Răuță contestă golul victorios al Rapidului! „Arbitrajul a influențat rezultatul final. Nici la județ nu vezi așa ceva”

Marius ANGHEL 14 Oct. 2013, 15:59 Campionat
Răuță contestă golul victorios al Rapidului!**

„Marinarii” au fost la un pas de a realiza un prețios rezultat de egalitate pe terenul liderului clasamentului, revenind de la 0-2.
 
Meciul Rapid – FC Farul, de sâmbătă, din etapa a opta a Ligii a 2-a, s-a încheiat cu victoria gazdelor, scor 3-2. Giuleștenii au deschis scorul încă din secunda 38, iar în minutul 11 aveau deja 2-0. Constănțenii au revenit însă după pauză, când au egalat în interval de cinci minute. Rapidul s-a impus greu, în al doilea minut al prelungirilor, reușita victoriei și arbitrajul, în general, fiind contestate însă de antrenorul Ion Răuță.
 
„M-au dezamăgit rău”
 
La final, Ion Răuță a criticat arbitrajul. „Am trăit meciul la intensitate maximă. A fost o partidă deosebită, desfășurată într-o atmosferă specială. Din păcate, arbitrajul a influențat rezultatul final. Am avut 11 m clar la Ivanovici, iar la golul victoriei erau două mingi în joc la repunerea de la margine. Nici la județ nu vezi așa ceva! Ceva incredibil! Plus alte decizii care ne-au dezavantajat, faulturi la jucătorii noștri care nu s-au acordat. Ne-am cam săturat. De câteva etape, suntem defavorizați.

Despre ce fotbal să mai vorbim și ce rezultate să mai înregistrăm? Am avut și noi slăbiciunile noastre, în startul slab de meci (în primele zece minute am fost prea timorați pentru o confruntare cu asemenea miză), dar nu meritam să pierdem. Am revenit în joc, am pus mingea jos, am avut combinații și trasee, iar meciul ne-a răsplătit cu două goluri. Nu a fost însă de ajuns. Poate se sesizează totuși cineva pentru modul în care e arbitrată Farul”, a spus Răuță.

Și patronul Giani Nedelcu a contestat faza golului trei („arbitrul trebuia să oprească jocul”), dar a scos în evidență și nerealizările Farului. „Păcat că meciul a început de la 0-2. Jucătorii noștri au intrat pe teren cu capetele plecate. Iar primul gol l-am făcut cadou, cu o minge pierdută, care i-a pus pe contraatac pe rapidiști. Așteptam mai mult de la Nicu Crețu și Coconașu. Sunt dezamăgit rău de ei. În curte aveam jucători de aceeași valoare, poate chiar mai buni. Coconașu are două viteze. Încet și foarte încet. Iar lui Crețu ce să-i spună antrenorul, să nu piardă mingea? Mă așteptam ca amândoi să facă diferența, dar sunt meciuri în care mă rog să-i schimbe mai repede. Cu Rapid, soarta nu a fost de partea noastră, însă, la 2-2, nu trebuia să ne retragem, ci să mergem peste ei. Ne-am mulțumit cu puțin”, a arătat patronul Farului, care a fost impresionat în schimb de atmosfera din Giulești. „Publicul a pus o mare presiune, inclusiv pe arbitru. Acesta fără să vrea dă acel 5% pentru gazde. Așa aș vrea să fie și la Constanța”, a spus Nedelcu.

Sursa: Ziua de Constanța

Marius ANGHEL 14 Oct. 2013, 15:59 Campionat
Pe aceeași temă