Previziuni sumbre pentru Olimpia. „Avem șanse aproape de zero pentru a merge mai departe”. Nici primăria nu mai vrea să finanțeze clubul

Marius ANGHEL 10 Jan. 2018, 14:20 Campionat
Previziuni sumbre pentru Olimpia.**

11 dintre cele 20 de echipele din Liga 2 și-au reluat pregătirea în primele trei zile ale acestei săptămâni, FC Argeș o va face mâine, în timp ce mare parte dintre celelalte și-au stabilit primul antrenament începând de săptămâna următoare. Sunt însă și trei cluburi care încă nu și-au stabilit niciun plan: ASA Târgu Mureș, Pandurii Târgu Jiu și Olimpia Satu Mare. Toate au probleme financiare și multe semne de întrebare în privința continuării activității din 2018.

Dacă la Pandurii și ASA se așteaptă verdictul instanței în privința intrării sau nu în faliment, Olimpia a rămas fără ajutor financiar și are puține șanse să reia campionatul în care e pe ultimul loc din cauza depunctărilor primite din litigiile cu foștii jucători. Însuși președintele clubului, Istvan Merkli, și-a pierdut încrederea că Satu Mare va continua să aibă o echipă de fotbal.

„Avem șanse extrem de mici, aproape de zero, pentru a merge mai departe. Toți cei care ar fi putut să ne mai finanțeze ne-au refuzat, chiar și Consiliul Local. Neoficial am aflat că primăria nu mai finanțează echipă și că preferă ca banii care ar trebui să ajungă la noi să fie utilizați pentru amenajarea a două terenuri cu gazon sintetic”, a spus, pentru Informația zilei, Merkli.

Potrivit oficialului Olimpiei, astăzi va avea loc o ședință a Consiliului Director în care se va decide soarta jucătorilor. Mulți dintre ei deja au început să își caute echipe, unii având și sorți de izbândă. Florin Achim a ajuns la Academica Clinceni, Sergiu Jurj la Chindia Târgoviște, iar Ciprian Brata și Olivier Lusamba sunt cei mai curtați. „Noi nu mai putem să-i ținem. Dacă nu mergem mai departe ar fi bine să le dăm drumul cât mai repede ca să își poată găsi o echipă. Am vrea să ne despărțim pe cale amiabilă de ei, să rezilieam contractele de comun acord”, a mai declarat Istvan Merkli pentru sursa citată mai sus.

Părinții juniorilor de la Olimpia n-au fost primiți de primar

Informația zilei scrie și că mai mulți părinți ai copiilor și juniorilor de la Olimpia au solicitat o întâlnire cu primarul Gabor Kereskenyi pentru a cere lămuriri, a afla ce se va întâmpla cu echipele la care activează copiii lor. Marți dimineață au mers la primărie, însă edilul nu i-a putut primi, motivând că are un program încărcat.

„Am vrut să avem o întâlnire lămuritoare cu domnul primar. Anul trecut, la instalarea lui Tibor Selymes, la sala autoritățiile au făcut o mulțime de promisiuni, s-au luat angajamente, viitorul era zugrăvit în roz. S-a ales praful de ele. Acum nici măcar nu vor să ne salute sau să ne vadă”, a spus, sub protecția anonimatului, unul dintre părinți supărat ca primarul a trecut pe lângă ei fără să-i bage în seamă.

Marius ANGHEL 10 Jan. 2018, 14:20 Campionat
Pe aceeași temă