SC Bacău refuză să moară: e în play-off după a doua victorie în patru zile. Academica, un mare pas greșit pe drumul spre Liga 1

Horia Alexoae, Mihai Andries 21 Mar. 2015, 15:51 Campionat

Pe un teren moale și plin de noroi, SC Bacău a reușit să învingă pe Academica Argeș cu scorul de 2-1, la capătul unui joc în care băcăuanii s-au adaptat mai bine la condițiile terenului. În prima repriză, jocul a fost echilibrat, gazdele având marile ocazii ale primei părți. Cea de-a doua repriză a fost dominată de oaspeți, însă prima ocazie clară de gol i-a aparținut lui Pătulea, tocmai în minutul 77.

Partida a început cu ocazia uriașă a lui Pungă (min. 5), care a interceptat un balon în partea stângă, a trecut de portar, însă în loc să centreze a șutat din unghi în plasa laterală. Mihălăchioae a șutat foarte puternic de la 35 de metri în minutul 20, dar mingea a trecut puțin peste poarta apărată de Cezar Lungu. În următorul minut, Neagu a scăpat singur cu portarul după o pasă a lui Adăscăliței și a înscris de la marginea careului pe lângă portarul ieșit în întâmpinare. Cinci minute mai târziu, argeșenilor le-a fost anulat un gol după ce Deletic a șutat, iar mingea a ajuns la Chițu care se afla în ofsaid. În minutul 45, Stelian Stancu a centrat precis în careu, dar Chițu a trecut pe lângă balon.

Mihălăchioaie a salvat echipa de la ratarea victoriei

Sport Club Bacău a avut ocazia să majoreze scorul în minutul 56, însă Vraciu a șutat în portar după ce a fost găsit excelent în careu de către Dumitriu. Florin Popa a trecut pe lângă egalare în minutul 78, când a reluat cu capul din 6 metri puțin pe lângă poartă. Golul egalizator a venit două minute mai târziu, Pătulea reușind o lovitură cu capul la colțul lung din 10 metri, Petrariu fiind prins pe picior greșit și nereușind să ajungă la minge. Același Pătulea putea înscrie golul al doilea după alte trei minute, dar a trimis cu capul puțin peste poartă din 6 metri după centrarea lui Deletic.

Vraciu a reușit să înscrie golul victoriei în minutul 85, cu un șut la colțul lung de la 16 metri, după o pasă primită de la Pungă la capătul unui contraatac. Cu un minut înainte de final, Academica a trecut pe lângă egalare prin Chițu care l-a lobat pe Petrariu, însă Mihălăchioaie a respins cu capul de pe linia porții.

A fost o victorie prin care echipa băcăuană așteaptă să impresioneze autoritățile locale sau alți finanțatori care s-o ajute să supraviețuiască acestui final de sezon.

SC BACĂ‚U – ACADEMICA ARGEȘ 2-1 (1-0)
C. Neagu ”21, Vraciu ”85 / Pătulea 80

Petrariu – Mihălăchioae, I. Ursu, Lozneanu (cpt.), Sascău (Drugă ”67) – Căinari, L. Dumitriu (Taban ”66), Adăscăliței, Pungă – Vraciu, C. Neagu (Luncanu ”75)
Rezerve neutilizate: Em. Savu – Vl. Pavel, Strugariu, Țuțu
Antrenor: Cristian Popovici

C. Lungu – S. Stancu (Al. David ”86), Fl. Popa (cpt.), Vițelaru, Sg. Popovici – Olariu (Val.Munteanu ”64), Ispir – Vențer, H. Koné (Pătulea ”58), Deletic – S. Chițu
Rezerve neutilizate: Dr. Geantă – Buia, C. Dedu, A. Nițu
Antrenor: Ciprian Urican

Stadion: Letea (Bacău); Spectatori: 200; Arbitru: Florin Ovidiu Mazilu (Satu Mare); Asistenți: Ferencz Tunyogi (Zalău) și Cristian Nicolae Lucaci (Baia Mare); Jucătorul meciului: Andrei Lozneanu

Articol și foto de Horia ALEXOAE

Horia Alexoae, Mihai Andries 21 Mar. 2015, 15:51 Campionat
Pe aceeași temă