Rusu: „Meciul cu Unirea e foarte important”

29 Sep. 2011, 10:20 Campionat
Rusu:** „Meciul cu Unirea e foarte important

Deși partida cu Unirea Alba Iulia nu se va mai disputa în nocturnă, Liviu Rusu speră ca severinenii să vină și la ora 11 în număr mare la stadion. Gaz Metan Severin a pierdut etapa trecută la Timișoara și a ratat posibilitatea să treacă pe primul loc în clasament, dar a rămas în top la asistența din tribune. Echipa de la malul Dunării a adus în precedentele trei meciuri din campionat peste 15.000 de spectatori, iar sâmbătă va întâlni, la matineu, Unirea Alba Iulia. Meciul nu se va mai disputa la lumina reflectoarelor, deoarece Digi Sport a solicitat televizarea la ora 11.

„E un meci foarte important și trebuie neapărat să câștigăm. Venim după înfrângerea de la Timișoara, iar după meciul cu Alba Iulia avem două deplasări consecutive, la Bistrița și Arad. Pentru moralul echipei, avem nevoie de cele trei puncte sâmbătă. Avem nevoie și de sprijinul publicului pentru a le obține”, a spus fundașul stânga Liviu Rusu.

Acesta a evoluat aproape un deceniu la Sportul Studențesc București, unde media spectatorilor era de câteva sute. „La Sportul aveam suporterii noștri fideli, care veneau la fiecare meci. La Severin vin mult mai mulți spectatori și îmi place atmosfera de aici. Sunt plăcut surprins de reacția lor. Îi simțim lângă echipă și ne încurajează în momentele grele. E plăcut să joci cu public numeros și să simți că te apreciază. Suporterii ne-au susținut și la Timișoara”, a spus jucătorul care a mai trecut pe la FC Național București (2006-2007) și Unirea Urziceni (2007-2008), de asemenea echipe care evoluau acasă cu puțini spectatori.

A reușit trei promovări cu Sportul

Rusu a bifat peste 100 de meciuri în Liga I și speră să mai joace și cu Gaz Metan Severin pe prima scenă, înainte de retragere. „La Sportul nu erau bani foarte mulți, se știe cazul „celebrelor” paltoane, dar am lucrat cu oameni profesioniști, ca Dan Petrescu, Ioan Andone sau Gigi Mulțescu. Am reușit trei promovări și am terminat pe locul patru în Liga I. Și la Gaz Metan Severin am întâlnit un antrenor serios și cred că ne putem îndeplini obiectivul. Am demonstrat chiar și la Timișoara, deși am pierdut. Pe finalul meciului, Poli, deși avea superioritate numerică, trăgea de timp. Pentru mine nu contează banii și n-aș fi venit la Severin daca nu se dorea promovarea. Nu am mai jucat departe de casă, dar am luat acest transfer ca pe o provocare. Mi-am adus și familia la Severin. Îmi place aici. E un oraș frumos și liniștit”, a spus bucureșteanul de 30 de ani.

articol și foto de Mircea OGLINDOIU

29 Sep. 2011, 10:20 Campionat
Pe aceeași temă