Răsturnări spectaculoase de scor în ultimul meci de la Bistrița. Vlad: „Acest loc 5 este o performanță”

Marius ANGHEL 07 Jun. 2014, 16:16 Campionat

„Grădinița” Gloriei a încheiat cu o înfrângere pe teren propriu sezonul 2013/2014 al Ligii a II-a, după un meci cu răsturnări de scor. Echipa bistrițeană s-a clasat în final pe poziția a 5-a. Directorul tehnic Remus Vlad crede că, în raport cu problemele existente la club, acest loc 5 poate fi considerat o performanță.

În ultima etapă a play-off-ului și totodată a sezonului 2013/2014 al Ligii a II-a, Gloria Bistrița a jucat pe teren propriu cu Metalul Reșița, cu care remizase în tur (2-2).

Jucătorii oaspeți, mai experimentați, au deținut controlul partidei în majoritatea timpului. În minutul 27 Gloria a avut o dublă ocazie, șut al lui Roșu scos în transversală de Zimmermann și apoi reluare cu capul Al. Pop, reținută de portar. Metalul a deschis scorul în minutul 41 prin Salif Nogo, care a plasat balonul din 6 metri, cu o lovitură de cap, în urma unui corner. 0-1 la pauză. Jocul s-a încins la reluare și în patru minute s-au înscris trei goluri. Mai întâi, în minutul 56, Constantin Roșu (foto 1)a restabilit egalitatea cu un șut plasat din careu, iar Alexandru Pop a dus Gloria în avantaj în minutul 57, cu un șut din marginea careului mic, după o pasă bună a lui Brumă. Oaspeții au egalat în minutul 59 prin Octavian Vasile. Reșițenii au dat lovitura de grație în minutul 84, autor Andrei Făgărășanu.

VEZI mai multe POZE de la meci

Gloria Bistrița, care a pornit la drum cu obiectivul de a reveni în Liga I, a încheiat pe locul 5 un sezon pe muchie de cuțit: calificarea în play-off, și implicit evitarea prăbușirii în Liga a III-a, a fost obținută la Satu Mare în ultimul joc al sezonului regulat, problemele financiare au afectat evoluția echipei care a refuzat să se antreneze la un moment dat din cauza neplății restanțelor, iar FRF a refuzat acordarea licenței pentru prima ligă, parafând un final trist de poveste.

„A fost un sezon în raport cu problemele care au fost și sunt la club. Până la urmă, un loc 5 bun pentru acest final de campionat. În condițiile date, cred că acest loc 5 este o performanță. Probabil că ar fi trebuit să decidem mai demult ca acești copii să poată demonstra că merită să facă parte din lotul primei echipe, dar ne-am legat mereu de licențiere. Sunt destul de satisfăcut de prestația lor în cele trei meciuri cu ei în teren, la Slatina, Târgu Mureș și acum cu Reșița, de nivelul jocului în raport cu vârsta lor și cu lipsa de experiență. Acești copii au dezvoltat o idee de joc, combinații, lucru care ne dă speranțe pentru viitor. Cu Metalul Reșița m-au încântat cei doi atacanți, Brumă și Pop, mi-au plăcut și cei din linia de fund, Budăcan, Câmpean, Fizeșan, Bolbos, Jarda, Țegle, Roșu, chiar și ceilalți care au intrat. A fost un joc care trebuia să se termine egal, cred eu. Din punctul de vedere al calității, s-a văzut foarte frumos, au desenat frumos ambele echipe, Reșița fiind puțin mai matură. Diferența a fost făcută de această experiență în plus. Mie acest joc îmi dă încredere pentru ceea ce se poate face în continuare”, a declarat directorul tehnic al Gloriei Bistrița, Remus Vlad.

GLORIA BISTRIȚA
METALUL REȘIȚA
2-3

C. Roșu ”56, Pop ”57 / Nogo ”41, O. Vasile ”59, Făgărășanu ”84

Uilean – Budăcan (cpt.), Bolbos, Fizeșan, Câmpean (Peica ”85) – C. Roșu, Jarda, Țegle, Colța (Moț ”75) – Brumă, Al. Pop (Rogozan ”85)
Antrenor: Cristian Coroian

Zimmermann – V. Crețu, I. Popescu, Nogo, Vaștag – O. Vasile (cpt.), Breșneni (D. Enescu ”62), A. Neagoe, Vădrariu (Făgărășanu ”62) – Ad. Stoica, M. Enciu (S. Mureșan ”52)
Antrenor: Daniel Oprița

Text și foto: Timp online

Marius ANGHEL 07 Jun. 2014, 16:16 Campionat
Pe aceeași temă