Popa, mulțumit de prestația noilor achiziții în meciul de la Reșița. Pe Vasi îi vede cel puțin în Liga 1: „Are notorietate, vine totuși de la Manchester City”

Marius ANGHEL 29 Feb. 2016, 12:49 Campionat
Popa, mulțumit de prestația noilor achiziții în meciul de la Reșița.** Pe Vasi îi vede cel puțin în Liga 1:

Victoria clară de la Reșița a oferit Pâncotei un moral mai bun după toate problemele prin care a trecut în această iarnă. Având în vedere că urmează și o deplasare extrem de dificilă, la Mioveni, „șoimii” au toate motivele să sper într-un nou rezultat pozitiv.

Până una alta, transferurile făcute în această iarnă și-au demonstrat toate utilitatea. Absolut toți cei cinci jucători sosiți în „alb-negru” au primit minute la Reșița, trei dintre ei punându-și serios amprenta pe rezultatul final din postura de titulari. Chiar dacă nu a avut mult de lucru, portarul Cioară a scos excelent cele două mingi grele ce trimise de Anghel și Kiss. Crișan și Marius Ion au punctat la debutul lor, în timp ce Vasi a arătat că are o gleznă fină în cele 30 de minute cât a evoluat. În fine, Cornel Suciu și-a făcut excelent treaba la „închidere”, ținându-i locul lui Pavel, care în cazul unui avertisment luat pe final ar fi fost suspendat la Mioveni.

La finalul disputei de la Reșița, Ionuț Popa chiar a ținut să vorbească despre „sângele proaspăt” de la echipă, sau mai precis despre trei dintre achiziții. „Crișan are doar șapte antrenamente cu noi, ne-a dat peste cap absența lui Pascariu. Într-un moment în care echipa era aproape făcută, a venit accidentarea sa mai veche, a recidivat și am fost nevoiți să apelăm la un fundaș central care nu a făcut multă pregătire cu noi. Dar, calitatea lui s-a văzut rapid, nu numai că și-a făcut treaba în atac, dar ne-a și ajutat cu un gol. Apoi, Marius Ion s-a antrenat toată iarna cu noi, dar mă bucur că s-a integrat în echipă atât de repede. Este un atacant care știe să plece pe culoare, speculează combinațiile, e un jucător rapid, care ne va ajuta în campionat. Vasi are notorietate, vine totuși de la Manchester City, campioană a Angliei. Îl cunosc de la opt, zece ani și asta pentru că în vacanța de vară mai mergeam să lucrez cu grupa sa de copii. Eram solicitat de Cristi Păcurar și l-am remarcat încă de atunci pe Vasi, alături de alți jucători. Mă bucur că a venit la noi, sper să aibă un randament bun, el practic acum a debutat în fotbalul românesc la nivel de seniori. Dacă facem comparație Manchester City – Șoimii Pâncota, e un regres. Are, însă, doar 18 ani, iar dacă va juca constant și se va remarca, va putea ajunge din nou sus, cel puțin în Liga 1. E un jucător cerebral, mi-a spus că pe postul său au fost aduși alți jucători străini și i-a fost greu să se impună”, a precizat „Mister”.

Piroș: „Am rămas la Pâncota pentru acești băieți care au dat dovadă de caracter și ambiție la Reșița”

În altă ordine de idei, președintele grupării din Pâncota a făcut deplasarea spre Reșița chiar în dimineața partidei, alături de vicele Bebe Bontea și Issa, căpitanul „șoimilor” care se afla în stare de suspendare pentru această confruntare. La final, Pavel Piroș a fost foarte mulțumit de cele văzute în Valea Domanului: „Echipa era o necunoscută și pentru noi cu jucătorii veniți pe ultima sută. Dar, băieții s-au mobilizat, cei care au venit în această iarnă au dat dovadă de mare caracter și ambiție, au intrat bine în joc și au arătat că au valoare. Vreau să felicit echipa pentru cum a abordat partida, una la îndemâna noastră. Aș vrea să dedicăm victoria lui Daniel Dan, având în vedere efortul pe care l-a depus pentru a veni la acest meci, în ziua în care bunica sa a fost înmormântată”, a menționat Pavel Piroș.

Chiar dacă în prezent apele par mai liniștite la Pâncota între conducerea clubului și cea a orașului, nu există nicio certitudine de cum vor decurge lucrurile de acum înainte și mai ales din vară. „Astăzi, problemelele sunt rezolvate la Pâncota și ca lot, chiar și financiar. Sperăm ca autoritățile locale să înțeleagă că trebuie continuitate cel puțin până la finalul acestui campionat. Apoi, din vară, în funcție de ce se va întâmpla și politic fie vom duce mai departe corabia, fie fiecare va merge pe drumul său. Eu doresc să îmi fac treaba așa cum trebuie, am vrut să renunț la un moment dat din pricina problemelor de sănătate, dar am considerat că sunt răspunzător față de acești copii, care și azi au dat dovadă de mare ambiție și caracter. Vedem din vară ce vom face, nu mă consider un model pentru alți oameni de afaceri. Când vrei să renunți din mai multe motive, pentru că îți abadonezi familia, copiii, apar bârfe, tot felul de vorbe și mai există și legislații care te îngroapă. De aceea oamenii de afaceri nu mai ajută echipe sau se retrag la un moment dat”, a punctat Piroș.

În fine, șeful „alb-negrilor” a și făcut un calcul al punctelor necesare pentru accederea în play-off: „Fără meciul pe care îl câștigăm la masa verde, ar mai fi necesare 10-12 puncte. E foarte important să nu pierdem la Mioveni peste două săptămâni”.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 29 Feb. 2016, 12:49 Campionat
Pe aceeași temă