Prepeliță: „Unirea Slobozia susține playoff și două promovate din fiecare serie”

Mihai Andries 13 Jun. 2014, 16:00 Campionat
Prepeliță:**

Constantin Prepeliță, președintele echipei Unirea Slobozia, merge la reuniunea de la Brașov în care se va lua în discuție sezonul competițional 2014 – 2015 la nivelul ligii secunde convins că reducerea numărului de jocuri și o singură promovată din fiecare serie vor duce la scăderea valorii campionatului.

„Nu este bună propunerea făcută pentru modificarea sistemului competițional în liga a doua. În opinia noastră ar trebui să promoveze direct din fiecare serie primele două clasate și nu doar una singură. Eu aș opta pentru 14 echipe în fiecare serie dar cu sistem playoff și playout în care să se intre cu toate puncte nu doar cu punctele din meciurile directe. Trebuie să mărim cantitatea de jocuri, cantitatea aduce și calitate, ar fi un lucru bun pentru jucători, pentru club, pentru spectatori, pentru toată lumea.”, spune Constantin Prepeliță, președintele echipei care se poate mândri că la meciurile de acasă a adus la stadion cel puțin 1.500 spectatori la fiecare partidă.

Cu juniorii doar duminica

Alt punct cheie al discuțiile va fi cel al mutării meciurilor din Campionatul Republican, rezervat juniorilor, în zilele de sâmbătă, odată cu meciurile echipelor mari, și a obligativității de a avea în teren câte un jucător de 19, 21 și 23 ani, față de doi sub 21 ani cum este în prezent. Ambele propuneri sunt dezavuate de șefii echipei Unirea Slobozia care susțin că antrenorii și conducătorii de club care au la dispoziție juniori valoroși nu-i vor ține pe bancă ci îi vor băga în teren să joace.

„Nu știu dacă un junior poate rezista din punct de vedere fizic la procesul de pregătire și poate face față la încărcătura jocurilor la nivelul la care se joacă în liga a doua. Sub nici o formă nu este potrivit ca meciurile juniorilor să se dispute sâmbăta și nu ca acum, duminica, în aceste condiții un tânăr fotbalist care este în lotul echipei mari dar nu intră pe teren nu mai are posibilitatea să evolueze în echipa de juniori.”, adaugă Prepeliță.  

 

Articol și foto de Petronel TUDOR

Mihai Andries 13 Jun. 2014, 16:00 Campionat
Pe aceeași temă