Rapidiștii, pregătiți să joace pentru promovare în orice condiții. „Nu ar trebui să ne fie frică de nimeni” / „La baraj mă gândesc să mă duc doar la Barajul Tauț”

Marius ANGHEL 21 Mar. 2020, 14:10 Campionat

Una dintre variantele luate în calcul de oficialii FRF în privința continuării campionatului Ligii 2 este cea a unui sistem unic de play-off și play-out.

Nimic nu este însă stabilit cert până în acest moment, având în vedere că în România este declarată stare de urgență și, cel mai probabil, aceasta va fi extinsă. Singura decizie a „grupului” din care fac parte reprezentanți ai FRF, LPF, AFAN și ai cluburilor din primele trei ligi este, după primele două ședințe, că reluarea competițiilor nu va avea loc mai devreme de 16 mai.

Sistemul play-off și play-out ar veni cu aceleași criterii de promovare și retrogradare ale sezonului normal, dar cu meciuri mai puține și desfășurate într-o singură manșă. În play-off ar trebui să intre primele opt clasate, deci inclusiv Rapid, care acum e pe locul 6, la două puncte de a doua poziție direct promovabilă.

Ionuț Voicu: „Să se gândească și la noi. Nu va fi ok să jucăm din două în două zile. Nu suntem în România încă la nivelul ăsta”

Deși nimic nu este stabilit, rapidiștilor le surâde această variantă pentru încheierea campionatului, dar au griji în ceea ce privește compactarea timpului dintre etape.

„Am înțeles că nu s-a luat încă nicio decizie oficială în ceea ce privește forma de a relua Liga 2. Am văzut că se vorbește de sistem play-off / play-out. Dar, dacă suntem Rapid, nu ar trebui să ne fie frică de nimeni, indiferent de ce soluție aleg cei care decid. Ce mă interesează pe mine este să se gândească și la integritatea noastră fizică, a jucătorilor, pentru că noi suntem actorii principali. Nu va fi ok să jucăm din două în două zile, că nu suntem în România încă la nivelul ăsta. Eu înțeleg că e vorba și de bani și de drepturi tv, dar nu e simplu. Țin minte că și în Liga 1 când jucam, ne obligau să o facem până pe 23 decembrie, de ne rupeam gâtul. Deci să se gândească și la noi”, a declarat Ionuț Voicu pentru ProSport.

Cătălin Hlistei: „Ne avantajează dacă se joacă play-off. La baraj nu mă gândesc”

Deși nu au avut parte de rezultate bune de la reluarea campionatului în acest început de an, ajungând pe locul 6 în clasament după două egaluri și o înfrângere, rapidiștii nici nu concep să nu promoveze în Liga 1 atunci când se va relua fotbalul după pandemia de coronavirus.

Am văzut propunerea cu play-off și la Liga 2 și mie chiar îmi convine, pentru că noi, Rapidul, nu am avut probleme în campionat cu echipele de sus, ci cu cele mici. Doar Farul ne-a luat patru puncte și cu Turris am avut ceva probleme. Deci ne avantajează dacă se joacă așa. Mai ales că li se vor lua trei puncte unor echipe precum UTA sau Metaloglobus. Iar eu nu am de gând să văd Rapidul la finalul campionatului decât pe unul din primele două locuri, că la baraj nu mă gândesc decât să mă duc aici, la o comună de lângă Arad, dacă e, la Barajul Tauț. Dacă eram mai atenți la ultimele meciuri, eram chiar și acum pe locul 2, așa că am încredere în noi, a mărturisit și mijlocașul Cătălin Hlistei.

Antonio Sefer: „Ne motivăm altfel când știm că sunt meciuri mai tari”

Antonio Sefer e de părere că Rapid se motivează altfel în meciurile tari, astfel că, dacă vor avea loc doar șapte meciuri pentru deciderea promovatelor, echipa sa nu va avea probleme să acceadă în Liga 1.

Dacă se adoptă noul sistem, toate echipele au șanse la promovare, va fi care pe care. Noi trebuie să fim buni și să batem șase-șapte echipe la rând. Și noi și celelalte din play-off ne motivăm altfel când știm că sunt meciuri mai tari. Dar eu nu am stres, pentru că știu că și colegii mei se pregătesc acasă cât de bine pot și după ce vom relua și antrenamentele sunt sigur că vom reveni toți cu forțe proaspete. Și Dan Alexa ne trimite mereu mesaje și ne ține în priză, a completat și Antonio Sefer.

Dacă s-ar merge pe varianta cu play-off și scăderea celor cinci rezultate la „masa verde” din meciului cu Sportul Snagov, atunci, pentru promovare s-ar lupta UTA, CS Mioveni, Turris Oltul Turnu Măgurele, Petrolul, Rapid, Campionii FC Argeș, Metaloglobus București și Farul Constanța.

Articol scris de Carmen MANDIȘ

 

Marius ANGHEL 21 Mar. 2020, 14:10 Campionat
Pe aceeași temă