Remiză între cele mai titrate echipe din Liga 2. Petrolul și UTA au terminat la egalitate un meci cu de toate

Marius ANGHEL 22 Nov. 2018, 21:27 Campionat

Petrolul și UTA au remizat, scor 2-2, joi seară, pe stadionul „Ilie Oană” din Ploiești, în debutul etapei a 18-a a Ligii 2. Meciul dintre cele mai titrate echipe din eșalonul secund a avut de toate: patru goluri, o eliminare și două penalty-uri.

Ploieștenii au început bine meciul cu UTA și părea să se impună lejer după ce Cătălin Ștefănescu a deschis superb scorul în minutul 12, cu un șut plasat lângă bară. Totuși, meciul s-a mai echilibrat, iar Paul Antoche (35) i-a complicat misiunea Petrolului după ce a faultat prostește în careu, în postura de ultim apărător, și centralul Florin Miron, aflat la ultimul său meci ca arbitru, a arătat punctul cu var și al doilea cartonaș galben, implicit pe cel roșu. Ciprian Rus (36) n-a ratat din penalty, chiar dacă Tordai a deviat mingea, însă insuficient.

În superioritate, UTA a intrat încrezătoare pe teren în partea secundă și a trecut în avantaj după un contraatac pornit dintr-o poziție suspectă de offside. Ciprian Rus (49) l-a executat pe Tordai, iar arădenii au irosit apoi alte situații bune de a se desprinde. Nu au făcut-o și Marinescu și-a salvat din nou echipa. Experimentatul mijlocaș a obținut un penalty din poziția de unu la unu cu Orlic, chiar dacă a trimis pe lângă poartă. Sergiu Arnăutu (70) a egalat dintr-un penalty transformat cu emoții, iar apoi s-a jucat pe contre pentru lovitura de grație. Aceasta nu a mai venit, chiar dacă petroliștii au avut un penalty clar la hențul lui Benga la lovitura de cap din fața careului mic a lui Plămadă.

Fluierul final a consemnat egalul, cât și sprintul amenințător al lui Ionuț Popa către Norbert Janos. Antrenorul a fost ținut cu greu de delegatul Claudiu Drăgan pentru a nu-i aplica o corecție fizică propriului jucător.

Petrolul remizează pentru a treia oară în acest sezon pe teren propriu, face primul pas greșit de când e condusă de Octavian Grigore, iar cu punctul câștigat o egalează pe Chindia (39 pct.) și urcă, cel puțin până sâmbătă, pe primul loc, datorită golaverajului. UTA își întrerupe seria de trei înfrângeri consecutive face 24 de puncte și se menține pe locul 10.

În etapa următoare, intermediară, Petrolul joacă marți, de la ora 14:00, la Academica Clinceni, în timp ce UTA joacă miercuri, de la ora 14:00, acasă cu CS Mioveni.


 

Etapa a 18-a a Ligii 2 începe în această seară, de la ora 19:30, la Ploiești, cu derby-ul rundei. Pe stadionul „Ilie Oană” se întâlnesc cele mai titrate echipe care activează acum în Liga 2. Petrolul are patru titluri de campioană a României, în timp ce adversara UTA are șase.

„Lupii galbeni” sunt superiori „Bătrânei Doamne” înaintea primei confruntări directe din acest sezon. Echipa ploieșteană se află pe locul 2, promovabil, cu 38 de puncte, cu posibilitatea de a urca pe primul loc până cel puțin sâmbătă, în timp ce UTA e abia pe locul 10, cu 23 de puncte.

Sub conducerea antrenorului Octavian Grigore, Petrolul are cinci victorii consecutive, toate obținute la scor limită. „Un meci în care întâlnim o echipă de tradiție și care, pentru noi, reprezintă un nou prilej să demonstrăm că putem fi pe locurile fruntașe, acelea care duc în primul eșalon. Vom întâlni un adversar redutabil, iar asta nu o spun ca să pun o presiune suplimentară pe elevii mei, și avem toate premisele necesare pentru a vedea un duel interesant, dar nu la nivelul băncilor tehnice, ci al echipelor care se vor înfrunta pe teren. În acest moment, cred că Petrolul are nevoie de rezultate, de constanță în a obține punctele necesare pentru o clasare în zona promovării. De asemenea, cred cu tărie că un lot format în vară are nevoie de timp pentru a fi create anumite relații de joc și pentru a putea oferi un joc plăcut ochiului. Normal că și eu îmi doresc ca echipa să joace altfel, să câștige la trei-patru goluri diferență! Ce antrenor nu ar vrea acest lucru? Dar, în acest moment, am venit cu varianta unui joc de siguranță, care să ne aducă puncte, și, din mers, vom căuta să reglăm anumite mecanisme și relații de joc, a prefațat întâlnirea cu UTA antrenorul Octavian Grigore.

În lotul Petrolului se află și un arădean, fost jucător și căpitan la UTA. Marius Chindriș (foto) a semnat cu echipa ploieșteană la începutul sezonului trecut, la când echipa evolua în Liga 3 și avea ca obiectiv promovarea. Mijlocașul spune că a așteptat un meci împotriva fostei sale echipe de când s-a renunțat la el. „Pentru mine va fi un meci special, pentru că îmi voi întâlni fosta echipă, cea cu care am debutat în Liga a 2-a. Pot să spun că, de când am plecat de la Arad, am așteptat momentul acesta! Vom face tot posibilul să câștigăm și să fim, cel puțin până se termină etapa, pe primul loc al clasamentului. La UTA mai evoluează câțiva jucători cu care am jucat și am crescut împreună la Arad, dar pe durata celor 90 de minute asta nu va conta! Fiecare meci trebuie tratat cu maximă seriozitate, nu avem nevoie să facem rabat de la ceva pentru a ne putea îndeplini obiectivul”, a spus Chindriș, care în acest sezon are 12 meciuri pentru Petrolul și un gol marcat.

De partea cealaltă, UTA traversează o perioadă slabă în acest sezon, având trei înfrângeri consecutive înaintea jocului cu Petrolul. Antrenorul Ionuț Popa se va baza și în acest meci pe mulți fotbaliști tineri. „Ne axăm, tot ca și până acum, pe foarte mulți tineri. Lipsește Stahl, plecat la o probă de joc în Germania, dar revin suspendații Manea, Rus și Benga. Ne așteaptă un joc greu, mi-aș dori să repetăm evoluțiile din reprizele secunde ale jocurilor cu ASU Poli, Bacău sau Argeș, când doar lipsa de șansă ne-a făcut să nu înscriem. Știm că e presiune mare pe toată lumea, noi cerem foarte mult de la jucătorii care intenționează să rămână, în timp ce la ei miza e promovarea. Sper să fie un joc frumos. Întâlnim o echipă cu jucători buni, pe Țigănașu l-am avut elev, mai e Ștefănescu în linia mediană, plus un jucător care, în ciuda anilor e tot mai bun, ca vinul, mă refer la Marinescu. Știm cum joacă, sper să putem pune în aplicare ce am repetat ofensiv și defensiv în fața unui adversar care stă bine și organizatoric și sportiv. Poate într-un timp scurt vom sta și noi tot așa”, a prefațat Ionuț Popa duelul de la Ploiești.

Meciul de la Ploiești, de pe stadionul „Ilie Oană”, care începe la ora 19:30, va fi arbitrat de centralul Florin Miron (București) și asistenții Sebastian Stoianov (Constanța) și Vlad Bârleanu (București). Rezervă este Alexandru Tudor (București), în timp ce observatori au fost delegați Zoltan Tamaș (Odorheiu Secuiesc) și Dorinel Dincă (Călărași).

VEZI CLASAMENTUL LIGII 2 și GOLGHETERII

COMENTARIUL LIVE:

â–ºPetrolul: Tordai – Alb. Olaru, Antoche, Fl. Plămadă, Țigănașu – M. Chindriș, Danci (L. Cazan 38′) – Tudor Șaim (Rob. Grecu 83′), Laur. Marinescu (cpt.), Ștefănescu (N. Popescu 76′) – Arnăutu
Rezerve neutilizate: Bolboașă – Velisar, Ciocâlteu, Cl. Herea
Antrenor: Octavian Grigore
Eliminat: Paul Antoche 35′ (cumul de cartonașe galben)

â–ºUTA: Orlic – Al. Manea, El Hasni, S. Benga, Copaci – Coulibaly, Andr. EnescuCr. Costin, Miculescu (Petra 55′), Cip. Rus (cpt.)(L. Oprea 86′) – Dav. Popa (N. Janos 62′)
Rezerve neutilizate: Rob. Bodea – R. Iuga, D. Dan, Suslak
Antrenor: Ionuț Popa

â–ºMin 90+4 Final de partidă. Petrolul și UTA remizează, scor 2-2, la Ploiești, în debutul etapei a 18-a a Ligii 2. Derby-ul dintre cele mai titrate echipe din eșalonul secund a avut de toate: goluri, penalty-uri, eliminare.

â–ºMin 90+4 Janos pătrunde în careu pe stânga, însă trage slab, pe lângă poartă

â–ºMin 90+3 Arnăutu centrează din dreapta, prea puternic, și Ținănașu nu ajunge din plonjon la minge

â–ºMin 90  Meciul e prelungit cu trei minute

â–ºMin 90 Nini Popescu bate la colțul scurt, peste zid, o lovitură liberă de la 23 de metri lateral stânga, Orlic deviază în corner, chiar dacă mingea se ducea pe lângă. Mingea centrată din corner este boxată de portar

â–ºMin 88 Nini Popescu pătrunde în careu pe stânga, trimite înapoi pentru Arnăutu, care trage direct în blocaj

â–ºMin 86 Ultima schimbare și la UTA. Intră Lucian Oprea și iese Ciprian Rus, căpitanul și autorul unei duble în acest meci pentru arădeni

â–ºMin 85 Marinescu îi pasează excelent lui Arnăutu, care pătrunde în careu și, din poziție ideală, din 10 metri, încearcă să-i dea printre picioare portarului, însă Orlic nu poate fi păcălit. Arnăutu gesticulează după nereușita sa. Atacantul Petrolului știe să înscrie doar din penalty

â–ºMin 84 Petroliștii cer penalty la un henț al lui Benga la o lovitură de cap a lui Plămadă, însă arbitrul nu vede și lasă jocul să continue. A fost penalty clar în fața careului mic

â–ºMin 83 Ultima schimbare la Petrolul. Iese Alexandru Tudor Șaim și intră Robert Grecu

â–ºMin 80 Contraatac UTA, Rus pătrunde în careu pe dreapta, trimite din fața Plămadă în stânga, la Janos, care preia, iar imediat în fața sa apare Olaru. Janos încearcă să-l destabilizeze pe fundaș, fentează în stânga și apoi trage din 8 metri, însă Olaru blochează și oferă corner. Ocazie mare pentru UTA

â–ºMin 76 A doua schimbare la Petrolul. Iese Cătălin Ștefănescu și intră Nini Popescu

â–ºMin 75   Yuri Coulibaly primește cartonașul galben pentru că degajează intenționat mingea în tribună

â–ºMin 74 Ștefănescu e blocat în careu, mingea sare la Marinescu, care reia slab din 12 metri, mult peste poartă

â–ºMin 74  Mihai Petra îl faultează din spate pe Marinescu și primește cartonașul galben

â–ºMin 70 2-2 Sergiu Arnăutu transformă lovitura de pedepsă cu mari emoții. Atacantul bate slab în stânga, la semiînălțime, Orlic întinde brațul stâng, atinge mingea puternică, însă nu poate evita golul

â–ºMin 69 Benga greșește, Laurențiu Marinescu scapă în careu pe stânga, trimite cu exteriorul pe lângă portar, însă și pe lângă țintă, însă căpitanul Petrolului e faultat de Miroslav Orlic și arbitrul dictează penalty. Portarul primește și cartonașul galben

â–ºMin 68 Rus scapă în careu, încearcă să-l lobeze pe Tordai, însă greșește execuția și portarul Petrolului prinde

â–ºMin 62 Ionuț Popa îl schimbă pe nervosul David Popa și îl introduce pe Norbert Janos

â–ºMin 60 „Fără Marinescu ce facem? În Liga a 3-a ne întoarcem?”, e mesajul arătat de una dintre galeriile Petrolului, care contestă jocul echipei

â–ºMin 59 Popa faultează din spate în atac și are un conflict verbal. Arbitrul îl atenționează că-i arată al doilea galben, iar jucătorul tot e greu de stăpânit

â–ºMin 55 UTA schimbă. Iese David Miculescu și intră Mihai Petra

â–ºMin 53 Marinescu bate prea pe poartă o lovitură liberă din stânga și Orlic prinde la colțul lung

â–ºMin 49  1-2 Contraatac trei contra doi pentru UTA, după o pasă cu călcâiul a lui Miculescu, Ciprian Rus scapă de la mijlocul terenului, intră în careu, îl fentează în stânga pe Cazan și finalizează la colțul scurt, pe lângă Tordai. Rus e suspect că a pornit dintr-o poziție de offside în momentul pasei primite de la Miculescu

â–ºMin 46 S-a reluat meciul

â–ºMin 45+1 Pauză. Petrolul și UTA intră la egalitate la vestiare, după golurile lui Cătălin Ștefănescu (12), respectiv Ciprian Rus (36), din penalty. Ploieștenii vor avea însă o repriză secundă foarte grea, după eliminarea lui Paul Antoche

â–ºMin 45  Prima repriză e prelungită cu un minut

â–ºMin 44 Ștefănescu încearcă să-l deposedeze pe Enescu, intră prin alunecare din spate, însă acuză o accidentare și are nevoie de câteva momente de respiro

â–ºMin 38  Petrolul mută în defensivă după eliminare. Iese mijlocașul Cristian Danci și intră fundașul Lucian Cazan

â–ºMin 38 David Popa primește cartonașul galben pentru un fault dur, din lateral, asupra lui Chindriș

â–ºMin 36  1-1 Ciprian Rus bate penalty-ul în dreapta, la semiînălțime, Tordai deviază, însă nu poate evita golul egalizator

â–ºMin 35 Fundașul utist Alexandru Manea urcă în atac, recuperează mingea de la Paul Antoche, care, inexplicabil, în condițiile în care avea galben, îl ține din spate fără nicio ezitare, în careu, iar arbitrul acordă penalty și al doilea galben pentru petrolist. Paul Antoche e eliminat și îi face un meci greu Petrolului

â–ºMin 33 Marinescu bate peste poartă o lovitură liberă de la 25 de metri lateral stânga

â–ºMin 31 Miculescu centrează bine din alergare din stânga, Rus reia cu capul, cu pământul, din 8 metri, mingea lovește prima bară, lângă Tordai, revine în careu și este degajată

â–ºMin 30 Benga șutează din afara careului pe lângă poartă, în stânga, după o minge respinsă în față la un corner din dreapta bătut de Enescu

â–ºMin 27 Paul Antoche primește cartonașul galben după o intrare tare prin alunecare asupra lui Miculescu

â–ºMin 18 Chindriș trage din marginea careului în El Hasni, mingea se duce în stânga la Tudor Șaim, care prinde un șut bombă din 15 metri către vinclul colțului scurt, însă balonul ia o traiectorie neferictă pentru ploieșteni și se duce în transversală și revine în teren

â–ºMin 17 Popa își prelungește prea mult mingea după greșeala lui Antoche și Tordai prinde

â–ºMin 15 David Popa pătrunde singur în careu pe stânga după o pasă a lui Rus, avansează până la 10 metri, se pierde și încearcă să trimisă din postură de unu la unu cu portarul printre picioarele acestuia, însă Tordai închide bine și prinde

â–ºMin 12  1-0 Contraatac Petrolul, Cătălin Ștefănescu pătrunde în careu pe stânga, trece de El Hasni și șutează plasat de la 12 metri central lângă bara din dreapta, fără speranțe pentru Orlic

â–ºMin 10 După un corner, Benga respinge până la Ștefănescu, la 14 metri, acesta trage spre poartă, dar Coulibaly respinge din 6 metri

â–ºMin 7 După un început echilibrat, încă cu Petrolul mai mult în posesia balonului, Chindriș are primul șut pe spațiul porții, din afara careului, însă Orlic prinde fără probleme pe centru, sus

â–ºMin 5 Marinescu execută o lovitură liberă de la 28 de metri, Benga respinge cu capul, Șaim Tudor reia în Manea din 13 metrui ușor lateral stânga

â–ºMin 1 A început partida de la Ploiești. Petrolul joacă în galben-albastru, UTA în roșu complet

â–ºArbitrul central al acestei partide, bucureșteanul Florin Miron, se află la ultimul meci pe care îl va conduce în cariera sa. Miron se retrage din arbitraj și a fost premiat înainte de startul jocului de CCA și reprezentanți ai celor două echipe.

VEZI CLASAMENTUL LIGII 2 și GOLGHETERII

Marius ANGHEL 22 Nov. 2018, 21:27 Campionat
Pe aceeași temă