„Piciu” Șerban a semnat o victorie mare

Mihai Andries 24 Nov. 2013, 00:26 Campionat
„Piciu

Unirea a început perfect meciul cu Farul, din etapa a 15-a a ligii secunde. Abia trecuseră câteva minute de joc și s-a produs deschiderea scorului: în minutul 5, Vlăsceanu a urcat inspirat pe banda dreaptă și a centrat impecabil, în mijlocul careului, pentru Robert Elek, a cărui lovitură de cap, plasată, a poposit la colțul lung al porții apărate de experimentatul George Curcă, rămas spectator la prima acțiune de poartă (1-0).

Celălalt căpitan, cel al gazdelor de azi ar fi putut ușura cu mult misiunea formației sale: scăpat singur cu portarul, Liviu Nicolae nu l-a executat pe Curcă, dintr-o situație în care nu prea avea voie să ierte (min. 7). Și cum n-a fost gol într-o parte, s-a marcat în cealaltă, după o minge pierdută neglijent, la mijlocul terenului, de Vlăsceanu: Crețu a recuperat, a avansat pe stânga și a întors în zona centrală la Bolat, a urmat o „așezare” a balonului și un șut dibaci, la „păianjen”, al atacantului de la malul mării, care l-a prins prea în față pe Iacob (1-1). Din prima parte ar mai fi de amintit ocaziile lui Postolache (min. 34 – acțiune personală, curajoasă, încheiată cu șut reținut de Curcă) și Liviu Nicolae („cap” alături, din 12 metri – min. 37), respectiv Crețu (minge trimisă viclean, spre colțul lung, însă respinsă de Iacob – min. 38). Per ansamblu, scorul de egalitate de la pauză a reflectat desfășurarea de forțe din teren.

După ieșirea de la cabine, Unirea a arătat altceva și a fost mult mai motivată și mai hotărâtă să-ți apropie victoria. Fazele la poarta „marinarilor”, una mai periculoasă ca alta, au fost în număr mult mai mare, comparativ cu actul întâi. Ocaziile lui Liviu Nicolae (min. 48 – șut peste, min. 52 – reluare milimetric alături, min. 66 – șut-centrare care a ocolit de puțin ținta), Dumbravă (min. 60 – șut de la distanță prins de Curcă) și mai ales Sorin Marin (centrare din lovitură liberă, ușor ștearsă de Nicolae, care a lovit stâlpul porții – min. 70) au anunțat golul de trei puncte.

Gol care a venit după o lovitură de colț executată tot de Marin, de pe stânga, și transformată-n gol (lovitură de cap) de „Piciu” Mălin Șerban (min. 73), chiar cu riscul accidentării (2-1). Din partea Unirii, Liviu Nicolae a produs suspine în tribună (min. 78 – șut de la 25 metri, care a trecut aproape de… 3-1). Una peste alta, o izbândă muncită și absolut meritată, pe care formația pregătită de Laszlo Balint a obținut-o în fața unui adversar dificil.


Unirea Tărlungeni – Farul Constanța 2-1 (1-1) Elek 5, M. Șerban 73 / Bolat 23

Unirea: Iacob – Vlăsceanu, Șerban (min. 74 Radu Barbu), Tatarciuc, Dumbravă – Postolache (min. 46 Enceanu), Cristea, Brujan, Sorin Marin – Elek, Liviu Nicolae (cpt. – min. 89 Lita). Antrenor: Laszlo Balint. Avertismente: Brujan (min. 4), Cristea (min. 81), Enceanu (min. 85), Iacob (min. 90+4).

Farul: Curcă (cpt.) – Băjan, Buzea, Bumbac, Mansur – Ivanovici, Coconașu (min. 77 Igiroșanu), Tothăzan, Crețu – Silvășan (min. 34 Butoi), Bolat. Antrenor: Ion Răuță. Avertismente: Ivanovici (min. 27).

 

Sursa: Unirea Tărlungeni

Mihai Andries 24 Nov. 2013, 00:26 Campionat
Pe aceeași temă