„Sigur va fi un alt meci la Constanța”, a declarat antrenorul Farului, Ion Barbu. „Trebuie să schimbăm unele lucruri în jocul nostru dacă vrem să avem o altă evoluție și un alt rezultat în jocul din retur cu Farul”, a precizat și antrenorul Sport Clubului, Cristi Popovici.

SC Bacău: Ureche – Mihălăchioae, Masella (Burcă ”46), I. Ursu, Giurgiu – Corban, Dumitriu (Țuțu ”76), Rz. Adăscăliței, Drugă (Gheorghiu ”56) – Grumezescu, Vraciu.

Farul: I. Dinu – Băjan, Ad. Ionescu, D. Bratu, Corcoveanu (Zugravu ”73) – Val. Munteanu (A. Cristea ”85), Milea (Al. Ioniță ”57), V. Suciu, C. Neagu – Pătulea, S. Chițu.

Text și foto: Deșteptarea

Marius ANGHEL 30 Apr. 2016, 17:24 Campionat
Pe aceeași temă