Promovați și monitorizați de … Poliție

08 Jun. 2009, 14:03 Campionat
Promovați și monitorizați de ... Poliție

Pentru FC Ploiești, drumul de întoarcere de la Piatra Neamț a fost unul lung și frumos, jucătorii ajungând după ora 21.00 la stadionul „Astra”. Pe lânga obișnuita bere, de după meci, fotbaliștii au zăbovit alături de galerie, pentru a celebra promovarea, cei 40 de fani ajunși la Piatra Neamț remarcându-se prin faptul că nu au avut nici un fel de problemă, scăpând neamendați de jandarmi!

 

Spectatorii ploieșteni ajunși la Piatra Neamț au primit cadou tricourile de joc. Apoi, la Ploiești, jucătorii s-au dat jos din autocarul echipei și au mers pe jos, pe strada din apropierea stadionului din „9 Mai” fiind stropiți cu bere de către „vecini”, și așteptați de rude și prieteni.

 

De remarcat și că, fiind ziua alegerilor euro-parlamentare, autocarul echipei ploieștene a fost monitorizat pe drum, Poliția verificând în fiecare județ dacă nu cumva este vorba despre „turism electoral”, majoritatea mijloacelor de transport călători fiind „trase pe dreapta” pentru verificări.
 

 

„Supraviețuitorii”
 

Doar trei jucători dintre cei folosiți de FC Ploiești în meciul de la Piatra Neamț au făcut parte din lotul cu care se pleca la drum în liga a III-a, acum aproape doi ani! Atunci, sub comanda lui Valeriu Răchită, japonezul Seto Takayuki, Ovidiu Mihalache, ieșeanul venit de la Auxerre Lugoj și Cristi Gafița, singurul fotbalist din lotul Astrei, în divizia C, rămas la echipă, au contribuit la succesul cu CF Predeal, scor 1-0, „Taka” fiind chiar marcatorul unicului gol. La Piatra Neamț, în afara lor, un alt „supraviețuitor”, portarul Iatan a luat loc pe banca de rezerve, în timp ce mijlocașul Cataramă și portarul Popa nu au prins lotul de 18 jucători, deplasat în Moldova.

 

Mihalache (foto) a fost și omul meciului, acesta reușind, pe lângă o prestație bună ca fundaș dreapta, un gol superb din lovitură liberă, în minutul 68, jucătorul primind și o poreclă din partea conducerii: „Nicu Epaminonda al Ploieștiului”, cu trimitere la singurul jucător al echipei Unirea Urziceni, care a ajuns lider în prima ligă, după ce a activat la echipa ialomițeană încă din divizia C!
 

 

Cu gândul la primul loc!
 

Chiar dacă părea imposibil la un moment dat ca Ceahlăul să poată fi detronată din postura de lider al eșalonului secund, moldovenii sunt acum în pericol să piardă primul loc! Astfel, FC Ploiești poate spera la ocuparea poziției de lider,după cele 10 victorii consecutive, dacă, în ultima etapă, sâmbătă, învinge pe Delta Tulcea și moldovenii nu bat la Dinamo II. Pentru că au și rezultate favorabile în meciurile directe, ploieștenii speră să încheie divizia B pe primul loc, în acest moment, Ceahlăul având 66 de puncte, iar prahovenii, două mai puțin.

 

Niculae la primul antrenament
 

După meciul cu Ceahlăul, antrenorul Ion Moldovan a decis că promovații merită o mică pauză, astfel că luni a dat liber echipei, primul atrenament fiind programat în această seară.
Patronul echipei din „9 Mai”, Ioan Niculae, care a sunat imediat după meci pentru a-și felicita jucătorii, aflați la a doua promovare consecutivă realizată, și-a anunțat și el prezența la această ședință de pregătire, jucătorii făcându-și, deja, planuri pentru… banchet și vacață. Venirea patronului echipei la Ploiești va avea și alte efecte, acesta urmând să stabilească ce lucrări se vor efectua la arena din „9 Mai”.
 

articol scris de Marian DIMA
 

08 Jun. 2009, 14:03 Campionat
Pe aceeași temă