Ripensia Timișoara, în anul sabatic: Liga a 2-a a fost adevărata provocare

Marius ANGHEL 17 Jun. 2018, 17:33 Campionat

Ripensia Timișoara a avut un an plin de provocări în sezonul 2017-2018, în care a promovat în Liga a 2-a. Dacă la evrei, al șaptelea an era cel în care se odihneau ogoarele, pentru clubul roș-galben, al șaselea an de la reînființare a fost unul în care ambițiile au trebuit să stea cuminți, mai deoparte. Ripensia nu a mai defilat, ci a trebuit să se complacă și cu partea inferioară a clasamentelor, pentru un an de acumulări după care se promite că lucrurile vor sta mult mai bine.

Ripensia a promovat tăcută și serioasă din Liga a 3-a, unde Reșița și Sebișul s-au certat și nu le-a ieșit, la fel ca și sezonul acesta. După ascensiunea liniștită, a urmat un debut zgomotos. Timișorenii au bătut-o cu 16-0 pe o Foresta Suceava venită cu copii, după o noapte nedormită din cauza unui autocar stricat. Fără îndoială, echipa antrenată de Remus Steop a fost revelația startului de sezon. Însă minunea a ținut cam cât a ținut și vara. În 13 septembrie, Ripensia a pierdut cu 1-0 în Cupa României, la Biled, cu o echipă ce la final de sezon a retrogradat din Liga a 4-a Timiș. A fost o prestație lamentabilă a roș-galbenilor, care începeau să simtă neajunsurile din lot.

Vremea rea și „mantaua” Radu Suciu

Rezultatele au început să o ia în jos, elanul s-a stins, iar, până la urmă, nemulțumit și că în vară nu i s-au adus cine știe ce jucători, Remus Steop a demisionat după un meci pierdut cu 2-0 cu CS Afumați. A urmat un lung interimat cu Radu Suciu, unul dintre cei care au contribuit semnificativ la renașterea Ripensiei. Rezultatele au lăsat însă mult de dorit. După un 1-1 cu UTA, au venit înfrângerile cu 2-0 cu ASU Poli și 3-0 cu Știința Miroslava.

„Italianul” Paul Codrea nu a rezistat mult Ripensia

Meciurile cu Suceava și Oradea din retur, jucate în decembrie, au mai adus un licăr de speranță la Ripensia. Ulterior, a venit și marea veste: Paul Codrea a preluat echipa. Iarna a fost una plină de optimism în Ciarda Roșie, chiar dacă banii erau un neajuns important. Povestea a ținut însă foarte puțin, deoarece Codrea a demisionat după o înfrânere cu 3-2 cu Chindia Târgoviște, supărat că președintele Radu Ienovan i-ar fi reproșat neutilizarea unui jucător.

Victorie cu UTA și sezon terminat cu bine

A urmat un nou interimat cu Radu Suciu și, până la urmă, Ripensia l-a adus pe Ciprian Urican. Totuși, a fost un sezon într-o notă „așa și așa”. Timișorenii s-au salvat matematic de la retrogradare după victoria cu 3-2 din deplasare de la UTA. Apoi, au pierdut însă cu Pandurii și ASU Poli.

În clasament, a salvat onoarea Timișoarei, cu locul 11, exact peste UTA. Deocamdată, un lucru e cert. Și-a pierdut golgheterul. Un Mediop puternic, vitezist, de travaliu, dar cu momente năucitoare de ineficiență în fața porții. Însă lotul va rămâne în mare parte asemănător, iar banii se anunță mai mulți.

Va fi un sezon mai bun pentru Ripensia? Pronosticul nostru este că da.

Articol scris de Anda DELIU

Marius ANGHEL 17 Jun. 2018, 17:33 Campionat
Pe aceeași temă