Primul pas greșit pentru FC Botoșani în 2013!

Marius ANGHEL 15 Apr. 2013, 14:32 Campionat
Primul pas greșit** pentru FC Botoșani în 2013!

ACS Buftea continuă lupta pentru menținerea în liga secundă și după etapa a XXI-a este singura formație care a reușit să îi pună piedică liderului din Seria I, FC Botoșani. Moldovenii aveau victorii pe linie în ultima perioadă, iar ultimul meci în care nu au obținut cele 3 puncte data de aproape jumătate de an, mai exact de pe 18 noiembrie, atunci când au terminat la egalitate, 2-2, pe terenul contracandidatei la promovare, CS Otopeni.

Seria de 4 victorii consecutive izbutite în Liga a II-a, în 2013, părea că va continua pentru FC Botoșani și după partida din deplasare, de la Clinceni, disputată împotriva trupei pregătite de Vali Bădoi, CS Buftea.

Prima repriză a fost animată de ocazii la ambele porți, dar niciuna dintre formații nu a fost capabilă să deschidă scorul pe tabelă. S-a intrat cu scor alb pe tabelă, chiar dacă Vali Alexandru (10), Arman Karamyan (24), respectiv Fulop (8), Vraciu (19) sau Cârjan (39) s-au aflat rând pe rând în poziții foarte bune să spargă gheața.

Scenariul după care s-a desfășurat repriza secundă a fost asemănător, cu cele două echipe având garda jos în defensivă. Atât Buftea, cât și Botoșaniul au țintit cele 3 puncte puse în joc, din motive total diferite, astfel că oportunitățile au curs și la o poartă și la alta.

Primii care au reușit să își materializeze șansele au fost moldovenii, în minutul 53: Fulop s-a distrat pe partea dreaptă, a profitat de o greșeală colectivă a apărării ilfovene și l-a servit ideal pe Vraciu, în careu. Aflat în poziție iminentă de gol, mijlocașul liderului nu a ratat din 6 metri, iar FC Botoșani s-a instalat la conducere.

Cu toate că au avut ocazia desprinderii, în minutul 74 prin Cârjan – lovitură de cap în transversală, elevii lui Cristi Popovici s-au văzut egalați doar două minute mai târziu.

Vali Bădoi a mutat inspirat, l-a scos pe Vali Alexandru și l-a introdus pe Marius Bîtfoi, cel care a și egalat cu un sfert de oră înainte de final, din careul mic, după o pasă foarte bună a lui Codoban.

Până la final cele două formații nu și-au mai creat șanse mari de gol, iar ultimul fluier al centralului Bocăneală a consfințit rezultatul de egalitate afișat pe tabelă. După acestă etapă, FC Botoșani și-a mărit avansul la 3 puncte în fața urmăritoarelor, este foarte aproape să câștige litigiu cu Rapid CFR Suceava, iar promovarea pare tot mai mult un vis realizabil. De cealaltă parte, Buftea arată o formă remarcabilă pe teren propriu, nu a pierdut ultimele două partide împotriva unor adversari de temut, iar șansele menținerii în cel de-al doilea eșalon valoric sunt palpabile.

ACS Buftea – FC Botoșani 1-1
Bîtfoi 76 / Vraciu 53

Bolboașă – Tudorache, Vițelaru, Marciuc, Artiom Karamyan (cpt.) – Codoban, Al. Dragomir,Udrea, Arman Karamyan (56 Vențer) – Konyeha (83 Muscă), Val. Alexandru (69 Bîtfoi)
Antrenor: Valentin Bădoi

Vl. Dani – Țepeș, Poverlovici, C. Dinu (cpt.), Acsinte – Fulop, Vașvari, Croitoru, Vraciu (75 Boghian) – Cârjan (83 Gafița), Hadnagy (67 Maghici)
Antrenor: Cristian Popovici

Articol scris de Gabriel MORARIU
Foto: Eduard BLAGA

Marius ANGHEL 15 Apr. 2013, 14:32 Campionat
Pe aceeași temă