Scandal la Uricani! Miroslava acuză dur arbitrajul lui Anghelinei, după ce Pandurii a egalat în prelungiri dintr-un penalty inventat | VIDEO

Știința Miroslava a pierdut două puncte uriașe, sâmbătă, în meciul de pe teren propriu cu Pandurii Târgu Jiu. Ieșenii au controlat partida din etapa a 14-a aproape în totalitate, au condus o oră pe tabelă și au fost la câteva secunde de o victorie mare, dar au fost egalați în prelungiri dintr-un penalty cel puțin discutabil. În al patrulea minut de prelungiri, fundașul ieșean Agrigoroaei l-a talonat în careu pe Șendroiu, a trimis mingea în corner, printr-o alunecare, iar arbitrul Bogdan Anghelinei a dictat penalty, spre stupefacția gazdelor. Ciprian Rus a transformat cu siguranță și a adus Pandurilor un punct nesperat, cu doar câteva secunde înainte de finalul jocului.

Prima repriză, dominată clar de Miroslava

Știința a dominat clar prima parte, pe care a încheiat-o în avantaj grație golului marcat de Taciuc, în minutul 28. Mijlocașul gazdelor a scăpat singur pe partea stângă și a „înțepat” balonul în poartă, pe lângă portarul Stanca ieșit în întâmpinare. Fază trasă la indigo în minutul 45, cu același Taciuc în prim-plan. Autorul golului din minutul 28 a scăpat singur spre poartă, portarul Stanca l-a faultat la marginea careului, dar a fost avertizat doar cu un cartonaș galben, în loc să fie eliminat. Un minut mai devreme, Marin a fost și el la un pas de gol, dar a trimis peste poartă dintr-o poziție ideală, după o pasă foarte bună primită de la Taciuc. Din exact aceeași poziție, Marin marcase golul victoriei în urmă cu două etape, cu Olimpia Satu Mare.

Repriza secundă a început cu o nouă mare ratare a Științei, șutul lui Alex Marin, din careu, fiind respins de căpitanul oaspeților, Răzvan Stanca. Antrenorul gorjenilor, Marcel Ploaie, a mutat inspirat în minutul 49, Vlad Bujor intrând în locul lui Vodă, iar schimbarea a adus un plus de consistență în jocul oaspeților. Pandurii a echilibrat vizibil disputa, a avut o posesie mai bună și, firesc, au apărut și ocaziile la poarta lui Turiță. În minutul 60, Bujor, fost atacant al Politehnicii Iași, a ratat incredibil din patru metri, portarul Turiță intervenind cu un reflex spectaculos la reluarea atacantului gorjean. Același Bujor a ratat de puțin ținta, în minutul 76, din lovitură liberă.
În cele din urmă, oaspeții au plecat cu un punct de pe terenul Miroslavei, după faza din minutul 94 care a încins spiritele la Uricani.

Kerezsy, vehement la adresa arbitrajului: „Nu se poate să le tai elanul unor copii cu astfel de decizii! Aceste greșeli îi dărâmă psihic!”

La sfârșitul partidei, antrenorul gazdelor, Adrian Kerezsy, a răbufnit la adresa arbitrilor. „Îmi felicit jucătorii, au făcut un joc foarte bun, ne-am creat ocazii. După două deplasări foarte lungi, chiar nu mă așteptam să avem prospețimea pe care am avut-o azi. Îmi felicit băieții, dar nu putem lupta în asemenea condiții. Munca întregului colectiv a fost distrusă de arbitri. Au dictat aiurea cinci minute de prelungiri și am luat gol în minutul 94 dintr-un penalty inventat. Se vede clar cum jucătorul nostru a lovit mingea. În prima repriză a fost roșu clar la portarul Stanca, arbitrul dă doar galben. Portarul faultează în afara careului în postură de ultim apărător, e roșu clar, dar arbitrul dă galben. Nu se poate! Își bat joc de munca noastră! Nu se poate să le tai elanul unor copii cu astfel de decizii! Aceste greșeli le taie picioarele, îi dărâmă psihic!”, a declarat Kerezsy la finalul partidei.

ȘTIINTA MIROSLAVA – PANDURII TÂRGU JIU    1-1
Alexandru Taciu 28′ / Ciprian Rus 90+4′ – pen.

Turiță – Ambrosie (Cerneuțanu 71′), Andr. Chindriș, Seb. Bucur, Agrigoroaei – Cărăruș, Săvoaia, Corban – Taciuc (Izmană 82′), Viorică (Nemțanu 62′), Al. Marin (cpt.)
Rezerve neutilizate: Țintea – Asăvoaei, Ed. Sandu, Căinari
Antrenor: Adrian Kerezsy

Rz. Stanca (cpt.) – Homei, D. Lung, Turda, Vasilescu – Vodă (Bujor 49′), Raiciu, D. Drugă, Tudoran (Șendroiu 77′) – Cip. Rus, Durkovic (Șut 59′)
Rezerve neutilizate: Ov. Jianu – Celea, D. Pîrvulescu, Măicăneanu
Antrenor: Marcel Ploaie

Stadion: Comunal (Miroslava – Iași); Arbitru: Bogdan Ionuț Anghelinei (Galați); Asistenți: Florian Alexandru Vișan (Galați) și Daniel Vlase (Slobozia Conachi).

Articol scris de Narcis POHOAȚĂ‚
Foto și video: fb Știința Miroslava

Pe aceeași temă