Promovarea se vede!

Marius ANGHEL 13 Oct. 2013, 00:00 Campionat
Promovarea se vede!

FC U Craiova a învins, sâmbătă după-amiază, CSM Râmnicu Vâlcea, cu 1-0, după un meci plin de nervi și în tribune, și pe teren. Partida s-a terminat cu trei eliminați.

La finalul jocului, Adrian Mitetul a recunoscut că juveții atacă promovarea încă din acest sezon

Universitatea Craiova joacă peste tot, numai acasă nu. Acel „Craiova” din brandul echipei atârnă mai mult ca un logo, nu și ca un element de identitate. Însă, oltenii și-o făcură cu mâna lor, mai ales la partida cu Petrolul din Cupă, când scandalul iscat de suporteri au trimis echipa, din nou, în pribegie, tocmai la Roșiorii de Vede.

Pe un stadion ce parcă supraviețuise de 5 minute unui bombardament aerian și cu un gazon pe care și cailor le este frică să pască, nu cumva să facă ruptură la copite, Craiova și Vâlcea au jucat cu frică. De accidentări, de rezultat, de adversar. Formația lui Nicolo Napoli a fost mai curajosă și insistentă.

Scorul final a recompensat-o cu trei puncte. Vasile Gheorghe l-a pus la încercare pe Matache încă din minutul 5, cu un șut peste poartă, de la 20 de metri distanță. Goge s-a dovedit și el periculos în două rânduri (19 și 22), iar Mitic a semnat cea mai mare ocazie a primei reprise (23), când mingea trimisă de el din 6 metri, cu capul, a deviat din pământ peste poartă.

Trupa lui Claudiu Niculescu a avut cea mai mare șansă de gol tocmai în minutul 55, când Codruț Lircă a șutat razant cu bara, din lovitură liberă.

Oltenii s-au descătușat cu 5 minute înainte de final, la voleul de 1-0 al lui Vasile Gheorghe. Scandalul din final, ce s-a lăsat cu eliminările lui Matache, Samson și Stoianof, aproape că n-a mai contat, pentru că Universitatea își îndeplinise obiectivul.

FC UNIVERSITATEA CRAIOVA
CSM RÂMNICU VÂLCEA
1-0

V. Gheorghe ”85

Hotoboc – Mitic, Acka, M. Ciucă (cpt.), Bușu – Săceanu, V. Gheorghe (D. Bălașa ”90) – Mârzeanu, Goge, Baird (Stoianof ”71) – Ripoli (Cl. Bălan ”6)
Antrenor: Nicolo Napoli
Eliminat: Stoianof ”87

Matache – Samson, I. Stoica (cpt.)(Tătaru ”37), Deaconescu, Ed. Stoica – Bărbulescu, Cârstoiu (Lircă ”52) – Ad. Popa, Negruț, Briceag (D. Iancu ”71) – Bg. Geantă
Antrenor: Claudiu Niculescu
Eliminați: Matache ”87, Samson ”87

Articol scris de Marius PITARU
Foto: Bogdan IORDACHE

Marius ANGHEL 13 Oct. 2013, 00:00 Campionat
Pe aceeași temă