SC Bacău a legat trei victorii. Echipa lui Popovici și Poenaru a ajuns la două puncte de locurile de play-off

Horia Alexoae, Marius ANGHEL 22 Nov. 2014, 15:18 Campionat

Cu toate că gazdele s-au temut de starea terenului de pe stadionul „Letea”, după ploile abundente din ultimele zile, suprafața de joc s-a prezentat surprinzător de bine sâmbătă dimineață. Băcăuanii au început în forță, iar Hurdubei, în minutul 4, a irosit o ocazie uriașă, de la marginea careului mic, când a încercat o execuție pretențioasă în locul unui șut sănătos.

Jumătate de oră au avut de așteptat puținii spectatori pentru o nouă fază de poartă. În minutul 35, Rusu a trimis balonul în transversală cu un vole spectaculos, de la 18 metri, după un corner executat de Hurdubei. Doar un minut mai târziu, căpitanul gazdelor a scăpat pe aripa dreaptă, a trecut de Prisacă și a intrat în unghi închis, dar a găsit o centrare perfectă pentru Vraciu, care a înscris cu capul, din 2 metri, pentru 1-0.

Repriza secundă a început cu o nouă ocazie a băcăuanilor, în minutul 49, când Mihălăchioae a centrat de pe dreapta, iar Rusu a reluat din vole, de la 8 metri, în portarul oaspeților. Ușor-ușor, ultima clasată a seriei a pus stăpânire pe joc și, în minutul 67, a trecut de două ori pe lângă egalare. Mai întâi, Petrariu a respins de sub transversală șutul-centrare al lui Orășanu pentru ca, la cornerul ce a urmat, Vrabie să rămână singur în 6 metri, dar șutul acestuia a fost respins cu piciorul de tânărul goal-keeper băcăuan. A fost momentul în care directorul tehnic Ghiță Poenaru a sărit ca ars din locul său de la tribună, cravașându-i pe jucătorii băcăuani.

Scorul final a fost stabilit în minutul 80, atunci când gazdele au obținut o lovitură liberă de la 25 de metri, poziție centrală, Ungureanu a confiscat balonul, iar execuția sa a fost una impecabilă, aproape de vinclu, în dreapta lui Prisacă. Sport Club Bacău, care a avut în „turnul de control” Adăscăliței cel mai bun om, a legat astfel cea de-a treia victorie și s-a apropiat la numai două puncte de locurile care duc în play-off.

SC BACĂ‚U        2
FCM DOROHOI    0

Vraciu ”36, Bg. Ungureanu ”80

Petrariu – Mihălăchioae, Lozneanu, A. Burcă, Sascău – Căinari (Pungă ”83), Adăscăliței, Dumitriu (Taban ”86), Vraciu (Bg. Ungureanu ”77) – Hurdubei (cpt), Bg. Rusu
Rezerve neutilizate: E. Savu – Luncanu, Predoiu, Țuțu
Antrenor: Cristian Popovici

Prisacă – Barabaș, A. Vlaicu, Cososchi, Stancoschi (Chiorescu ”88) – Vrabie, Orășanu (cpt.) – Juncănaru, Ed. Sandu, Pavăl – T. Tudorache
Rezerve neutilizate: Listaru – Lumaicu, Amarinei
Antrenor: Veszpazian Colban

Stadion: Letea (Bacău); Spectatori: 100; Arbitru: Marius Nechita Chioran (Cluj-Napoca); Asistenți: Daniel Demetrescu și Alexandru Mihăilă (ambii din Râmnicu Vâlcea); Jucătorul meciului: Răzvan Adăscăliței.

Articol și foto de Horia ALEXOAE

Horia Alexoae, Marius ANGHEL 22 Nov. 2014, 15:18 Campionat
Pe aceeași temă