Ritli dezvăluie ce planuri are Olimpia pentru a scăpa de excluderea din Liga 2 și a-și continua activitatea

Marius ANGHEL 04 Jan. 2018, 15:48 Campionat
Ritli dezvăluie ce planuri are Olimpia** pentru a scăpa de excluderea din Liga 2 și a-și continua activitatea

Penalizată cu 12 puncte din cauza litigiilor cu mai mulți foști jucători, Olimpia Satu Mare a încheiat prima parte a sezonului Ligii 2 pe ultimul loc, cu doar 11 puncte rămase în cont. În loc să fie deasupra locurilor retrogradabile, pe poziția a 13-a, conform punctelor acumulate pe teren, gruparea din nord-vest-ul țării e mai degrabă aproape de Liga 3 și, mai rău, de dispariție. Cu grave probleme financiare, rămasă fără sprijinul Consiliului Județean, Olimpia ar putea chiar să nu mai înceapă campionatul dacă nu își stinge litigiile care într-un final o vor duce la excluderea din competiție.

Jucătorii rămași sub contract cu Olimpia au încheiat anul cu mai multe luni restante, fără bani de sărbători, astfel că atmosfera din cadrul lotului nu este una deloc bună. Antrenorul Zoltan Ritli e însă mai optimist și spune ce crede că va urma pentru echipa sătmăreană și care sunt planurile conducătorilor pentru partea a doua a sezonului. În primul rând, trebuie să se ajungă la o înțelegere cu jucătorii cu care Olimpia are litigii, iar apoi să găsească tineri care să evolueze în partea a doua a sezonului doar pentru a se remarca, fără a pune preț prea mare pe bani.

„A fost o vacanță nu prea plăcută pentru jucătorii Olimpiei, din cauza problemelor financiare. Aceștia nu au mai primit niciun salariu. Vom face sacrificii să ne prezentăm la meciurile organizate în Liga a 2-a. Avem niște litigii cu niște jucători și, dacă nu ajungem la un acord cu ei, riscăm excluderea din campionat. Încercăm să facem o reorganizare și să rezistăm acestei perioade fără să fim excluși din campionat. 1.200.000 de lei este datoria către jucători și mai avem o datorie de 50.000 de euro. Am reușit fără salarii să facem 23 de puncte, datorită jucătorilor care au dat dovadă de tărie de caracter. Încercăm să găsim jucători tineri dornici să facă performanță și să ne bazăm pe un management nou”, a declarat Zoltan Ritli în cadrul emisiunii „Trafic Sport” de la radio Sport Total FM.

 

Marius ANGHEL 04 Jan. 2018, 15:48 Campionat
Pe aceeași temă