Piteștenii dau examenul maturității cu Energeticianul. Săndoi: „Întâlnim o echipă care a transferat cam tot ce a vrut. A făcut investiții masive”

Marius ANGHEL 31 Aug. 2018, 18:14 Campionat
Piteștenii dau examenul maturității cu Energeticianul.** Săndoi:

După derby-ul din runda precedentă cu Chindia Târgoviște, încheiat la egalitate, scor 1-1, pentru FC Argeș va urma un nou examen al maturității. Gruparea piteșteană și ACS Energeticianul se vor întâlni marți seară, de la ora 19:30, pe stadionul „Nicolae Dobrin”, în etapa a 5-a a Ligii 2. Cele două echipe sunt foarte aproape de podium, alb-violeții ocupând locul 5, cu 8 puncte, în timp ce echipa de la Petroșani se situează pe locul 4, cu 9 puncte. Ambele cluburi sunt la doar o victorie în urma liderului Sportul Snagov.

Emil Săndoi pregătește în cele mai mici detalii acest meci și își dorește foarte mult ca FC Argeș să câștige cele trei puncte puse în joc în fața uneia dintre echipele puternice ale acestui sezon. „Venim după un meci la Târgoviște unde am reușit un rezultat de egalitate. După aspectul jocului, poate meritam chiar mai mult, având în vedere faptul că adversarul nu și-a creat nicio ocazie clară de gol. Golul pe care Chindia l-a dat nu a fost dintr-o ocazie, ci dintr-o greșeală colectivă, pe care am făcut-o noi la faza respectivă. Venim după patru etape fără înfrângere, după două meciuri câștigate acasă și după două rezultate de egalitate obținute în deplasare. Rezultatul de la Pandurii este unul echitabil, pentru că am avut o primă repriză mai bună a noastră, iar în cea de-a doua, adversarul a avut mai multe ocazii. Ne așteaptă o partidă dificilă cu Energeticianul, o echipă care și-a anunțat de la bun început intențiile de promovare. Întâlnim o echipă care a reușit să transfere foarte mulți jucători de primă ligă, o echipă care are un buget mare. Alături de U Cluj, Petrolul și Târgoviște, cred că au bugetul cel mai mare din acest campionat. Ne gândim doar la cele trei puncte puse în joc pentru că am mai urca în clasament. Nu va fi un meci ușor. Va fi un campionat mult mai echilibrat, în care mai multe echipe vor fi în fruntea clasamentului în turul campionatului până când sita va cerne. Va fi un campionat mult mai disputat și mult mai echilibrat decât cel de anul trecut. Energeticianul are în componență mulți jucători care au evoluat în prima ligă. Ducu Ninu a jucat atâtea meciuri în primul eșalon și are o experiență. După aceea Lungu, Neacșa, Vlad Rusu, sunt jucători cu multe prezențe în prima ligă, fotbaliști care în sezonul trecut au avut evoluții foarte bune în liga a doua. Întâlnim o echipă care a transferat cam tot ce a vrut. Toate formațiile s-au întărit, iar media va fi mult peste cea din sezonul trecut. S-au făcut investiții masive la Energeticianul. La un moment dat spuneau că bugetul este nelimitat. Probabil că persoanele din conducere se refereau la liga a doua. Pe noi mai puțin ne interesează ce reușesc ei. Ne interesează în primul rând ce reușim noi. Ne dorim foarte mult să câștigăm acest meci și cred că îl putem câștiga”, a spus Săndoi.

Gugu are mare încredere în forța alb-violeților: „Orice adversar trebuie să se teamă!”

Alb-violeții consideră că au mai multe atuuri în fața adversarului pe care îl vor avea în față. Fundașul Costinel Gugu spune că FC Argeș este o forță pe teren propriul, iar toate echipele care vor veni în Trivale ar trebui să se teamă.

„Venim după un rezultat destul de bun la Târgoviște. Suntem conștienți că ne așteaptă un meci greu având în vedere faptul că adversarul și-a luat mulți jucători buni. Noi jucăm acasă și trebuie să câștigăm acest meci orice ar fi. Orice echipă care vine în Trivale ar trebui să se teamă. Sunt convins că îi putem învinge”, a spus Gugu.

Și mijlocașul Sorin Tăbăcariu este optimist înaintea acestei întâlniri: „Energeticianul este o echipă destul de puternică. Au mulți jucători de calitate, dar nu ne temem de nimeni. Întâlnim un adversar imprevizibil care alternează evoluțiile bune cu cele mai puțin bune. Eu cred că putem câștiga acest meci pentru că suntem mult mai omogeni decât ei. Am arătat destul de bine în aceste patru meciuri. Chiar suntem încrezători că putem câștiga. Jucăm acasă în fața propriilor suporteri și vom face tot posibilul să câștigăm acest joc”.

Articol scris de Marius DUINEA

Marius ANGHEL 31 Aug. 2018, 18:14 Campionat
Pe aceeași temă