SALVADOR SZEKELY

18 Apr. 2009, 17:31 Campionat
SALVADOR** SZEKELY

Două echipe în suferință s-au întrecut în ratări la „Gara Mare”. Clujenii lipsiți de aportul câtorva jucători importanți au deschis scorul, dar s-au văzut învinși la ultima fază.
 

 

Dominarea „Șepcilor Roșii” din start s-a concretizat prin reușita lui Ungurușan. Acesta a profitat de o respingere slabă a lui Geamăn în urma unui corner și a șutat în dreapta lui Mutu din zona centrală a careului aglomerat. După alte cinci minute, Băd rămâne singur cu portarul dar lobează și peste poartă, meciul părea la discreția alb-negrilor.
 

 

CFR-ul însă revine ușor în joc și Szabolcs Szekely aduce egalarea cu capul la capătul unei centrări excelente a juniorului Dudaș. Echilibrul persistă până la pauză și după ea, în repriza a doua ambele formații trec pe lângă situații ideale de gol. Deși au avut aportul câtorva zeci de suporteri, jocul lui „U” scade în intensitate. Se joacă pe contre, dar studenții nu reușesc să rezolve ecuațiile din jumătatea adversă. Astfel, Dudaș irosește și el o situație de unu contra unu cu Fărcaș în minutul 84.
 

 

Gazdele au riscat mai mult pe final și au câștigat când jocul se îndrepta spre o remiză. În prelungiri feroviarii obțin o lovitură liberă aproape de colțul careului, execută același Szekely și mingea ajunge în plasa de la colțul lung. Gol superb și victorie în extremis cu 2-1 a CFR-ului, iar pentru clujeni situația a devenit critică.
 

 

„Așteptam să apară ambiția jucătorilor. Mă bucură foarte mult victoria, una muncită. Dacă nu câștigam eram ca și retrogradați. Suferim la omogenitate și construcție, e normal deoarece avem doar două luni și jumătate cu acest lot. Probabil acesta a fost declicul. „U” are jucători buni și e un club bine organizat administrativ. Sper că se va salva împreună cu noi”, Florin Bugar, antrenor CFR
 

 

„Meci foarte greu. După un început bun, apoi am făcut greșeli. Într-un meci care pe care am irosit situații de superioritate în atac. Contează doar ce s-a realizat la sfârșit. Pe fond de absențe puteam lua măcar un punct. Rămâne să ne salvăm de la retrogradare. Nu e timp de experimente cu juniorii”, Marius Popescu, antrenor „U” Cluj
 

 

„Șepci” dezamăgite
 

 

La finalul jocului, suporterii veniți de la Cluj și-au certat favoriții, iar jucătorii lui „U” au venit la gard să discute cu aceștia. Totul s-a petrecut în mod civilizat, însă fotbaliștii rămân datori. În tur CFR-ul a învins cu 4-0 la Cluj, iar feroviarii de orice fel au ajuns o „bestia nera” pentru Universitatea.
 

 

Articol scris de Cornel Biholari
 

18 Apr. 2009, 17:31 Campionat
Pe aceeași temă