„Rapid ne-a pus la punct”. SC Bacău revine cu picioarele pe pământ după eșecul sever cu giuleștenii

Marius ANGHEL 01 Nov. 2015, 14:25 Campionat

Sport Club Bacău și-a continuat pasa proastă la meciurile de pe teren propriu din campionat, înregistrând sâmbătă cea de-a treia înfrângere consecutivă pe „Letea”. De data aceasta, băcăuanii au cedat în fața Rapidului la scor de forfait, 0-3, un rezultat totuși prea sever față de cele petrecute pe teren.

Rapidiștii au deschis scorul după o nouă greșeală personală a gazdelor, Burcă pierzând foarte ușor un balon în favoarea lui Iulian Popa, care l-a învins cu un șut plasat pe tânărul Ureche, în minutul 13. Patru minute mai târziu, Martin a irosit șansa de a dubla avantajul oaspeților, după care au urmat patru mari ocazii ale băcăuanilor. În minutul 18, Sahru a șutat slab din poziție ideală, după serviciul lui Vraciu, pentru ca, patru minute mai târziu, portarul Romero să respingă miraculos, de lângă bară, un șut-centrare expediat din flancul stâng de Drugă. În minutul 35, Vraciu n-a ajuns la balon după centrarea lui Pungă, iar două minute după aceea tot el a șutat din apropiere, dar Romero și Moke au îndepărtat pericolul. După partida de cupă cu ASA, o nouă repriză în care s-a ratat cu nemiluita.

Toate ocaziile ratate în primele 45 de minute s-au răzbunat în mitanul secund, după alte două momente de visare ale defensivei Bacăului. În minutul 60, Popa a făcut dubla după o pasă primită de la Luque, însă faza a fost precedată de un duel controversat la marginea celuilalt careu, unde senzația a fost că Grassi l-a faultat pe Vraciu. Scorul final a fost stabilit în minutul 86 de Embalo, care a scăpat singur cu Ureche și a înscris cu latul.

Popovici: „Rapid ne-a pus la punct”

„Au fost patru meciuri, practic, cu echipe din Liga 1. Din păcate nu am reușit să câștigăm decât cu Ceahlăul. După punctele pe care le-am acumulat s-a creat iluzia unei promovări și lumea așteaptă acest lucru. Rapid ne-a pus la punct. Repet, obiectivul nostru este calificarea în play-off. Oboseala acumulată miercuri și lipsa unor jucători precum Pavel sau Ursu s-a făcut simțită. Am riscat cu un junior în poartă pentru a da mai multă forță în teren. Nu am ce să-i reproșez lui Ureche”, a spus la finalul meciului Cristian Popovici, antrenorul echipei SC Bacău.

Ianovschi: „I-am lăsat să ne domine pentru că dacă am fi atacat noi probabil ne-ar fi fost mai greu”

„Am stabilit o tactică bună pentru jocul de la Bacău, unde știam că vom întâlni un adversar redutabil. I-am lăsat să ne domine pentru că dacă am fi atacat noi probabil ne-ar fi fost mai greu. După două egaluri consecutive s-a acumulat o frustrare care s-a transformat într-o agresivitate pozitivă în jocul de astăzi”, a declarat și Mihai Ianovschi, antrenorul secund al celor de la Rapid.

VEZI o GALERIE FOTO de la meciul disputat pe Letea

În pofida înfrângerii, Sport Club Bacău rămâne pe locul al treilea în seria I, cu 19 puncte din 11 meciuri, iar în etapa viitoare va sta, urmând ca, în ultima etapă a turului, pe 11 noiembrie, să joace din nou acasă, cu FC Academica Clinceni.

SC BACĂ‚U        0
RAPID BUCUREȘTI    3

I. Popa ’13, ’60, Embalo ’86

Ureche – Mihălăchioae, Lozneanu, Burcă, Drugă – Sahru (S. Vlad ’78), Adăscăliței (C. Neagu ’50), Dumitriu, Pungă (Nemțanu ’73) – Hurdubei, Vraciu
Rezerve neutilizate: Bg. Miron – T. Ignea, Sascău, Țuțu
Antrenor: Cristian Popovici

Romero – Raiciu, Moke, Grassi, N. Vasile – M. Martin (Jeslinek ’84), Trandu, Luque, I. Popa – N”Koyi (Embalo ’78), Cioablă (G. Ganea ’68)
Rezerve neutilizate: Drăghia – Avrămia, Mitu, Cerlincă
Antrenor: Dan Alexa

Stadion: Letea (Bacău); Spectatori: 1.000; Arbitru: Florin Andrei (Târgu Mureș); Asistenți: Adrian Ionescu (Târgoviște) și Romică Bîrdeș (Pitești); Jucătorul meciului: Iulian Popa.

Text și foto: Sport.Bacăul

Marius ANGHEL 01 Nov. 2015, 14:25 Campionat
Pe aceeași temă