Încurcate sunt căile lui Sarcină! Mutarea Luceafărului Oradea la Reșița a picat după ce afaceristul a venit cu noi pretenții. Și situația Șirinesei se complică

Marius ANGHEL 18 Jun. 2018, 17:57 Campionat
Încurcate sunt căile lui Sarcină!** Mutarea Luceafărului Oradea la Reșița a picat după ce afaceristul a venit cu noi pretenții. Și situația Șirinesei se complică

Patru zile a ținut starea de euforie a reșițenilor după anunțul că Luceafărul Oradea se va muta în orașul lor, își va schimba numele în CSM Reșița, iar în noul sezon va evolua în Liga 2. După ce, joi, consilierii locali se întâlneau în regim de urgență pentru a aproba proiectul de asociere cu clubul condus de Nicolae Sarcină, între timp, omul de afaceri gorjean s-a sucit și a schimbat pretențiile. Finanțatorul clubului bihorean vrea de la Reșița 300.000 de euro în schimbul mutării echipei din Oradea. Oficialii bănățeni nu sunt de acord și au rupt înțelegerea inițială.

Nicolae Sarcină, finanțatorul din umbră al cluburilor de Liga 2 Luceafărul Oradea și ACS Șirineasa, demonstrează astfel, însă o dată, cât de imprevizibil este. Inițial, bătuse palma să mute Luceafărul la Reșița, el să o întrețină financiar, iar Consiliul Local să se ocupe de baza sportivă și de echipele de juniori. Acum solicită 300 de mii de euro.

„Una am stabilit, altfel se pune problema acum. Din punctul nostru de vedere, discuțiile s-au încheiat. Dacă semnăm actele așa cum am hotărât împreună și cum am votat în Consiliul Local, mergem mai departe, dacă nu, rămânem cu varianta a doua pe care o aveam pregătită cu președintele Viorel Lolea. Rămânem în Liga a 3-a și nu ne mai asociem cu nimeni. Ne-am dorit un partener serios, dacă nu a fost să fie, ne vedem de proiectul nostru inițial. Pe domnul Sarcină îl așteptăm până marți, dacă nu perfectăm contractul până marți, a picat orice discuție cu Oradea”, a spus, pentru Express de Banat, consilierul local Hadrian Popescu.

Dacă cele două părți nu se vor răzgândi și nu vor mai bate palma, atunci Reșița va continua în Liga 3 cu CSM Școlar, echipă care a ratat n ultimele două sezoane promovarea în detrimentul Ripensiei și Șirinesei.

Nici Șirineasa nu mai e sigură că joacă la Petroșani. Se joacă la mai multe capete

Cât privește seriozitatea lui Sarcină, aceasta lovește și la ACS Șirineasa, nou-promovată în Liga 2. Echipa care a evoluat la Petroșani și voia să își schimbe numele în Jiul Petroșani caută acum să se mute în altă parte și joacă la mai multe capete. Cum noul stadion din Târgu Jiu nu este finalizat, visul lui Sarcină fiind să își după echipa acolo, variante ca posibilă destinație sunt Drobeta Turnu Severin, Motru, Rovinari sau chiar Bălești.

„Am avut o discuție cu conducerea clubului Șirineasa și sunt interesați să vină să joace pe stadionul nostru, al comunei Bălești. Este un lucru bun. Vă dați seama că este o mândrie să știi că pe stadionul din Bălești joacă o echipă de Liga a 2-a, la care meciurile sunt și televizate, dacă nu mă înșel. Înseamnă o promovare pentru localitate, este o echipă cu sponsor din Gorj. Noi nu am reușit să găsim un sponsor pentru Internațional Bălești și acest lucru ne-a dus la retrogradare. Suntem la nivel de discuții, nu știu ce condiții și cum va fi. Vom discuta. Nu vom cere o anumită sumă. Vom discuta în Consiliul Local în primul rând. Vom cere să ne întrețină stadionul și să participe la costurile de funcționare”, a declarat, pentru Pandurul, Mădălin Ungureanu, primarul comunei Bălești.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 18 Jun. 2018, 17:57 Campionat
Pe aceeași temă