S-a terminat! Olimpia Satu Mare a anunțat FRF că se retrage din campionatul Ligii 2. Schimbările din clasament și cine îi va lua locul echipei

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 30 Jan. 2018, 13:40 Actualizat: 31 Jan. 2018, 14:30 Campionat

Olimpia Satu Mare este prima echipă din actualul sezon al Ligii 2, ediția 2017-2018, care se retrage din competiție. Gruparea penalizată de FRF până acum cu 42 de puncte din cauza litigiilor cu foștii jucători și ajunsă la -19 puncte în clasament a anunțat, luni, 29 ianuarie, Departamentul Competiții al forului condus de Răzvan Burleanu decizia sa. Alături de echipa din Liga 2, conducerea Olimpiei, prin președintele Istvan Merkli, a anunțat și retragerea echipelor de juniori Under 19, respectiv Under 17 din competițsaiile organizate de FRF.

Motivul retragerii Olimpiei din toate competițiile în care este angrenată este descris astfel în adresa către FRF: „Din cauza faptului că membrii fondatori și asociați refuză să finanțeze clubul”. Gruparea sătmăreană nu a primit niciun ban anul trecut de la Consiliul Județean, în timp ce Consiliul Local a anunțat și ea că nu mai poate finanța clubul în actuala sa situație. Datoriile Olimpiei sunt de aproximativ 500 de mii de euro.

Olimpia a acumulat 23 de puncte în prima parte a sezonului aflat în curs de desfășurare, în 21 de etape, și s-ar fi clasat pe locul 13 dacă nu ar fi fost depunctată de FRF. Cu cele 42 puncte scăzute, gruparea sătmăreană a căzut pe ultimul loc, având -19 puncte în clasament. 7 victorii, 2 egaluri, 12 înfrângeri și golaverajul 22-37 sunt cifrele Olimpiei în prima parte a sezonului Ligii 2 aflat în desfășurare.

Ultimul meci oficial al Olimpiei a avut loc pe 9 decembrie 2017, la Academica Clinceni, pe care l-a pierdut cu 4-1. Ultimul joc disputat la Satu Mare a avut loc pe 2 decembrie 2017, atunci când a câștigat cu 2-0 cu Metaloglobus București.

Iată conținutul adresei președintelui Consiliului Director al Olimpiei, Istvan Merkli, către FRF:

„Către Federația Română de Fotbal, Departamentul Competiții.

Club Sportiv Fotbal Club Olimpia 2010 Satu Mare, având cod fiscal 27786261, cu sediul în Satu Mare, Piața 25 Octombrie nr. 1, reprezentată prin Merkli Istvan, în calitate de președinte C.D., prin prezenta vă aducem la cunoștință că din cauza faptului că membrii fondatori și asociați refuză să finanțeze clubul, clubul nu mai poate continua activitatea.

Astfel, prin prezenta vă anunțăm că echipa de seniori se retrage din Campionatul Național Liga 2, ediția 2017-2018.

De asemenea, echipele de juniori U19 și U17 se retrag din competițiile organizate de FRF la care participă.

Regretăm că s-a ajuns la această situație.

Vă mulțumim pentru tot sprijinul acordat de-a lungul timpului și vă dorim mult succes!

Satu Mare, 29.01.2018″.

Toate meciurile din retur vor fi pierdute de Olimpia la „masa verde”

În urma retragerii Olimpiei, cele două rezultate înregistrate pe teren în retur se vor schimba în victorii la „masa verde” pentru adversare.

Metaloglobus va fi marea câștigătoare, după ce pierduse la Satu Mare cu 0-2. Bucureștenii vor câștiga acum cu 3-0 și vor lua trei puncte. Academica Clinceni, care câștigase cu 4-1 meciul cu Olimpia, va suferi modificări doar la golaveraj, urmând a avea un gol mai puțin marcat și unul mai puțin primit.

În rest, meciurile pe care Olimpia le mai avea de jucat până la finalul sezonului vor fi câștigate cu 3-0 de adversare. Rezultatele obținute de sătmăreni în tur vor rămâne aceleași.

Apare CSM Olimpia Satu Mare

Pe lângă cele 42 de puncte primite penalizare până acum, Olimpia va continua în perioada următoare să piardă alte puncte, deoarece litigiile cu foștii jucători nu și le va stinge. În ciuda acestei anunțate retrageri, Comisia de Disciplină și Etică a FRF va da verdicte împotriva echipei sătmărene până la excluderea sa din competiții. Apoi, dacă va reuși să-și achite datoriile, Olimpia se va mai putea înscrie doar în ultima ligă a județului Satu Mare.

Însă, mai mult ca sigur, Olimpia va fi lăsată să moară, iar în locul actualului club municipalitatea va crea o nouă echipă. Primii pași au fost făcuți deja. În ședința de joi, 25 ianuarie, a Consiliului Local, s-a aprobat ca CSM Satu Mare să aibă mai multe secții active, printre care și fotbal, a scris Informația zilei.

Secția de fotbal a CSM Satu Mare se va numi CSM Olimpia Satu Mare, club care se dorește a-i lua locul actualului CS FC Olimpia 2010 Satu Mare. Primul pas este trecerea la CSM Olimpia a antrenorilor, copiilor și juniorilor de la CS FC Olimpia. Proiectul a trecut cu 15 voturi pentru, consilierii PSD abținându-se. Dar, pentru acest proiect, era nevoie de minim 11 mâini ridicate.

Articol scris de Marius ANGHEL

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 30 Jan. 2018, 13:40 Actualizat: 31 Jan. 2018, 14:30 Campionat
Pe aceeași temă