Remontada în inferioritate numerică! Ripensia a revenit și a câștigat în zece jucători după ce a fost condusă pe teren propriu de CS Afumați

Marius ANGHEL 28 Apr. 2018, 17:51 Campionat
Remontada în inferioritate numerică!** Ripensia a revenit și a câștigat în zece jucători după ce a fost condusă pe teren propriu de CS Afumați
  • Ripensia Timișoara a reușit, sâmbătă, un succes important pentru economia clasamentului, după victoria cu 2-1 de pe teren propriu cu CS Afumați, în cadrul etapei a 32-a. Andrei Dumiter și Călin Toma au semnat golurile victoriei timișorenilor, primul cu o fentă la portar, iar al doilea cu un șut fără preluare. Ilfovenii au condus după o prima repriză foarte bună și un gol marcat de Vasile Ștefan, dar nu au putut specula apoi eliminarea lui Apro din minutul 60, primind gol în superioritate.

 

După un început de meci în care Ripensia nu reușea să-l găsească pe Mediop în careu, timișorenii au luat gol la un contraatac pornit după un șut al senegalezului într-un apărător. Vasile Ștefan (12) a tras din poziție lateral stânga la vinclu, iar Rădulescu nu a mai avut ce să facă. Timișorenii au avut o șansă importantă să egaleze la o incursiune a lui Dumiter în careu, însă jucătorul a tras peste, incomodat de fundașii adverși. Dominarea ilfovenilor s-a făcut însă simțită clar pe teren, deoarece Alin Zaharia a avut un șut ce s-a dus puțin peste poartă, iar Onea a trimis balonul puțin pe lângă buturi, după erori comise de Stoi, respectiv Laurențiu Tudor.

Jocul s-a mai echilibrat pe finalul reprizei

Ripensia a continuat să aibă dificultăți în a-și impune stilul de joc bazat pe posesie și incursiuni pe benzi spre careul oaspeților. Buduroi a prins și el un șut care s-a dus doar puțin pe lângă poarta lui Rădulescu. Roș-galbenii au avut însă o ocazie bună în minutul 42, când Tudor a reluat puțin cu capul o minge venită dintr-un corner bătut de Ungureanu. Gazdele au fost însă aproape și de un autogol după ce Bocșan a respins puțin pe lângă propria poartă un balon șutat de Buduroi.

Ilfovenii s-au „stins” în repriza secundă, chiar dacă erau în superioritatea numerică

În repriza secundă, meciul a avut o cu totul altă față. Ripensia a reușit să egaleze după ce oaspeții nu au mai pus atâta presiune. În minutul 49, Călin Toma i-a trimis în fața lui Dumiter, care l-a fentat în careu pe portarul Marinescu și a trimis perfect la colțul lung. Același Toma a fost „vinovat” și de o altă ocazie importantă, peste nouă minute, când a bătut bine, pe poartă, o lovitură liberă din apropierea limitei careului, însă Marinescu a reușit să respingă. Din minutul 60 însă, elevii lui Ciprian Urican au rămas fără Apro, care a luat două avertismente în șase minute.

Dedu a irosit o ocazie bună, iar Toma a înscris fără preluare

Echipa antrenată de Vasile Neagu a avut o ocazie importantă în minutul 71. Mugurel Dedu a ajuns în careu, dar Rădulescu i-a ieșit în întâmpinare, și jucătorul ilfovenilor a tras pe corpul goalkeeperului. Timișorenii au reușit să marcheze golul victoriei în minutul 78, după o centrare de pe dreapta a lui Ungureanu, care a ajuns la Călin Toma. Fundașul a tras direct, fără preluare la colțul lung. După acest moment, Afumațiul a făcut primele două schimbări, dar a fost prea târziu. Până la final, tot gazdele au mai avut o ocazie, la un șut al lui Dumiter în bara laterală.

CS Afumați rămâne pe locul 5, cu 55 de puncte, și etapa viitoare câștigă la „masa verde” cu retrasa ASA Târgu Mureș. Ripensia e pe locul 11, cu 39 de puncte, dar cel mai probabil va fi depășită cu un loc după omologarea victoriei celor de la UTA cu ASU Poli. Etapa viitoare, bănățenii merg la Călărași.

RIPENSIA TIMIȘOARA – CS AFUMAȚI         2-1
Andrei Dumiter 49′, Călin Toma 78′ / Ștefan Vasile 12′

I. Rădulescu – Ad. Popa (cpt.), Bocșan, Apro, C. Toma – Ad. Ungureanu (Zurbagiu 85′), Mînecan (Bobină 42′), Laur. Tudor, Stoi (M. Toma 66′) – Dumiter, Mediop
Rezerve neutilizate: M. Contra – Hecsko, Golda, Burdeț
Antrenor: Ciprian Urican
Eliminat: Claudiu Apro 60′ (cumul de cartonașe galbene)

Marinescu – Onea, Robicek, Patriche (cpt.), Ciochină (Perju 79′) – Vas. Olariu, Alin Zaharia (D. Burlacu 87′) – Rz. Avram, Buduroi (Al. Mitu 79′), Șt. Vasile – Mug. Dedu
Rezerve neutilizate: Obretin – Buzea, Novacek, Mir. Manole
Antrenor: Vasile Neagu

Stadion: Ciarda Roșie (Timișoara – Timiș); Spectatori: 150; Arbitru: Marius Omuț (Satu Mare); Asistenți: Ovidiu Timar (Marghita) și Răzvan Constantin Nistoran (Reșița).

Articol scris de Anda DELIU

Marius ANGHEL 28 Apr. 2018, 17:51 Campionat
Pe aceeași temă