Ripensia scăpată definitiv de emoții! Echipa timișoreană a învins-o pe UTA în prelungiri, într-un meci cu multe goluri

Marius ANGHEL 17 May. 2018, 21:07 Campionat

Ripensia Timișoara a reușit ceea ce nu a putut concitadina ASU Politehnica, să o bată pe UTA la Șiria, cu 3-2, după două reveniri ale roș-galbenilor. Într-o asistență dezolantă, Darius Buia a deschis scorul, dar Andrei Dumiter și Adrian Ungureanu au adus oaspeții în avantaj la pauză. În repriza a doua, arădenii au egalat prin Dorin Toma, dar „sentința” le-a fost semnată de Bădăuță în prelungiri.

Cu doar 300 de spectatori în tribune, la Șiria, UTA a deschis scorul în minutul 7, după ce Rădulescu a respins un șut al lui Cătălin Hlistei, iar Darius Buia a venit și a reluat în „ațe” din 8 metri. Arădenii au avut ocazii prin Manea, care a trimis un balon peste poartă, și David Popa, al cărui șut a fost respins de Rădulescu. Ripensia nu a rămas datoare și a avut și ea șansele ei. Mediop l-a pus de două ori la lucru pe Roberto Bodea, care nu s-a lăsat învins de senegalez. Ungureanu a prins o zi bună la loviturile libere, dar nici el nu l-a putut păcăli pe Bodea.

Ripensia nu se dezminte: două goluri marcate în două minute

Ripensiștii au dovedit și la Șiria că sunt o echipă ce poate specula foarte bine orice moment de slăbiciune a adversarului. Roș-galbenii au egalat în minutul 31, după o eroare a lui Burlă la 20 de metri. Mediop a interceptat și i-a pasat lui Dumiter, care a înscris din careu. Peste un minut, tânărul atacant Dumiter s-a aflat în postura de servant, pentru Adi Ungureanu, care a reluat cu sete un voleu în plasa porții gazdelor.

Lovitura decisivă, dată în prelungiri

Bănățenii au continuat să aibă ocazii și în repriza a doua. Stoi a prins un șut bun de la 25 de metri, dar Bodea a respins, la fel cum a făcut-o și când Mediop a trimis cu capul. Pentru UTA, Hlistei l-a pus pe Rădulescu la încercare, iar golul egalizator a venit în minutul 85, când Dorin Toma a marcat dintr-un unghi închis. În prelungiri, ripensiștii au marcat din nou, de data aceasta după o greșeală a lui Roșca. Mediop a tras la poartă, Bodea a respins, dar Cătălin Bădăuță a reluat în poartă, din 16 metri.

UTA ARAD – RIPENSIA TIMIȘOARA        2-3
Darius Buia 7′, Dorin Toma 85′ / Andrei Dumiter 31′, Adrian Ungureanu 32′, Cătălin Bădăuță 90+2′

Bodea – Polgar (Sorato 81′), Mih. Roșca, Al. Manea (cpt.), Burlă – Jorza, I. Tănase – Buia (A. Iuga 67′), Petra, Hlistei – D. Popa (D. Toma 56′)
Rezerve neutilizate: Barna – Markovic, D. Dan, Dinculescu
Antrenor: Ionuț Popa

Iul. Rădulescu – Ad. Popa (cpt.), Apro, M. Toma (Bocșan 60′), C. Toma – Stoi, Laur. Tudor (Burdeț 81′) – Mediop, Ad. Ungureanu, Golda – Dumiter (Bădăuță 71′)
Rezerve neutilizate: M. Contra – Hecsko, Mânecan, Zurbagiu
Antrenor: Ciprian Urican

Stadion: „Otto Greffner” (Șiria – Arad); Arbitru: Denis Haidiner (Hunedoara); Asistenți: Marian Truță (Băbeni) și Alexandru Mihăilă (Râmnicu Vâlcea).

Ripensia a urcat cu acest rezultat pe locul 10, cu 45 de puncte, iar sâmbătă va primi vizita „pandurilor”. UTA Arad a coborât pe 12, cu 44 de puncte, iar la sfârșit de săptămână primește trei puncte, deoarece ar fi avut deplasare la retrasa ASA Târgu Mureș.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: UTA Arad

Marius ANGHEL 17 May. 2018, 21:07 Campionat
Pe aceeași temă