Rapid a „demolat” Farul

Marius ANGHEL 07 Apr. 2014, 12:31 Campionat
Rapid a

După două prestații mai puțin reușite, în care au dat senzația că s-au odihnit pentru confruntarea cu Farul, cu implicații majore în lupta pentru evitarea retrogradării, rapidiștii au abordat deosebit de motivați duelul cu gruparea constănțeană, tranșându-l în stil de mare echipă cu scorul de 3-0.

Partida a început însă sub semnul echilibrului și nimic nu părea să prevestească deznodământul final. După ce a ratat o ocazie cât roata carului la jumătatea primei reprize, tot Mircea Negru a fost cel care a izbutit deschiderea scorului, cu 5 minute înainte de pauză, când a reluat cu capul în plasă o minge centrată de Semeghin, din lovitură de colț. În partea secundă, „ceferiștii” au cedat intenționat inițiativa oaspeților, s-au apărat grupat, alegând să-și încerce norocul pe contraatac. Iar oportunitățile nu au întârziat să apară, în condițiile în care „marinarii” au început să riște din ce în ce mai mult.

La o asemenea fază, în minutul 83, Sumanariu a dublat avantajul gazdelor dintr-o centrare venită tot din bocancul lui Semeghin. După ce Ferariu a luat la țintă stâlpul din stânga al porții apărate de ex dinamovistul Curcă, servit fiind de același Semeghin, celălalt „veteran” al sucevenilor, Bălan, a stabilit scorul final în minutul 86, în urma unei frumoase acțiuni personale. Victorie foarte importantă așadar pentru Rapid, care a urcat pe locul al doilea în clasamentul play-out-ului, având acum patru puncte avans față de primul loc retrogradabil, ocupat în prezent de formația CF Brăila.

Sucevenii i-au dedicat victoria lui Constantin Șlic

Bucuria alb-vișiniilor a fost umbrită de vestea că a decedat, la vârsta de 86 de ani, venerabilul Costantin Șlic, cel care asigura de o viață sonorizarea la stadionul Areni. Nea Șlic și-a găsit sfârșitul chiar în parcarea stadionului Areni, cu circa o oră înainte de debutul partidei. I s-a făcut brusc rău și nu a mai putut fi salvat, în ciuda intervenției promte a celor de la Ambulanță.

„Dedicăm victoria memoriei lui Constantin Șlic, un om deosebit și un mare iubitor al fotbalului. Mai avem de jucat un meci, în deplasare cu Rapid București, după care vom sta în ultima etapă a sezonului regulat. Apoi va începe play-out-ul în care vom avea parte de jocuri care cu adevărat contează. Important este că în sezonul de primăvară am scos punct sau puncte din toate confruntările cu echipele situate în partea a doua clasamentului, cu care ne luptăm pentru menținerea în eșalonul al doilea”, a declarat antrenorul Bogdan Tudoreanu.

Rapid CFR: Pascal – Bălan, Sava, Velescu, Semeghin – Cerlinca, Stănescu (Ferariu ”55), Sumanariu, Bâgu (Arotăriței ”69) – I. Plămadă (Ionesi ”60), Negru. Antrenor: Bogdan Tudoreanu

Farul: Curcă – Băjan, Ghinea (D. Ciobanu ”51), Buzea, Mansur, (Coteanu ”78) – V. Apostol, I. Florea, Ivanovici, Nițescu, Tothăzan – Igiroșanu. Antrenor: Ștefan Nanu

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Marius ANGHEL 07 Apr. 2014, 12:31 Campionat
Pe aceeași temă