Rapidiștii râd, dar nu e râsul lor! Victorie cu forcepsul în fața lanternei!

Marius ANGHEL 10 Nov. 2013, 00:41 Campionat

Din 12 octombrie, Rapidul nu a mai cunoscut gustul victoriei, indiferent că a jucat în campionat sau Cupă. E drept, a jucat acasă doar un singur meci, cel din optimile Cupei cu Petrolul, scor 0-2, însă meciurile de afară nu au fost printre cele mai dificile. După 0-1 la Slobozia și câte un 2-2 la Iași și Suceava, partida de aseară cu Dunărea Galați ar fi trebuit să fie o plimbare prin parc pentru elevii lui Viorel Moldovan, mai ales că oaspeții veneau din postura de lanternă, fără nicio victorie în campionat.

Șumudică a dat lovitura de start

Lipsite de aportul lui Pancu, gazdele au început meciul în uralele suporterilor, bucuroși să îl revadă pe Marius Șumudică pe stadion. Invitat să dea lovitura de începere a partidei, acesta a fost chemat să salute galeria în stilul său neconformist și bineînțeles că a făcut-o cu stil. Spectatorii s-au așteptat să vadă un regal de goluri în poarta lui Costea, însă așteptările le-au fost înșelate. Asta pentru că Ioniță II nu a fost în cea mai bună formă a lui, iar gălățenii au răspuns cu un joc ultradefensiv, prin care au închis culoarele spre poarta lor.

Neagu le-a dat fiori giuleștenilor

După două tentative modeste de a pune în pericol buturile adverse, rapidiștii au avut un moment de panică în minutul 14. Atunci când Neagu a scăpat singur cu Drăghia după excelent pasă lobată peste defensiva gazdelor, atacantul gălățenilor a pătruns singur spre poarta lui Drăghia, dar s-a pierdut cu firea și a trimis peste buturi. La jumătatea reprizei, un fundaș al Dunării este la un pas de a-și îngropa echipa după ce pierde un balon în careul de șase metri, Lukanovic fură balonul și îi centrează lui Coman, dar mijlocașul Rapidului trimite cu capul mult prea slab.

Ioniță II, ocazia meciului!

Cel mai bun om de pe teren, suedezul Lukanovic a fost servantul ideal al lui Ioniță II în minutul 35, la o fază superbă începută în colțul terenului. Talonat de doi fundași adverși, Lukanovic a ieșit cu un pic de noroc de acolo și a pătruns cu mingea la picior paralel cu linia de fund. A urmat o pasă șutată în careul de șase metri, de unde decarul giuleștenilor a reluat spre poartă, dar mingea a fost agățată și deviată de Costea, iar apoi scoasă de acolo de un coechipier.

Salvatorul Lukanovic

Nemulțumit de jocul elevilor săi, Viorel Moldovan a mutat la pauză, aruncându-l în teren pe Doman, în locul lui Coman. Din păcate, plusul de tehnică al noului intrat nu a fost de ajuns pentru a schimba fața jocului. Giuleștenii s-au chinuit serios să pună în pericol buturile lui Costea, însă în cele din urmă reduta gălățeană a cedat o singură dată și a fost de ajuns. Era minutul 65, când Lukanovic a primit un balon în afara careului, a pivotat cu toată opoziția lui Hristian, a intrat în careu talonat de acesta și a înscris în ciuda intervenției disperate a lui Costea.

Rapidul egalează Iașiul și Berceniul, dar ratează podiumul

Chiar dacă în ultimul sfert de oră și-a făcut apariția pe teren și Ciolacu, prestația Rapidului nu s-a schimbat în bine. Gazdele au redus din turație, ajungându-se la situația în care Rapidul s-a retras în apărare pentru a conserva avantajul minim de pe tabelă. Norocul lor a fost că oaspeții nu au mai reușit să le pună probleme, așa că cele trei puncte puse în joc au rămas în Giulești. Victoria de aseară a adus echipa lui Viorel Moldovan la egalitate de puncte cu ultimele două clasate pe podium, CSMS Iași și ACS Berceni, dar golaverajul inferior îi lasă pe rapidiști de abia pe locul patru în clasamentul turului.

RAPID BUCUREȘTI – DUNĂ‚REA GALAȚI  1-0 (0-0) Lukanovic ”65

Drăghia – I. Voicu (cpt.), Al. Iacob, D. Lung, N. Vasile – V. Negru, Selagea – Al. Coman (Doman ”46), Al. Ioniță II, M. Martin (M. Stoica ”87) – Lukanovic (Ciolacu ”75)
Antrenor: Viorel Moldovan

C. Costea – L. Radu, Hristian, Șomodean, Sorin Cucu (cpt.) – Stelian Cucu, Sfrijan – Fl. Istrate (Bîtfoi ”56), Asanache, Çenk (Gohoreanu ”75) – C. Neagu (V. Florea ”68)
Antrenor: Ion Balaur

 

Articol scris de Mihai ANDRIEȘ
Foto de Răzvan LUPICĂ‚

Marius ANGHEL 10 Nov. 2013, 00:41 Campionat
Pe aceeași temă