Primarul Sucevei deplânge soarta Forestei: „E păcat că într-un județ așa de mare nu s-au putut aduna bani pentru salvarea echipei”. Ce s-a întâmplat cu așa-zișii investitori

Marius ANGHEL 13 Jul. 2017, 15:17 Campionat
Primarul Sucevei deplânge soarta Forestei:

A mai rămas o săptămână până la termenul limită de înscriere în Liga a 2-a, iar viitorul Forestei pare pe zi ce trece mai nesigur. Conducerea clubului n-a reușit să rezolve nici până acum problema debitului inițial de 300.000 de lei către Fisc, datorie care a crescut între timp la 450.000 de lei, ca urmare a penalităților. Din cauza acestui impediment, gruparea suceveană nu a putut accesa niciun leu din cei 1.500.000 alocați de Consiliul Local pe anul calendaristic 2017, astfel că activitatea de la club a fost practic paralizată în ultimele luni.

De altfel, „galben-verzii” nici măcar nu au reluat pregătirile pentru ediția viitoare de campionat, care va debuta pe 5 august.  Situația delicată în care a ajuns Foresta a fost comentată și de primarul Ion Lungu, în cadrul unei conferințe de presă.

„Îmi pare rău cu nu s-a găsit până acum o soluție în acest caz. În ultima perioadă m-am întâlnit cu trei potențiali investitori, iar principala mea condiție a fost să se facă o hârtie la notariat, în care să se precizeze că echipa de fotbal nu va fi mutată de la Suceava. După această solicitare, pe investitori nu i-am mai văzut. E păcat că într-un județ așa de mare, cu atâția oameni de afaceri de succes, nu s-au putut aduna 100.000 de euro pentru salvarea Forestei. Din punct de vedere legal, clubul poate accesa fondurile nerambursabile de la primărie doar în momentul în care intră în posesia certificatului fiscal care să ateste stingerea datoriilor. Imediat, voi demara procedurile de acordare a banilor alocați pe anul în curs”, a declarat edilul Sucevei, citat de Monitorul de Suceava.

Unul dintre oamenii de afaceri interesați să cumpere Foresta Suceava a fost gorjeanul Nicolae Sarcină, care voia să ia echipa și să o mute la Târgu Jiu. Acesta a achiziționat-o în schimb pe ACS Șirineasa, din Liga 3.

Echipa a rămas fără fotbaliști

Neplătiți din luna ianuarie și sătui să aștepte la nesfârșit o rezolvare a situației de la Suceava, jucătorii Forestei s-au orientat cum au putut în intersezon.

Primii care și-au găsit un nou loc de muncă sunt atacantul Bogdan Rusu și mijlocașul Lucian Dumitriu, care au semnat cu nou promovata în Liga secundă AFC Hermannstadt. Un pas major în carieră a fost făcut de portarul Toma Niga, care a semnat un contract pe cinci sezoane cu FCSB, dar care va fi împrumuta la Academica Clinceni. Celălalt goalkeeper din lot, Vlăduț Hînțăscu, a fost căutat de CSA Steaua, însă jucătorul care aparține de Viitorul Constanța este dorit și de gruparea de Liga a 3-a Bucovina Rădăuți. Tot în eșalonul al treilea, la Aerostar Bacău, vor evolua în sezonul următor fundașul Ionuț Mihălăchioaie și atacantul Cătălin Vraciu, acolo unde vor fi antrenați de mai vechea noastră cunoștință Cristian Popovici. Aceștia se vor duela în campionat cu Dudu Drugă și Constantin Aeroaiei, care sunt foarte aproape de a fi înregimentați de gruparea CSM Roman.

Alessandro Masella s-a întors acasă, în Italia, după experiența nereușită din România, în vreme ce colegul său din apărare, Alin Mutu, s-a mutat în celălalt capăt al țării, la Luceafărul Oradea, unde va fi din nou coechipier cu atacantul Marius Matei.

Chiar dacă a avut mai multe oferte pe masă, mijlocașul Cornel Căinari a ales să-și continue cariera aproape de casă, la nou promovata în Liga a 2-a Știința Miroslava.

În ce-l privește pe Daniel Lung, acesta se pregătește cu Metalul Reșița, formație retrogradată la finalul ediției precedente de campionat, dar care are șanse reale să rămână în Liga a 2-a profitând de problemele existente la FC Brașov și Foresta.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Marius ANGHEL 13 Jul. 2017, 15:17 Campionat
Pe aceeași temă