Ripensia vrea să câștige din nou derby-ul local cu ASU Poli: „Pentru meciurile de acest gen, băieții vin de obicei montați, nu trebuie noi foarte mult să lucrăm”

Marius ANGHEL 18 Apr. 2019, 12:31 Campionat
Ripensia vrea să câștige din nou derby-ul local cu ASU Poli:**

Ripensia va juca sâmbătă, de la ora 16:00, cu ASU Poli, în calitate de gazdă a unei partide programate pe stadionul „Dan Păltinișanu”. Roș-galbenii speră să se impună din nou în fața echipei antrenate de Cosmin Petruescu, la fel ca în tur, când Alexandru Popovici a dus victoria cu 1-0.

Ripensiștii au tot lotul valid, exceptând mai vechea accidentare a lui Ungureanu și suspendarea lui Stoca. Toată echipa e montată pentru un succes.

„Ambele echipe vin după două victorii. Noi după meciul de la Energeticianul, unde a fost un meci cu adevărat de infrarct, în care am câștigat în ultimul minut. Am trecut de la agonie la extaz, am câștigat în ultimele minute. ASU Poli după o victorie foarte frumoasă în fața celor de la Brăila, conturată în prima repriză, 4-0. Ne așteaptă un meci greu, deschis oricărui rezultat. Pentru meciurile de acest gen, băieții vin de obicei montați, nu trebuie noi foarte mult să lucrăm la capacitatea lor. Întotdeauna își doresc maximul de la meciul respectiv. Noi sperăm să câștigăm în continuare. Stadionul va fi același, nu se știe cine joacă acasă, noi sau ei. Suporterii vor fi din nou aceiași. Sperăm să vină cât mai mulți suporteri să ne susțină pe noi. Știm că galeria celor de la ASU va fi prezentă. Sper să fie un meci frumos, cu o atmosferă frumoasă și cel mai bun să câștige”, a declarat secundul Iulian Munteanu.

Ripensiștii consideră că rivalitatea dintre formațiile timișorene prea crâncenă

„Secundul” lui Alex Pelici a punctat un lucru împărtășit și de alți timișoreni interesați de fotbal, și anume că rivalitate dintre cele trei echipe timișorene e una prea încrâncenată.

„În mod normal, tot clubul are o ambiție legată de rivalitatea aceasta între echipele timișorene, pe care, sincer, nu o înțeleg de ce e dusă la asemenea nivel. Dar, bineînțeles, stafful, conducerea, toți vor să câștige meciul acesta. Toată lumea spune ce vei face cu Poli, ce vei face cu Ripensia. E normală chestia până la urmă. Și băieți se cunosc, sunt din același oraș. Când se întâlnesc pe stradă despre asta, discută, că a bătut Poli, că a bătut Ripensia. Ultimul meci cu ASU a adus victoria noastră. A fost un meci foarte important pentru noi atunci, eram într-o foame de rezultate. Ne-am ridicat un pic. Acum, stăm un pic mai bine ca cei de la ASU, dar avem nevoie de trei puncte. Vrem să ieșim cât mai repede din ecuațiile retrogradării”, a mai spus Munteanu.

Golgheterul Ripensiei, Andrei Dumiter, a spus că, deocamdată, cel puțin joi, nu era stabilit dacă se va face marcaj special la golgheterul lui ASU, Ioan Mera. „Noi îl privim ca pe oricare alt meci. Mergem cu gândul să câștigăm cu cei de la ASU. Știm că sunt o echipă bună care se bazează pe faze fixe, dar noi pregătim meciul foarte bine și sunt sigur că vom reuși să câștigăm. Nu știu dacă vom face marcaj special. Domnul antrenor ne va spune toate detaliile despre cei de la ASU și sunt sigur că vom reuși să-i contracarăm”, a precizat Dumiter.

Înaintea desfășurării etapei a 31-a, Ripensia e pe locul 9, cu 39 de puncte. ASU Poli are 35 de puncte și e pe locul 12. Meciul dintre cele două echipe are loc sâmbătă, de la ora 16:00, pe „Dan Păltinișanu” și nu va fi televizat.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI / Mediafax foto

Marius ANGHEL 18 Apr. 2019, 12:31 Campionat
Pe aceeași temă