Popovici a revenit pentru al treilea mandat la FC Botoșani

12 Sep. 2012, 23:09 Campionat

Cristi Popovici a venit în această după amiază la Botoșani și a negociat cu Cornel Șfaițer preluarea conducerii tehnice a roș-alb-albaștrilor. Noul antrenor principal al FC Botoșani spune că obiectivul este realizabil dar foarte importante vor fi primele două-trei meciuri până ce va vedea potențialul echipei.

„Am revenit cu cea mai mare plăcere pentru că aici a fost o perioadă bună pentru mine. Au fost condiții optime, publicul spectator este superb. În retur am antrenat pe FCM Bacău și erau mai mulți jandarmi decât suporteri. Vin cu entuziasm și cu credința că putem realiza obiectivul”, a spus Cristi Popovici care a adăugat:

„Nu cunosc foarte bine lotul. Nu am lucrat cu ei înainte de a începe campionatul. Dacă trecem cu bine de primele două-trei meciuri, sunt convins că vom fi foarte aproape de locurile 1 și 2. Eu vreau să realizez măcar ceea ce am reușit în ultimul mandat, la numărul de goluri. Am fost echipa cu cele mai multe goluri marcate pe teren propriu. Acum e un obiectiv mult mai strict și trebuie să te gândești la punctele pe care trebuie să le câștigi. În cazul în care marchezi mult și rezultatele sunt de partea ta. Îmi doresc ca publicul să fie aproape de echipă”.

Cât privește jucătorii transferați de FC Botoșani în această vară de la FCM Bacău, Cristi Popovici spune că au calități foarte bune și că se va baza pe ei. În schimb, tehnicianul s-a arătat nemulțumit de randamentul acestora în partida de ieri, din Cupa României.

„I-aș fi adus la echipă dacă eram antrenor. Cornel Șfaițer s-a consultat cu mine și nu am trimis jucători care nu ar fi meritat. Stând doi ani și jumătate la Botoșani, nu puteam trimite un jucător în care nu credeam. În cazul în care Sechelariu ieșea primar la Bacău, noi aveam obiectiv promovarea doar să aducem trei jucători. Am credința că reușeam. În schimb, după ce i-am văzut cum au evoluat în Cupa României nu i-aș mai fi adus. O să am discuții cu ei. Sunt unii despre care eu credeam că pot juca la divizia A”, a mai spus tehnicianul.

Cornel Șfaițer, președintele clubului FC Botoșani este optimist că noul technician va reuși să îndeplinească obiectivul propus în acest sezon și anume promovarea în liga I.

„Ne-am ținut de cuvânt. Nu era o problemă de a se întoarce la Botoșani pentru că s-a simțit bine. Acum avem un obiectiv mult mai îndrăzneț și credem în el. În conjunctura actuală cu nucleul de jucători pe care i-am achiziționat de la Bacău, plus cei rămași din sezonul trecut, consider că știe 70% din lot. Îi doresc să rămână la Botoșani exact cum a avut contract la Bacău de cinci ani și jumătate. Obiectivul rămâne promovarea chiar dacă am plecat cu un handicap. Am încredere în Cristi și cred că echipa va avea un alt suflu la meciul de la Galați. E clar că nu poate face minuni în două zile dar altul va fi jocul echipei”,
a spus Cornel Șfaițer.

Trei antrenori secunzi și un nou antrenor cu portarii

Cristi Popovici îi va păstra în staff-ul său pe secunzii Vali Bordeanu și Alin Bejan dar în același timp îl va aduce și pe Marius Gireadă. În ceea ce privește antrenorul cu portarii, Cristi Popovici intenționează să apeleze la Alin Bordeanu.

„Cu siguranță Vali Bordeanu și Alin Bejan vor rămâne secunzi. În plus, o să vină și Marius Gireadă săptămâna viitoare. Eu am lucrat cu el o perioadă de zece ani. Mă ajută și pe mine foarte mult. De la Vali aștept în primul rând să fie jucătorul de care este nevoie. El nu o să fie îndepărtat, ba dimpotrivă avem nevoie de sprijinul lui. O să fie foarte aproape de mine. O să am o discuție și cu Alin Bordeanu. Mai e varianta unei colaborări cu Rotărescu. Dacă Alin își asumă și responsabilitatea asta e foarte bine. Și el a fost pe la divizia A. Are experiență și poate face treaba asta foarte bine”, a spus Cristi Popovici.x

12 Sep. 2012, 23:09 Campionat
Pe aceeași temă