Remiză în disputa cu oltenii!

Marius ANGHEL 06 Oct. 2013, 05:51 Campionat

Deși a practicat un joc mai bun decât în partidele anterioare, FC Bihor nu a reușit să se impună sâmbătă, pe teren propriu, în cadrul etapei a V-a a Seriei a II-a din Liga a II-a la fotbal.

La Stadionul Municipal Iuliu Bodola, în prezența a aproximativ o mie de spectatori, orădenii au primit replica oltenilor de la FC Universitatea Craiova, echipă patronată de Adrian Mititelu.

Nu a început bine jocul și la prima fază, în minutul 1, oaspeții au obținut lovitură de la 11 metri, după o intervenție neregulamentară în careu a lui Mintaș asupra lui Goge. Penalti-ul dictat de arbitrul timișorean Cătălin Bontaș a fost transformat în gol de Robert Săceanu, care astfel a deschis scorul și a dus echipa oaspete în avantaj încă din debut.

După primirea golului, FC Bihor a atacat mai mult și a început să-și creeze ocazii de poartă. În minutul 12, orădenii au solicitat lovitură de pedeapsă pentru un presupus henț în careu a lui Acka. Arbitrul nu a acordat însă, ba mai mult l-a avertizat cu cartonaș galben pe Florin Lazăr, căpitanul gazdelor, pentru proteste.

În minutul 21, Ovidiu Bic a primit un balon pe partea stângă, la aproximativ 25 de metri de poartă, a șutat periculos la colțul lung, dar s-a întins spectaculos portarul Hotoboc și a respins în corner de lângă bară.

Peste zece minute însă, în minutul 31, presiunea gazdelor s-a materializat și pe tabela de marcaj, după o centrare a lui Sfârlea de pe partea dreaptă, Raymond Lukacs deviind balonul în poartă, din patru metri.

În partea secundă ambele echipe au încercat să-și creeze ocazii de poartă, drept urmare a rezultat un joc disputat, în care atât orădenii cât și olteni puteau să mai înscrie, dar nu s-a mai întâmplat nimic.

Chiar în final, când orădenii au alergat după golul victoriei, la o neglijență a lui Mintaș, Stoianoff a interceptat un balon a intrat periculos în careu și a șutat pe jos la colțul lung, dar portarul Smaranda a reușit să respingă în corner.

Astfel, s-a încheiat cu scorul de 1-1 una dintre cele mai interesante partide ale etapei a V-a din seria vestică a ligii a II-a.

VEZI mai multe POZE de la meci

„A fost un meci în care puteam să câștigăm și puteam să pierdem. După 0-1 am reacționat bine, am marcat. Am făcut o primă repriză mai bună, în a doua am presat, dar pe sfârșit pe fondul unor greșeli personale, puteam și să pierdem. Culmea că în sistemul 4-4-2 ne-am creat ocazii mai puține decât în 4-3-3, se pare că schimbările pe care le-am făcut n-au fost atât de inspirate. (…) Eu cred că suntem în creștere ca și joc, dar asta trebuie să se vadă în rezultate”, a declarat, după meci, antrenorul orădenilor, Gheorghe Ghiț.

Și tehnicianul oaspeților, Nicolo Napoli, a caracterizat meciul ca fiind „foarte echilibrat”. „Nu am avut posesia mingii în prima repriză, nu ne-am creat ocazii de gol. Oradea a făcut o primă repriză foarte bună, a stat bine în teren, are jucători buni”, a precizat el.

FC Bihor – FC Univ. Craiova 1-1 (1-1)
R. Lukacs (min. 31) / R. Săceanu (min. 2 penalty)

Smaranda – Letan, Fl. Lazăr (cpt.), Mintaș, Lupu – M. Popa – S. Ianc (min. 79 Mihuț), Bic (min. 71 Hadăr), Sfârlea – R. Lukacs (min. 88 Z. Lukacs) și Fl. Pop. Antrenor: Gheorghe Ghiț

Hotoboc – Mitic, Acka, M. Ciucă (cpt.), S. Bușu – Cruceru (min. 60 Frăsineanu), Săceanu, Mîrzeanu, Goge – Ripoli (min. 90 Cl. Bălan) și Baird (min. 49 Stoianof). Antrenor: Nicolo Napoli

Sursa: eBihoreanul

Marius ANGHEL 06 Oct. 2013, 05:51 Campionat
Pe aceeași temă