Roland Nagy face analiza primului meci al UTA-ei în Liga 2, a primei înfrângeri: „Avem fotbaliști tineri și foarte tineri, dar fotbalul și valoarea lor nu așteaptă vârsta”

Marius ANGHEL 30 Aug. 2015, 02:11 Campionat

Venind de pe poli diferiți, proaspăt promovată în liga secundă versus retrogradată din primul eșalon, UTA Bătrâna Doamnă și Gaz Metan Mediaș au oferit o partidă plăcută ochiului pe Motorul. Arădenii au avut o replică curajoasă, având posesia superioară și mai multe ocazii de poartă. Totuși, a lipsit clarviziunea ultimei pase, majoritatea acțiunilor purtându-se pe banda dreaptă, unde Strătilă nu a avut probleme cu căpitanul oaspeților – Buzean – dar nereușind să ofere centrări de calitate. Roli Nagy a făcut analiza acestui prim meci din liga secundă vorbind despre:

Greșelile ce au dus la înfrângere: „În momentul în care pierzi balonul în zone periculoase împotriva unei astfel de echipe, ești taxat imediat și ai de suferit. Ne-am dorit să scoatem ceva din acest joc pentru a porni pozitiv în acest campionat, dar nu am reușit. Analizăm situația și mergem mai departe, ne dorim ca în următorul joc să reparăm unele lucruri ce nu au funcționat la acest meci. Avem un staff cu care analizăm în amănunt totul, am știut că ei vor avea de partea lor omogenitatea, dar nu am ținut cont doar de adversar, am analizat pregătirea noastră, le-am luat plusurile și minusurile, am mizat că pentru ei va fi un șoc revenirea la matineu dar nu am reușit să speculăm acest aspecte. Știam că dacă reușim să înscriem primii, având ambiția de partea noastră, va fi greu pentru ei, dar nu am reușit acest lucru”.

Trimiterea a trei juniori în primul unsprezece: „Am început cu cei mai în formă jucători de la acest moment, plus că am luat în calcul și temperatura mare de la ora jocului. Oricum, pentru partida următoare e posibil să apară alți doi sau trei titulari noi. Avem soluții în lot, iar acest lucru este îmbucurător. Avem fotbaliști tineri și foarte tineri, dar fotbalul și valoarea lor nu așteaptă vârsta. Important e să creadă în ei și să profite de această șansă destul de mare de a evolua la acest nivel”.

Obiectivul pentru acest campionat: „Numele de UTA obligă întotdeauna, chiar dacă suntem nou promovați am jucat cu trei juniori și cu o medie scăzută de vârstă. Cert este că vrem maxim din fiecare joc și chiar dacă nu am reușit acest lucru la meciul cu Mediașul, ne dorim la fel pentru disputa de la Cluj. Nu știu unde vom ajunge la final, dar ne dorim să intrăm în play off pentru a avea liniștea unui prim sezon de ligă secundă. Astfel putem să creștem, jucând cât mai mult acești tineri care să prindă curaj și să își pună amprenta asupra fotbalului de performanță”.

Ziua mai proastă a „greilor” echipei:  „Strătilă a venit cu presiune, cu centrări, cu incursiuni pe flancul său, dar într-adevăr a lipsit timingul și inspirația la faza finală. Poate așa a fost să fie, să avem concentrare doar la acea fază fixă, după care am avut speranțe și agresiune să revenim. Szekely nu e în cel mai bun ritm al său din punct de vedere fizic, am sperat să vină pe parcursul jocului cu un plus dat de experiența sa și de apariția sa în fața porții. Curtuiuș este un jucător polivalent, vine în fața porții indiferent de zona din care acționează. Ciprian Rus a avut o ocazie rarisimă, păcat că a ratat. Sorian a intrat bine în joc, poate să ducă un meci întreg, iar campionatul este lung și el este o soluție bună fiind un jucător cu calitate”.

CITEȘTE și: Legendele au deschis liga secundă pentru UTA și Desfășurarea LIVE-TEXT a meciului dintre UTA Bătrâna Doamnă și Gaz Metan Mediaș, scor 1-2

Sursa: Sport Arad
Foto: Ciprian PETCUȚ

Marius ANGHEL 30 Aug. 2015, 02:11 Campionat
Pe aceeași temă