Președintele Ripensiei e surprins de decizia Consiliul Local de a nu mai da niciun ban clubului. „Nu mi-a căzut bine, dar nu putem avea o poziție oficială până nu apare oficial”

Marius ANGHEL 05 Jul. 2017, 16:00 Campionat
Președintele Ripensiei e surprins de decizia Consiliul Local de a nu mai da niciun ban clubului.**

Revenit din vacanță, președintele nou-promovatei în Liga 2 Ripensia Timișoara, Radu Ienovan, a rămas surprins de informația de săptămâna trecută, conform căreia, Consiliul Local Timișoara, a anulat, după intervenția primarului Nicolae Robu, cei 150.000 de lei nerambursabili aprobați inițial pentru a fi acordați clubului din cartierul Ciarda Roșie. Oficialul a aflat din presă de această decizie ce dă planul peste cap echipei timișorene, însă Ienovan încă speră să nu fie adevărată.

Primarul Nicolae Robu a declanșat scandal în ședința de săptămâna trecută a Consiliului Local Timișoara și a tăiat masiv din banii pe care administrația îi aprobase inițial pentru concursul de proiecte pentru finanțări nerambursabile. Ripensia nu va mai primi niciun ban, deși inițial avea aprobați 150.000 de lei. Gruparea roș-galbenă nu va beneficia de bani nici din partea Consiliului Județean Timiș, care le-a declarat proiectul neeligibil.

 

„Am aflat din presă, vom avea o poziție în momentul în care vom avea o comunicare oficială. Să vedem motivația pentru care s-a refăcut acea listă. M-am uitat pe site-ul primăriei, nu există niciun fel de comunicat legat de un alt proces verbal… Să vedem când apare și acea hotărâre de consiliu… Nu mi-a căzut bine, cum se spune, dar nu putem avea o poziție oficială până nu apare oficial. Există procesul verbal al comisiei de selecție, unde ne-a fost aprobat 150.000 de lei”, a spus, pentru PressAlert, Radu Ienovan.

Cum banii respectivi, sumă oricum mai mică decât cea cerută inițial, Ripensia voia să îi folosească pentru a cumpăra, printre altele, echipament sportiv.

Se dă credit jucătorilor care au obținut promovarea

În altă ordine de idei, echipa timișoreană continuă să se pregătească pe plan local, fără multe noutăți în loc. „O să dăm credit lotului care a realizat promovarea. În următoarele zile vom vedea, dar nu vor fi mari surprize, nu ne permitem să aducem jucători consacrați”, a mai declarat, pentru sursa citată, Radu Ienovan.

Dintre jucătorii care au obținut promovarea s-a renunțat până acum doar la Ciprian Ștreangă și Raul Briciu, în timp ce Mihai Hecsko ar putea continua, fiindcă a fost convins să nu mai plece în Austria. În plus, atacantul senegalez Mediop Ndiaye nu mai e sigur că va rămâne la Gaz Metan Mediaș, deoarece nu a făcut pregătirea de vară alături de aceștia și între timp au făcut și alte achiziții pe respectivul post. 

Cât despre arena „Ciarda Roșie”, lucrările de modernizare pentru licențierea la Liga 2 au fost ținute pe loc din cauza caniculei. Cert este că antrenamentele echipei nu au loc pe gazonul stadionului, pentru a fi protejat, în timp ce în privința locurilor noi, acestea vor fi în număr de 300.

Marius ANGHEL 05 Jul. 2017, 16:00 Campionat
Pe aceeași temă