Promovarea, o himeră pentru Petrolul! „Găzarii” trăiesc o nouă umilință pe teren propriu, acum cu Daco-Getica, echipă de la retrogradare! Cristi Vlad, inamicul numărul 1 al publicului

Marius ANGHEL 27 Apr. 2019, 14:00 Campionat
Promovarea, o himeră pentru Petrolul!**
  • Cu toate adversarele din lupta pentru promovare, în afara Chindiei, pierzătoare în această etapă, Petrolul se regăsea în momentul ideal pentru a trece de modesta Daco-Getica, pe teren propriu, și să reintre cu adevărat în lupta pentru a ajunge în Liga 1.
  • Numai că ceea ce ploieștenii au văzut la adversarii lor în meciurile acestora cu Chindia (2-3 după 2-0) și „U” Cluj (2-6) nu au regăsit deloc acum, pe „Ilie Oană”. Trupa lui Marius Baciu s-a metamorfozat, a profitat de gravele erori devenite o obișnuință în defensiva Petrolului, s-a impus cu 3-1 și a alimentat și mai mult ura suporterilor prahoveni împotriva președintelui Cristi Vlad, considerat principalul vinovat pentru dezastrul actual de la club.
  • În repriza a doua nu s-a mai jucat nimic, iar publicul l-a înjurat încontinuu și i-a cerut demisia lui Cristi Vlad. Jucătorii au fost ironizați și meciul s-a terminat cu cântece ironice de mulțumiri și „oleuri” mexicane.

 

În loc să „muște” din adversari încă din prima secundă, „lupii” au început modest meciul de pe „Ilie Oană”, „templu” care nu le mai dă niciun imbold, niciun avantaj, deși au alături susținerea a mii de spectatori. Au început un joc pe contre, care avea însă să-i coste la prima greșeală. Nsiah a pasat prin părarea de brânză a ploieștenilor și Mihai Stancu (17) a înscris din 8 metri ușor lateral dreapta la colțul scurt, după ce Bolboașă a fost trimis după țigări. În minutul următor, Martin a scăpat singur cu portarul, însă asistentul l-a văzut eronat în offside, astfel că a amânat puțin dezastrul.

Publicul deja își imagina scenariul văzut și runda trecută, la Mioveni, sau și cel arătat de Daco-Getica la Târgoviște, iar atacurile succesive la poarta lui Gavrilaș le dădeau speranțe. Kozoronis (24) a fost cel mai aproape de egalare, însă din 6 metri a lovit mingea prost, cu talpa, și a trimis în plasa laterală, deși în careul mic echipa sa avea superioritate, trei contra unu. Marinescu ar fi putut înscrie și el cu o mai mare concentrare, după ce și-a făcut mingea în dreapta și a tras din 9 metri direct în plasa exterioară. A venit însă centrarea din stânga a lui Țigănașu, iar Sergiu Arnăutu (30) a îndeplinit o formalitate din 6 metri, la colțul lung, așa cum orice atacant adevărat ar face-o.

Presingul a continuat, Marinescu și Arnăutu (32) s-au încurcat reciproc în goana după gol, același Marinescu (35) putea să imite reușita de mai devreme a coechipierului său, însă de la 8 metri a trimis cu capul peste poartă, iar totul s-a năruit. Același Sarris a schimbat total atmosfera pe stadion și i-a făcut, din nou, pe spectatori să se întrebe cum de l-a convins pe Cristi Vlad să-l transfere de nicăieri. La o centrare obișnuită în careu, grecul, dezordonat, l-a busculat în duel aerian pe Martin, iar arbitrul a dictat penalty. Philippe Nsiah (38) a începlinit o simplă formalitate de la punctul cu var și a dezamorsat defensiva ploieșteană.

Groggy, așa au fost Sarris și Ghinga minute bune, cu bucureștenii lovind transversala prin Robert Grecu (40), ca, mai apoi, același Grecu (41) să finalizeze simplu din fața careului mic, după o pasă de geniu a lui Nsiah. 1-3 și galeria n-a mai fost interesată de meci, ci de președintele Cristi Vlad, pe care l-au contestat încontinuu până la finalul jocului, înjurându-l, cerându-i demisia și punându-i în cârcă jocul și rișinea pe care o traversează clubul acum.

O mai fost o mică speranță în prelungiri, dar Prodan a ciupit mingea din fața lui Moldovean, la 4 metri, când se pregătea să trimită în poartă, iar la pauză s-a intrat cu avantaj de două goluri pentru oaspeți, pe ton de înjurături și huiduieli.

Nici cu Rusu pe teren în locul lui Chindriș (46) lucrurile nu s-au schimbat în bine pentru Petrolul, chiar dacă Daco-Getica n-a mai avut pretenții de la ofensiva sa. Cu un Marinescu greoi, previzibil și ușor de blocat, ploieștenii au fost impotenți în atac, în timp ce din tribune se auzeau înjurături și scandări cu demisia pentru președintele neclintibil, așezat acolo, inițial, chiar de fani. S-a trecut la ironii, la „oleuri” mexicane la pasele „găzarilor”, iar jocul nu putea avea cum fi prea bun în asemenea atmosferă.

Ghinga (59) – dintr-un metru, Rusu (70) – din marginea careului mic sau Arnăutu (74) n-au putut să-l mai învingă pe Gavrilaș, deși s-au aflat în poziții bune. Iar când mingiile au fost reluate într-adevăr periculos pe poartă (Arnăutu cu capul din 7 metri central și din 5 metri cu șut în forță), Gavrilaș a intervenit miraculos.

Meciul s-a încheiat cu gântece ironice: „Ole, ole, mulțumim Petrolule! Ole, ole, mulțumim Petrolule!”, cu bucurie la auzul fluierului final, dar și cu „urări de bine” pentru președintele Cristi Vlad. S-a terminat 3-1 pentru Daco-Getica, echipă care a urcat de pe locul retrogradabil și i-a produs o nouă umilință Petrolului în acest sezon.

Pe locul 5, la opt puncte de Chindia (locul 2 promovabil direct) și patru de „U” Cluj (locul 3, care duce la baraj), Petrolul arată că e impotentă și nu are nicio șansă să ajungă în Liga 1. Șanse matematice mai sunt, dar doar pe hârtie.


 

Toate rezultatele înregistrate de contracandidatele în lupta pentru promovare au fost în această etapă în favoarea Petrolului. Chindia a învins liderul Clinceni (1-0) și i-a tăiat elanul, „U” Cluj a pierdut acasă cu Ripensia (2-3), iar Sportul Snagov nu a luat niciun punct cu Metaloglobus (0-1). Rezultate care i-ar putea mări, în primul rând, echipei ploieștene șansele la participarea la baraj. Însă trebuie să demonstreze și ea că își dorește acest lucru, fiindcă punctele din meciul de pe teren propriu, de astăzi, de la ora 12:00, cu Daco-Getica, nu-i sunt puse pe tavă.

Petrolul scârțâie din toate încheieturile, vine după un meci câștigat dramatic la Mioveni (2-1), după altele două pierdure extrem de ușor, și nu va avea o misiune ușoară nici cu Daco-Getica. Trupa lui Marius Baciu va fi motivată inclusiv de adversarele prahovenilor, însă trage și pentru ea, pentru a părăsi locul retrogradabil pe care îl ocupă în acest moment.

Nici în meciul tur nu a fost deloc ușor. Petrolul a condus la București destul de repede, după reușita lui Sergiu Arnăutu din minutul 8, însă a fost egalată înainte de pauză de Adrian Voicu (39). A egalat după multă muncă, tot prin Arnăutu (74) și a tremurat pe final pentru un succes cu 2-1.

Acum, diferența din clasament dintre cele două echipe care se întâlnesc pe stadionul „Ilie Oană” este una semnificativă. Petrolul e pe locul 5, cu 62 de puncte, cu posibilitatea de a urca pe 4 și a se apropia la o singură lungime de „U” Cluj, în timp ce Daco-Getica e pe locul 16, ultimul retrogradabil, cu 33 de puncte, cu două mai puțin față de echipa din fața sa. Bucureștenii au demonstrat chiar runda trecută că nu pot fi luați peste picior, fiindcă au câștiga cu FC Argeș (1-0), echipă în fața căreia Petrolul a pierdut pe teren propriu (1-2).

Pentru acest joc, petroliștii i-au recuperat pe Laurențiu Marinescu și Florin Borța, cei care și-au ispășit etapa de suspendare primită după eliminările cu Luceafărul, însă nu-i vor avea la dispoziție pe Alexandru Șaim Tudor (șapte cartonașe galbene) și Dan Bucșa (patru cartonașe galbene).

Partida care se dispută pe stadionul „Ilie Oană” din Ploiești, de la ora 12:00, va fi arbitrată de centralul Cătălin Buși (Râmnicu Vâlcea) și de asistenții George Bogdan Duță (Bacău) și Cristian Voicu (Focșani). Rezervă este Cristian Moldoveanu (Sfântu Gheorghe), în timp ce observatori au fost delegați Lucian Măiereanu (Brașov) și Florentin Barbu (Giurgiu).

VEZI CLASAMENTUL LIGII 2 și GOLGHETERII

VEZI celelalte REZULTATE înregistrate în ETAPA 32

COMENTARIUL LIVE:

â–ºPetrolul: Bolboașă – Alb. Olaru, Sarris, Ghinga, Țigănașu (Ștefănescu 66′) – M. Chindriș (Bg. Rusu 46′) – Borța (Țicu 81′), Laur. Marinescu (cpt.), Kozoronis, Rob. Moldoveanu – Arnăutu
Rezerve neutilizate: C. Lungu – L. Cazan, Rob. Enache, N. Popescu
Antrenor: Gheorghe Mulțescu

â–ºDaco-Getica: Gavrilaș (cpt.) – C-tin Dedu, I. Prodan, Motroc, Mușat – Mih. Stancu, D. Cârjan (Rob. Neacșu 75′), Călințaru – Rob. Grecu (Al. Ilie 85′), Nsiah, Măd. Martin (Bustea 67′)
Rezerve neutilizate: Isvoranu – Rz. Prodan, Cotigă, Ct. Stoichiță
Antrenor: Marius Baciu

â–ºMin 90+6  Final de partidă. Petrolul pierde acasă cu 3-1, cu Daco-Getica, echipă care la Târgoviște, cu Chindia, a pierdut de o manieră îndoielnică, iar cu „U” Cluj a făcut figurație. Petrolul își ia adio de la promovarea directă, iar cu acest joc și cu patru puncte în spatele lui „U” Cluj își poate lua la revedere și de la baraj. Norocul lor e că și clujenii sunt la fel de slabi și șanse încă mai au. Daco-Getica profită și scapă de locul retrogradabil, băgând-o sub ea pe Energeticianul

â–ºMin 90+6 „Ole, ole, mulțumim Petrolule! Ole, ole, mulțumim Petrolule!” se aude din galerie, iar fluierul final al arbitrului pornește strigăte de bucurie ironică. Petrolul e îngenuncheată pe teren propriu de o echipă aflată la retrogradare. O umilință pe care președintele Cristi Vlad și echipa sa administrativă o încasează.

â–ºMin 90+3 Mihai Stancu scapă singur spre poartă, fanionul e însă ridicat pentru offside, trage în portar după fluierul arbitrului și primește cartonașul galben

â–ºMin 90+1 George Gavrilaș primește cartonașul galben pentru tragere de timp

â–ºMin 90 Meciul e prelungit cu cinci minute

â–ºMin 90 Pe tonul scandării „Ole, ole, mulțumim Petrolule”, Arnăutu preia în fața careului mic, ușor lateral dreapta, și trage din 5 metri, însă Gavrilaș are un reflex salvator și respinge în lateral. O nouă mare ocazie

â–ºMin 86 Gavrilaș plonjează în dreapta și scoate de lângă bară lovitura de cap a lui Arnăutu din 7 metri central. A fost cea mai mare ocazie a reprizei secunde

â–ºMin 85 „Rușine, rușine să vă fie” se scandează. Publicul e foarte iritat

â–ºMin 85 Iese Robert Grecu și intră Alex Ilie

â–ºMin 82 Robert Neacșu iese șchiopătând în afara terenului. Are crampe la piciorul stâng

â–ºMin 81 Cristi Vlad e înjurat din nou. Oare ce o fi în mingea președintelui Petrolului?

â–ºMin 81 Iese Florin Borța, care n-a mai intrat pe teren, și intră Valentin Țicu

â–ºMin 78 Rusu trage pe jos de la limita careului, Gavrilaș plonjează în stânga și reține fără probleme

â–ºMin 76 Florin Borța acuză o accidentare la piciorul drept, o contractură musculară, și are nevoie de îngrijiri medicale

â–ºMin 75 Iese Daniel Cârjan și intră Robert Neacșu, la Daco-Getica

â–ºMin 74 Arnăutu reia pe poartă din centrul careului, Gavrilaș prinde fără probleme

â–ºMin 74 Spectatorii fac „oleuri” la seria de pase a petroliștilor, evident, ironice

â–ºMin 70 Kozoronis trage din fața careului pe lângă poartă. Mai devreme, Borța a centrat din stânga, Rusu n-a ajuns la minge în 5 metri, la prima bară, Gavrilaș a scăpat în față, iar un coechipier a egajat din fața atacantului Petrolului

â–ºMin 68 Ce credeți că se aude din tribune? Evident: se cere din nou demisia lui Cristi Vlad

â–ºMin 67 Iese Mădălin Martin și intră Cristian Bustea

â–ºMin 66 Iese Alexandru Țigănașu și intră Cătălin Ștefănescu

â–ºMin 66 Ion Prodan are crampe în propriul careu și primește îngrijiri. E bine pregătit și în acest meci ritmul a fost unul infernal

â–ºMin 64 Demisia se aude de pretutindeni. Sunt și huiduieli pentru Cristi Vlad. Mulțescu se consultă cu secundul său

â–ºMin 63 Florin Borța și Mădălin Martin urmăresc o minge, iar ambii jucători se ciocnesc. Petrolistul primește galben

â–ºMin 62 „Demisia! Demisia!” se strigă pentru Cristi Vlad

â–ºMin 61 Gavrilaș reține fără probleme un șut pe mijloc, din afara careului, al lui Rusu

â–ºMin 59 Marinescu bate cornerul din stânga, Moldoveanu recentrează de la bara a doua în partea opusă, acolo unde Ghinga e prins prea jos și nu poate trimite bine cu capul dintr-un metru. Mingea se duce peste poartă

â–ºMin 58 Rusu preia la 7 metri lateral stânga, trage, mingea e deviată și se duce pe lângă, în corner

â–ºMin 56 Cristi Vlad este din nou înjurat și i se cere demisia

â–ºMin 54 Marinescu centrează prea lung din lovitura liberă din stânga, Gavrilaș urmărește și reține

â–ºMin 52  Daniel Cârjan, fost jucători la Petrolul în Liga 3, vede cartonașul galben după o intrare urâtă la Arnăutu

â–ºMin 52 Rusu trage de la 20 de metri, în fața lui Prodan, care are nevoie de îngrijiri medicale

â–ºMin 51 „Hai, dă-le gol, haide Petrolul, dă-le gol!” se aude din galerie. Suporterii încă au încredere că jucătorii pot întoarce scorul

â–ºMin 50 Sarris reia cu capul din 7 metri central, după o centrare dintr-un corner de pe dreapta, mingea se duce mult pe lângă colțul lung

â–ºMin 49 Centrare în careul mic, Gavrilaș iese pe sub minge, Mușat respinge în corner din fața lui Arnăutu. Spectatorii scandează demisia președintelui Cristi Vlad

â–ºMin 49 Centrare din dreapta, Rusu reia cu capul din fața careului, Gavrilaș prinde fără probleme

â–ºMin 46 S-a reluat meciul. Atmosfera e încinsă. Galeria înjură și cere demisia președintelui, spectatorii vociferează. Vântul bate, Cristi Vlad rămâne neclintit. Jucătorilor li se strigă să joace fotbal. Mulțescu stă cu mâine în șold și privește în gol

â–ºMin 46 Mulțescu mută ofensiv la pauză. Iese Marius Chindriș și intră Bogdan Rusu. Galeria îl înjură pe președintele Petrolului, Cristi Vlad, considerat principalul vinovat

â–ºMin 45+3 Final de primă repriză. Petrolul dezamăgește din nou, și pe teren propriu, și e condusă cu 3-1 de o echipă aflată la retrogradare. O rușine pentru ploieșteni, care se întrec din nou în gafe și ei încă visează la promovare. Orice e însă posibil, la cum a jucat Daco-Getica cu Chindia și „U” Cluj. Și Chindia a fost condusă cu două goluri

â–ºMin 45+3 Borța pătrunde în careu pe dreapta, centrează în centru, iar Ion Prodan ciupește mingea din fața lui Moldoveanu la 4 metri, când se pregătea să tragă. Gavrilaș e actor mare și simulează în propria poartă că a fost lovit

â–ºMin 45+1 Olaru centrează din dreapta în careu, Laurențiu Marinescu sare să preia în aer în fața careului mic, dar îl lovește în frunte și pe Dedu, care se zvârcolește pe jos. Arbitrul dă cartonașul galben pentru petrolist

â–ºMin 45 Prima repriză e prelungită cu două minute

â–ºMin 43 Marinescu șutează, prea slab, iar Gavrilaș reține fără probleme

â–ºMin 41 Spectatorii scandează demisia. Președintele Cristi Vlad e ținta lor, inamicul numărul unu, cel considerat principalul vinovat pentru sezonul sub așteptări

â–ºMin 41 1-3 Defensiva Petrolului e din nou depășită. Nsiah preia la 18 metri ușor lateral dreapta și ridică mingea în centru, Robert Grecu scapă singur, reia din prima cu latul piciorului stâng din 7 metri și înscrie sub transversală, peste Bolboașă. Grecu nu se bucură. În tur a jucat la Petrolul

â–ºMin 40 Fază continuă de atac a bucureștenilor, finalizată de Mușat cu un șut din stânga mult peste poartă. Mai devreme, după un șut-centrare din stânga al lui Grecu, mingea a lovit transversala la colțul lung

â–ºMin 38  1-2 Philippe Nsiah bate penalty-ul în stânga, pe jos, și înscrie. Bolboașă a întins piciorul după ce a sărit în partea opusă, însă era departe

â–ºMin 37 Georgios Sarris faultează în duelul aerian cu Martin, în careu, după o centrare din dreapta, iar arbitrul dictează penalty și cartonaș galben

â–ºMin 36 Mădălin Martin acuză o accidentare și are nevoie de îngrijiri medicale

â–ºMin 35 Țigănașu centrează din nou din stânga, Marinescu reia acum cu capul, lobat, din 8 metri, însă mingea se duce peste poartă

â–ºMin 34 Marinescu bate cornerul din dreapta, Țigănașu vrea să preia cu genunchiul în centrul careului, însă mingea sare rău și Gavrilaș o prinde

â–ºMin 33 Arnăutu urmărește o minge în dreapta, sar înalt să reia cu capul, Gavrilaș ajunge târziu și intră singur sub atacant și apoi se vaită că a fost lovit în gât. Arbitrul dictează corner. Arnăutu are un conflict verbal cu Prodan

â–ºMin 32 Marinescu și Arnăutu se încurcă reciproc în fața careului mic, iar Gavrilaș culege mingea de pe jos

â–ºMin 30 1-1 Țigănașu centrează din stânga în fața careului mic, Sergiu Arnăutu se înalță ideal între doi adversari pe linia de 6 metri și înscrie cu o lovitură de cap la colțul lung, în dreapta lui Gavrilaș, rămas fără replică

â–ºMin 28 Minge centrată în diagonală, Borța recentrează din dreapta careului, Marinescu pleacă singur din centru, preia și fentează în dreapta, trage în forță din 9 metri, însă în plasa laterală a colțului scurt

â–ºMin 24 Centrare ideală din dreapta la bara a doua, petroliștii au superioritate, 3-1, însă Kozoronis reia prost, cu talpa, din 6 metri, și mingea se duce în plasa laterală, aproape de vinclu

â–ºMin 23 Petrolul atacă în haită. Pasă înapoi, Kozoronis trage de la 20 de metri, mingea e deviată și iese în corner, în stânga

â–ºDaco-Getica a avut 1-0 la pauză și în meciul cu Chindia, apoi 2-0, însă a pierdut cu 3-2, după o cădere inexplicabilă. Cu „U” Cluj n-a mișcat pe teren propriu, pierzând cu 6-2 și dând vina pe oboseala după deplasarea lungă de la Timișoara

â–ºMin 22 Pasă pe culoar, Arnăutu scapă singur și urmărește, însă Gavrilaș iese bine și reține la 12 metri, exact înainte ca atacantul să ajungă la minge

â–ºMin 21 Moldoveanu trage de la 22 de metri, cu exteriorul, mult în dreapta

â–ºMin 19 Arnăutu trage slab din dreapta, dintr-un unghi închis, prin spatele porții

â–ºMin 18 Centrare lungă din dreapta în diagonală, Martin scapă singur în careu, însă e semnalizat în offside, eronat, fiindcă era scos de Ghinga

â–ºMin 17 0-1 Nsiah pasează excelent printre fundașii Petrolului, din centru în dreapta, Mihai Stancu se desprinde, pătrunde în careu și finalizează din 8 metri ușor lateral dreapta la colțul scurt, sus, cu Bolboașă plecat în partea opusă. Ghinga a plonjat degeaba

â–ºMin 15 Borța centrează dintr-un corner de pe dreapta, Gavrilaș boxează din 5 metri

â–ºMin 14 Călințaru bate o lovitură liberă de la 30 de metri lateral dreapta, centrează prin centrul careului, însă nimeni nu ajunge la minge și faza se stinge

â–ºMin 11 După un corner bătut din dreapta, Gavrilaș scapă mingea la bara a doua, Mușat e aproape și respinge din fața lui Moldoveanu, din 5 metri, Chindriș interceptează și trage înalt, iar Gavrilaș reține acum lângă bara din stânga

â–ºMin 8 Borța centrează din dreapta careului, pe jos, ușor înapoi, Moldoveanu încearcă să tragă din prima de la 15 metri central, însă luftează

â–ºMin 6 Olaru centrează mult prea lung din dreapta careului, iar Kozoronis nu prinde mingea în stânga. Momentan se joacă pe contre

â–ºMin 4 Început echilibrat de meci. Chindriș are primul șut din fața careului, ușor lateral stânga, însă trage slab, Gavrilaș iese în față și reține în 7 metri

â–ºMin 1 A început partida de la Ploiești

Marius ANGHEL 27 Apr. 2019, 14:00 Campionat
Pe aceeași temă