Primul pas greșit pentru FC Brașov! „Stegarii” au fost conduși la Satu Mare, dar au remizat cu Olimpia

Marius ANGHEL 20 Aug. 2016, 16:02 Campionat

FC Brașov a făcut primul pas greșit din acest sezon, vineri seară, după 1-1, în deplasare, cu Olimpia Satu Mare. Fără Istrati și Goge, ambii accidentați, și cu Grigorie doar pe bancă timp de 60 de minute, jocul „stegarilor” a suferit serios. Sburlea și Șerban au ratat ocaziile brașovenilor în prima repriză, una încheiată însă în corzi, după raidurile lui Muntean, rezolvate însă de portarul Florin Iacob.

Brașovenii au început cât se poate de prost repriza secundă, iar Vasile Pop, scăpat din marcajul lui Cătălin Stan, a înscris cu un șut din șase metri (50). Golul primit i-a trezit pe jucătorii lui Țălnar, care au avut o reacție de orgoliu și au ieșit mai mult la joc. A fost nevoie de o sclipire a lui Fane Grigorie, abia intrat pe teren, care a scos un penalti, transformat cu siguranță de Sburlea (64).

Finalul le-a aparținut gazdelor, dar Florin Iacob a făcut minuni în poartă la ocaziile lui Pop și Krausz. Centralul Cristian Codrea a avut probleme doar pe final, atunci când nu l-a eliminat pe Faur, după o intrare dură asupra portarului Iacob, iar în prelungiri l-a trimis la cabine pe Duruș pentru două galbene, deși jucătorul Olimpiei merita direct roșu pentru intrarea criminală la Ioan Șerban!

Etapa viitoare, FC Brașov va juca pe teren propriu cu Dunărea Călărași, duminică, 28 august, de la ora 12.30, în timp ce Olimpia joacă sâmbătă în deplasare la Șoimii Pâncota.

Țălnar: „Mă bucură faptul că baieții au revenit după ce au fost conduși”

„A fost un meci echilibrat, iar rezultatul este unul echitabil. La noi s-au simțit absențele, pentru că nu am putut conta pe câțiva jucatori de bază din primul 11. Am resimtit și drumul obositor de 9 ore. Pe de altă parte, mă bucură faptul că baieții au revenit după ce au fost conduși. Suntem peste așteptari din punct de vedere al rezultatelor. Mai avem de muncă, dar faptul ca suntem neînvinși ne dă încredere pentru jocurile următoare”, a declarat Cornel Țălnar la finalul meciului cu Olimpia.

Andone: „De ce mi-a fost frică nu am scăpat”

„Mă așteptam ca jocul să fie mai dificil pentru că Brașovul are în echipă jucători de valoare, jucători cu campionate în spate, jucători care dintr-o fază care nu anunță nimic pot să scoată maxim. De ce mi-a fost frică nu am scăpat, o echipă a Brașovului care nu și-a creat nicio situație clară de gol. Îmi pare rău pentru băieți, îmi pare rău pentru munca lor, pentru efortul depus, și-au dorit foarte mult victoria în meciul de astăzi, dar în același timp mă bucur și sunt foarte mulțumit pentru că au încercat să respecte ceea ce am pregătit în această săptămână, au fost câteva acțiuni foarte bune și mă bucur că anumite faze le-am jucat inteligent și nu am mai făcut cadouri. Suntem pozitivi, suntem pe un drum bun și mă bucur că băieții sunt receptivi. Avem nevoie de doi-trei jucători cât de repede posibil care să ne dea puțin calitate, valoare pe faza de atac și să poată să facă diferența. Jos pălăria pentru băieți, pentru tot ceea ce fac, dar ca să poți să faci rezultate ai nevoie de jucători și de concurență pe posturi”, a declarat și antrenorul Olimpiei, Bogdan Andone.

Căzut în dizgrație la Timișoara, Robert Elek ar putea ajunge la FC Brașov!

În altă ordine de idei, startul dezastruos al celor de la ACS Poli Timișoara, patru eșecuri din tot atâtea meciuri a agitat apele la gruparea de Liga 1. La finalul meciului disputat joi seara cu FC Botoșani, pierdut de bănățeni cu scorul de 5-0, antrenorul Ionuț Popa a decis să-l trimită la echipa secundă pe atacantul Robert Elek (28 de ani). Cum atacantul din Târgu Secuiesc nu agrează să joace la satelitul Timișoarei, o variantă pentru Elek ar fi FC Brașov, echipă care l-a dorit și în această vară. Atacantul ar fi primit cu brațele deschise la Brașov unde este dorit de antrenorul Cornel Țălnar. În acest moment, Țălnar are trei atacanți în lot: Sburlea, Istrati și Avram.

VEZI o GALERIE FOTO a meciului de la Satu Mare

OLIMPIA SATU MARE – FC BRAȘOV 1-1
V. Pop ’50 / Sburlea ’64 – pen.

Anca-Trip – Ciul , Fl. Mureșan, Heil, Duruș – Onicaș – V. Pop, Sil. Pană (Nanou ’90+4), Krausz (Villand ’84), D. Muntean (cpt.) – Faur (Bura ’73)
Rezerve neutilizate: Șuta – Iuhas, R. Rus, D. Lukacs
Antrenor: Bogdan Andone
Eliminat: Duruș ’90+1 (cumul de cartonașe galbene)

Fl. Iacob – Vlăsceanu, I. Șerban, Poverlovici (cpt.), Ct. Stan – Vl. Munteanu (Șt. Grigorie ’60), P. Iacob – L. Manole, I. Popa (D. Ciobanu ’90+3), Pamfile (Săftescu ’46) – Sburlea
Rezerve neutilizate: Căucă – Codoban, H. Popa, R. Răducan
Antrenor: Cornel Țălnar

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)
Foto: Satu Mare online

Marius ANGHEL 20 Aug. 2016, 16:02 Campionat
Pe aceeași temă