Rapidul a fost mărfar la Brăila, dar a câștigat toate punctele puse în joc

Marius ANGHEL 30 Sep. 2013, 12:35 Campionat
Rapidul a fost mărfar la Brăila,** dar a câștigat toate punctele puse în joc

Interes destul de mare la Brăila pentru meciul din cadru etapei a cincea a ligii secunde în care gazdele primeau vizita Rapidului din București! Peste 6000 de brăileni, dar și o inimoasă galerie venită din capitală au ținut să vadă la lucru evoluția celor două formații, dar care au obiective destul de diferite. Gruparea antrenată de Viorel Moldovan dorește revenirea pe prima scena a fotbalului românesc, în timp ce CF Brăila are ca obiectiv supraviețuirea în liga secundă. Dar din jocul prestat de cele două formații părea că brăilenii sunt cei care doresc promovarea, și nu invers, însă în cele din urmă giuleștenii s-au impus cu 2-1 (1-1), dar după ce brăilenii au fost cei care au deschis tabela!

Meciul în sine a fost unul cam lipsit de ocazii de gol și după tatonările de rigoare, timp în care ambele formații au șutat la poartă, dar fără s-o nimerească, brăilenii au reușit deschiderea scorului. Neagoe a „lucrat” o minge pe la vreo 40 de metri de poarta apărată de Draghia, a găsit un culoar pentru o pasă către Câmpeanu, iar acesta singur cu portarul giuleștean nu a greșit ținta: 1-0 (min. 22)!

Spectatorii brăileni au crezut în minuni doar cinci minute, pentru că în minutul 27 Necoară a intervenit neglijent la Martin în suprafața de pedeapsă iar bucureșteanul (!?!) Florin Miron a indicat puntul de la 11 metri. Penaltyul a foste executat impecabil de Alexandru Ioniță II iar acesta a restabilit egalitatea aducând liniștea pe stadionul brăilean: 1-1. Dacă de la brăileni nu puteai emite pretenții, Rapidul a arătat ca un marfar tras de o drezină și nu a mai avut absolut nicio ocazie clară de gol până la pauză!

Nici în partea secundă jucătorii giuleșteni nu au avut cu excepția golului vreo ocazie mai de Doamne-ajută, în timp ce brăilenii au fost gata-gata să marcheze în minutul 46 atunci când când Lung a intrvenit salvator în ultimul moment în fața lui Ciocâlteu, după un „călcâi” a lui Ochia! În continuare brăilenii sunt primii la minge dar Ciocâlteu (min.48 și 65) și Câmpeanu trec pe lângă golul fericirii ratînd din situații foarte bune. Cu toate acestea, împotriva cursului jocului, Doman pătrunde în careul brăilean, șutează la poartă, Comănescu respinge greșit mingea în față, iar Martin pe fază o trimite în plasă spre bucuria suporterilor giuleșteni care și-au încurajat în permanență favoriții:1-2 (min.68)!

Brăilenii se „dezumflă” și nu-și mai crează vreo ocazie de gol până la finalul meciului, chiardacă au dominat teritorial, Draghia trage de timp și vede un cartonaș galben (min. 81) iar ultima fază notabilă a jocului a venit în minutele de prelungire. În momentul în care toată lumea aștepta ca Frunză să execute o lovitură de colț de pe partea stângă, arbitrul de centru i-a arătat brăileanului Ignat direct cartonașul roșu! Acesta nu a protestat la decizia arbitrului, semn că a comis vreun gest nesportiv, și astfel se termină o partidă în care rapidiștii nu au demonstrat (cel puțin în meciul de la Brăila!) că au forța să promoveze.

Toată stima și respectul pentru suporterii rapidiști pentru modul în care și-au încurajat favoriții, singurul chemat pentru a saluta galeria fiind veteranul Daniel Pancu (în momentul schimbării!), dar chiar dacă nu au fost mulțumiți de evoluția favoriților au plecat spre casă cu bucuria că Rapid București a obținut toate pucntele puse în joc. Pentru că (nu-i așa ?) scopul scuză mijloacele.

CF Brăila – Rapid București  1-2 (1-1)
Câmpeanu (22) / Al. Ioniță (27), Martin (68)

   CF Brăila: Comănescu – Spiridon, Ignat, Ivan, Necoară – Dima (min. 60: Iordache), Neagoe (min. 57: Ndigwe), Ochia, Frunză – Ciocâlteu (min.81: Cazan), Câmpeanu. Antrenor: Alin Pânzaru

Rapid București: Draghia – Tanc, Iacob, Doman (min. 81: Stoica), Lung – Pancu (min.83: Obed Rhema), Nicolae Vasile,Ciolacu (min. 58: Lukanovic), Ionuț Voicu – Martin, Al. Ioniță. Antrenor: Viorel Moldovan

   Cartonașe galbene: Necoară, Ochia/ Draghia, Doman, Lung, Ionuț Voicu
    Eliminat: Ignat (min. 90+3)

    A arbitrat foarte bine Florin Miron (București), ajutat de asistenții Ionuț Babadac și Ionuț Bobe (ambii din Teleorman)

Articol scris de Marcel Sânpetru

Marius ANGHEL 30 Sep. 2013, 12:35 Campionat
Pe aceeași temă