Rapidiștii și-au luat revanșa în fața Bucovinei și își măresc șansele de salvare. Pojorâta e aproape de Liga 3

Marius ANGHEL 17 May. 2016, 00:09 Campionat

După ce a pierdut în ultima fază confruntarea de la Pojorâta din ultima etapă a turului play-out-ului, echipa Rapid CFR Suceava și-a luat sâmbătă revanșa, pe Areni, când a reușit să câștige cu 3-1 împotriva rivalei județene. Prima parte a meciului a fost una cu patru goluri, cu o echipă a Rapidului mult mai decisă să obțină victoria și cu o replică a Pojorâtei mult sub cea din ultima întâlnire.

După 14 minute de joc, sucevenii reușesc să deschidă scorul prin Plămadă, care primește o minge la 16 metri de pe flancul drept și-l învinge pe Pop cu un șut plasat la colțul lung. Rapid CFR Suceava a reușit să-și dubleze diferența pe tabelă în minutul 30, când Golofca îl găsește foarte bine pe Mircea Negru în mijlocul careului, iar acesta din urmă trimite balonul cu un șut plasat cu latul, pe lângă portarul Pojorâtei. Cinci minute mai târziu, Golofca își trece și el numele pe lista marcatorilor, cu un șut plasat pe colțul scurt de la 14 metri, după o nesincronizare a apărării Pojorâtei, scor 3-0. În ultima fază a reprizei I, Coman reduce din diferență cu o lovitură de cap din 6 metri, după o centrare foarte bună a lui Cristescu. În debutul părții secunde, Pojorâta are o oportunitate mare de a duce scorul la 3-2, dar Niga se opune în două rânduri în aceeași fază la șuturile lui Coman.

În ultimul sfert de oră Pojorâta a rămas în 10, iar mai apoi în 9 după roșul primit direct de Jarda în minutul 86

În minutul 73, oaspeții rămân în 10 după ce Cristescu primește al doilea cartonaș galben și implicit pe cel roșu. În minutul 82, Mircea Negru este faultat în careu, iar Sfrijan nu reușește să-l învingă pe Pop de la punctul cu var. În minutul 86, Jarda îl faultează dur pe Golofca și vede direct cartonașul roșu, suceveanul fiind nevoit să părăsească terenul de joc, el fiind schimbat cu Boiciuc, scor final 3-1. Cu ajutorul acestei victorii, dar și cu excluderea celor de la Ceahlăul, rapidiștii au trecut până cel puțin etapa viitoare pe locul III, cel ce la final duce la baraj, la egalitate de puncte cu Berceni, în timp ce Pojorâta este pe cinci, la patru puncte în spatele celor două.

Mândrilă, foarte dezamăgit de prestația elevilor săi

La finalul meciului câștigat pe Areni de Rapid CFR Suceava în confruntarea cu Bucovina Pojorâta, antrenorul oaspeților, Dănuț Mândrilă, s-a arătat foarte dezamăgit de jocul echipei sale, dar speră ca aceasta să lupte până la final pentru evitarea retrogradării.

„A fost un joc în care nu se poate pune la îndoială victoria celor de la Rapid CFR Suceava și îi felicit pentru jocul bun. Despre noi este greu să-mi găsesc cuvintele, deoarece nu mă așteptam să ne prezentăm într-un asemenea hal la trei zile după un joc bun. Chiar dacă se joacă din trei în trei zile și poate nu suntem obișnuiți și pregătiți, în unele momente ale jocului de azi am fost penibili. Asta este și vom merge mai departe, mai sunt 12 puncte puse în joc și vă garantez că ne vom juca șansa până la capăt”, a explicat după meci antrenorul Dănuț Mândrilă. 

Acesta a mai adăugat că cele două cartonașe roșii au venit pe final, când jocul era ca și pierdut. „Astăzi n-a mers nimic în jocul nostru, iar pe final, când jocul era deja pierdut, am luat și două cartonașe roșii și nu-i vom avea la meciul următor cu Balotești. Ideea este că mai avem jucători în lot ce au evoluat mai puțin și dacă vor intra sper să dea totul pentru a câștiga jocul cu Balotești. Avem trei meciuri acasă și unul în deplasare și vom încerca să obținem maximum, dar dacă ne vom prezenta ca astăzi, nu avem nici o șansă”, a mai adăugat Dănuț Mândrilă.

Daniel Bălan crede că oboseala va fi principalul adversar al echipei sale

Antrenorul-jucător al sucevenilor, Daniel Bălan, s-a bucurat pentru cele trei puncte câștigate, dar speră ca jucătorii rapidiști să facă față la acest program foarte obositor, cu meciuri din trei în trei zile.

„Mă bucur că am reușit o victorie muncită cu care am mai spălat din rușinea de la Pojorâta și sper că am mulțumit suporterii ce au venit să ne încurajeze. Oricum a fost un meci foarte greu, în care oboseala și-a spus cuvântul, mai ales în repriza a doua, dar cel mai important este că am câștigat cele trei puncte puse în joc. Pentru noi urmează o deplasare foarte lungă și grea la Berceni, dar am încredere totală în acest grup de jucători și cu siguranță dacă vom alerga vom aduce punct sau puncte”, a explicat Daniel Bălan.

RAPID CFR SUCEAVA        3
BUCOVINA POJORÂTA    1

I. Plămadă ”14, M. Negru ”30, Golofca ”35 / M. Coman ”45

Niga – D. Bălan, Sfrijan, Aeroaiei, Semeghin (cpt.)(Velescu ”90) – Golofca (Boiciuc ”88), G. Apostol, Dănilă (Bîgu ”83), Gheorghiciuc – M. Negru, Plămadă
Rezerve neutilizate: Hânțescu – Dudea, Mateciuc, Velescu, Voiciuc, Alecsandru
Antrenor: Daniel Bălan

R. Pop – D. Cristescu, A. Răuță, Moisii (Vitu ”83), Jarda (cpt.) – Juncănaru (Pîslaru ”56), Nuțescu, V. Stănescu, Căinari – M. Coman, Buhăceanu (Acostăchioaie ”70)
Rezerve neutilizate: Puianu – Duțică, Țârțârău, R. Martin
Antrenor: Dănuț Mândrilă

Stadion: Areni (Suceava); Arbitru: Dan Florin Dreve (Cluj-Napoca); Asistenți: Radu Despa și Cristian Nicolae Lucaci (ambii din Baia Mare).

Text: Monitorul de Suceava
Foto: Gazeta de Suceava

Marius ANGHEL 17 May. 2016, 00:09 Campionat
Pe aceeași temă