Primăria nu mai alocă niciun leu pentru Delta Tulcea în 2013!

Mihai Andries 11 Dec. 2012, 01:00 Campionat
Primăria nu mai alocă** niciun leu pentru Delta Tulcea în 2013!

Dacă în ultimii trei ani, bugetul local al municipiului Tulcea a purtat toată povara finanțării clubului de fotbal Delta Tulcea și vorbim aici de o medie anuală ce se ridică la un milion de euro, de anul viitor robinetul cu bani de la municipalitate se va închide. Ce puțin pentru anul 2013, un an cu ghinion, iată, pentru fotbaliștii clubului tulcean. Totuși, pentru fotbal municipalitatea din Tulcea va aloca o sumă record în ultimii ani, estimată la 1,4 milioane de euro, bani care vor privi exclusiv investițiile în baza sportivă, de la proiectul de reabilitare și modernizare a suprafeței de joc printr-un parteneriat cu Federația Română de Fotbal, până la instalația de nocturnă, de asemenea printr-un parteneriat cu firma care asigură iluminatul public în municipiul Tulcea.

„Municipalitatea nu își mai permite să mai cheltuiască niciun leu pentru susținerea echipei de fotbal Delta Tulcea în anul 2013 pentru că avem un program de investiții serios și consistent la stadionul Delta care se ridică, numai partea noastră de finanțare pentru că vor fi alocate fonduri și de alți parteneri printre care și Federația Română de Fotbal, la aproape un milion și jumătate de euro. În aceste condiții în care ne propunem ca anul viitor stadionul Delta să fie modernizat la standardele cerute de Federația Română de Fotbal, finanțarea echipei este imposibilă” a declarat primarul municipiului Tulcea, Constantin Hogea.

Pentru că în momentul de față clubul se confruntă cu o situație financiară dezastruoasă, având restanțe financiare atât la jucători cât și datorii la bugetul statului, iar finanțarea lipsește pentru anul viitor din partea municipalității cea care asigura peste 90% din bugetul anual al clubului, salvarea ar putea veni de la Consiliul Județean Tulcea, unul dintre cei trei membri fondatori ai A.S. F.C. Delta Tulcea.

„Îmi mențin promisiunea că fără doar și poate Consiliul Județean Tulcea, pe mandatul meu, are intenția de a susține financiar clubul de fotbal Delta Tulcea. Eu am spus-o foarte clar și nu o dată: dacă nu se schimbă ceva în managementul clubului și dacă nu se fixează un obiectiv clar pentru următorul sezon, Consiliul Județean Tulcea nu va aloca niciun leu pentru anul viitor. La Delta este vorba despre o sumă consistentă și de aceea vreau ca lucrurile să se clarifice din toate punctele de vedere, vreau transparență acolo și, ca toată lumea, performanță”, a declarat săptămâna trecută președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.

Referitor la echipa managerială condusă de Haralambe Meregiu și susținută în ultimii ani de primarul municipiului Tulcea, același Constantin Hogea a declarat: „Mi se pare normal ca în momentul în care cineva susține financiar echipa și are un obiectiv, oricare ar fi acesta, să aibă echipa sa managerială. Din acest punct de vedere îl asigur pe domnul președinte Horia Teodorescu, cu care dealtfel am discutat personal cu o zi înaintea alegerilor, că nu mă voi amesteca deloc în ceea ce privește executivul clubului, conducerea tehnică sau lotul de jucători”.

Cum se spune în fotbal, din 2013 mingea este în terenul Consiliului Județean Tulcea, deși unii ar spune că de fapt președintelui Horia Teodorescu i se dă în mână de fapt un cartof fierbinte …
 

Articol de Irinel CĂ‚LIN
Foto de Mihai ANDRIEȘ

 

Mihai Andries 11 Dec. 2012, 01:00 Campionat
Pe aceeași temă