Rapidul bate pe Farul și urcă pe podium: „Am fost mai buni”

Marius ANGHEL 10 Nov. 2014, 18:13 Campionat

Rapid a început returul în forță, victorie cu scorul de 4-1 împotriva Farului Constanța, pe Areni, rezultat în urma căruia fotbaliștii pregătiți de Bogdan Tudoreanu, Mihai Guriță și Laurențiu Andrieș au urcat până pe poziția a treia în ierarhia Seriei I.

Partida fost controlată în totalitate de formația suceveană, care în prima parte a întâlnirii a irosit câteva bune oportunități de a deschide scorul prin golgheterii Matei și Negru. Defensiva oaspeților avea însă să cedeze în minutul 40, când Matei a transformat ca la carte un penalty obținut de omniprezentul Semeghin. Fotbaliștii antrenați de Marian Pană și-au arătat pentru prima dată valențele ofensive în secvențele de final ale primei reprize, când Ivănică a ratat ținta, incredibil, din trei metri.

Repriza a doua s-a derulat după același scenariu, astfel că după o oră de joc a fost rândul lui Negru să-și treacă numele pe lista marcatorilor, reluând în plasă, cu capul, o minge centrată din corner de Semeghin. Misiunea „marinarilor” avea să devină și mai dificilă începând din minutul 63, când Neagoe a fost eliminat de pe teren după ce a încasat două cartonașe galbene. Mai întâi Cerlincă a zguduit transversala cu un „trasor” de la 25 de metri, după care Semeghin a făcut 3-0 cu o execuție neașteptată, din lovitură liberă, care l-a surprins nepregătit pe portarul oaspeților, Ciucă.

La acest scor, apărarea suceveană a avut un moment de relaxare, ceea ce i-a permis lui Szalkai să-l lobeze elegant pe Rohețki, de la 16 metri. Finalul partidei le-a aparținut însă sucevenilor, care au înscris golul de 4-1 pe contraatac, prin Cerlincă, cu un șut imparabil, la colțul lung.

RAPID CFR SUCEAVA    4
FARUL CONSTANȚA    1

M. Matei ”41 – pen., M. Negru ”59, Semeghin ”73, Cerlinca ”90 / Szalkai ”81

Rohețki – D. Bălan, Ferariu, Velescu, Semeghin (cpt.)(Spătar ”78) – Gheorghiciuc, Sumanariu, G. Apostol, Cerlincă – M. Matei (Marinkovici ”74), M. Negru (Sfrijan ”65)
Rezerve neutilizate: Ad. Pascal – Golofca, R. Sava, Bosânceanu
Antrenor: Bogdan Tudoreanu

G. Ciucă (V. Neagu ”76) – Băjan, D. Ciobanu, B. Straton, Szalkai – R. Neagoe, Cârstoiu – Bardu (Igiroșanu ”56), Ochia (cpt.), Ivănică (S. Dincă ”80) – Enciu
Rezerve neutilizate: Cl. Popa, Miulescu, B. Dumitru, R. Pâslaru
Antrenor: Marian Pană
Eliminat: R. Neagoe ”63 (două galbene)

Stadion: Areni (Suceava) Spectatori: 1.500; Arbitru: Florin Andrei (Târgu Mureș); Asistenți: Florin Liviu Burlacu (Urziceni) și Alexandru Midvichi (București); Jucătorul meciului: Dorin Semeghin.

Stări de spirit diferite, la final, pentru Tudoreanu și Pană

La finalul partidei, antrenorul Bogdan Tudoreanu s-a declarat mulțumit de prestația elevilor săi. „A fost o victorie muncită, după un joc frumos, cu multe goluri, pentru care fotbaliștii mei merită felicitați. Farul nu este o echipă rea, însă noi am fost mai buni. Am cucerit trei puncte importante, mai ales că în urma acestui succes am urcat pe podium. Sperăm să continuăm pe aceeași linie și să ne întoarcem cu trei puncte și din deplasarea din runda următoare, de la Dorohoi. Nu va fi un meci ușor, însă sperăm să vină cât mai mulți suceveni la acest joc, ca să ne susțină”, a precizat Tudoreanu.

Chiar dacă revenirea la Suceava i-a produs o oarecare emoție, antrenorul oaspeților, Marian Pană, nu și-a putut ascunde dezamăgirea după eșecul în fața Rapidului. „Sunt extrem de dezamăgit, pentru că eu consider că Farul este o echipă care poate juca un fotbal bun. În repriza întâi cred că am avut o prestație consistentă, am stat sus, în terenul advers și i-am surprins pe cei de la Suceava. A urmat apoi acel penalty ușor acordat, după care a intervenit eliminarea lui Neagoe și mi-am dat seama că totul s-a terminat. Una peste alta, m-am întors cu plăcere la Suceava, atmosfera de pe stadion și oamenii pe care i-am reîntâlnit aducându-mi aminte de momentele plăcute pe care le-am trăit aici”, a precizat Marian Pană.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU
Foto și video: Gazeta SV

Marius ANGHEL 10 Nov. 2014, 18:13 Campionat
Pe aceeași temă