Rapid Suceava a câștigat litigiul cu Botoșani

Mihai Andries 03 May. 2013, 18:53 Campionat
Rapid Suceava** a câștigat litigiul cu Botoșani

Sucevenii au primit un cadou nesperat în lupta pentru salvarea de la retrogradare chiar cu ocazia zilei de 1 mai. După luni bune de tergiversări și amânări ale termenului de judecată, Comisia de Disciplină din cadrul Federației Române de Fotbal a dat miercuri câștig de cauză grupării „ceferiste”, în litigiul declanșat de clubul FC Botoșani.

Reprezentat de firma de avocatură a fostului ministru de Justiție, Tudor Chiuariu, clubul sucevean și-a păstrat cele trei puncte câștigate pe teren în meciul de la Botoșani, disputat în luna septembrie a anului trecut, în cadrul etapei secunde din Liga a II-a. Comisia de Disciplină a păstrat rezultatul din teren, 2-1 în favoarea Rapidului, după ce apărătorii cauzei sucevene au demonstrat cu regulamentul în față că oficialii celor de la FC Botoșani nu au formulat contestația în timp util, adică înainte de fluierul de start al meciului.

„În goana după puncte, după șase luni de la disputarea meciului din tur, FC Botoșani a solicitat Comisiei de Disciplină a FRF câștigarea jocului din 8 septembrie 2012 la masa verde, prin contestarea dreptului de joc a șase jucători folosiți de Rapid CFR Suceava în respectiva partidă. Potrivit regulamentelor FRF, o astfel de contestație se poate face numai înainte de începerea meciului, în raportul de arbitraj, urmând a fi motivată și timbrata într-un termen scurt de 48 de ore de la disputarea partidei. Depășind cu mult acest termen, FC Botoșani a încercat eludarea acestei proceduri prin introducea în prima fază a une acțiuni în fața Camerei Naționale de Soluționare a Litigiilor și numai ulterior, la șase luni distanță de la disputarea partidei, formulând o contestație cu privire la dreptul de joc în fața comisiei competente să aplice sancțiuni, cea disciplinară. În mod corect, cererea FC Botoșani a fost respinsă ca inadmisibilă de Comisia de Disciplină, soluție adoptată de FRF și LPF și în alte situații similare, confirmate de Tribunalul Arbitral Sportiv de la Lausanne (ex: Dinamo versus FC Vaslui, cu privire la dreptul de joc al jucătorului Marius Constantin)”, se arată iîntr-un comunicat emis de firma de avocatură care a reprezentat Rapidul în litigiul cu FC Botoșani.

 

Sursa: Gazeta SV

Mihai Andries 03 May. 2013, 18:53 Campionat
Pe aceeași temă