Petrolul întâlnește la Timișoara o echipă care a făcut deja două „victime” dintre candidatele la promovare. Stoican: „Respectăm Ripensia, dar nu ne temem de ea”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 06 Sep. 2019, 14:17 Actualizat: 06 Sep. 2019, 14:18 Campionat

 

Petrolul revine pe teren pentru un meci oficial după o pauză de două săptămâni, după ce jocul de pe teren propriu cu FK Csikszereda, din weekendul trecut, a fost amânat pentru ca suprafața de joc de pe „Ilie Oană” să fie protejată pentru întâlnirea dintre România și Malta. Ploieștenii vor avea o deplasare lungă și grea în această etapă a 6-a, urmând a juca la Timișoara, pe „Dan Păltinișanu”, sâmbătă, de la ora 19:45, în fața unei echipe a Ripensiei care este imprevizibilă.

Petrolul a făcut un mini-stagiu de pregătire la Predeal în această pauză forțată, iar mâine întâlnește o Ripensia care vine după o remiză obținută in extremis la Călărași, 1-1 cu Dunărea, acolo unde jucătorii lui Flavius Stoican s-au impus fără probleme cu 3-1, dar și după succese în acest sezon cu FC Argeș (2-1) și UTA (2-1), adversari care îi sunt superiori în clasament formației prahovene.

Pentru Petrolul, aceasta este a patra declasare în acest sezon, în precedentele trei nepierzând (2-1 cu Metaloglobus, 3-1 cu Dunărea și 0-0 cu Farul). Antrenorul Flavius Stoican știe că meciul cu Ripensia nu va fi deloc unul ușor.

„Îi felicit pe cei de la Ripensia, pentru că au reușit să câștige puncte în fața unor echipe care și-au propus promovarea. Știu că formează o familie acolo, îl cunosc foarte bine pe Alexandru Pelici, este un antrenor cu experiență, care știe să facă un grup și să își așeze foarte bine echipa pe teren. Trebuie să fim foarte atenți la această partidă, dar, chiar dacă întâlnim o echipă pe care o respectăm, asta nu înseamnă că trebuie să ne fie teamă de ea! Ne va pune probleme doar în momentul în care noi nu vom fi 100 la sută conectați la importanța jocului, dar nu am niciun fel de dubii legate de faptul că jucătorii mei nu vor fi concentrați”, a prefațat antrenorul Flavius Stoican meciul cu Ripensia.

Acesta a vorbit și despre dezavantajele și avantajele acestei întreruperi forțate a campionatului pentru echipa sa. „E destul de dificil să stai în plin campionat, însă, punând în balanță și faptul că am avut ceva probleme medicale în lot, pot să spun că pauza aceasta nici nu ne-a bucurat, dar nici nu ne-a dezavantajat”, a comentat Stoican, care nu are nicio indisponibilitate de natură medicală, ba chiar are o noutate, după legitimarea atacantului Ștefan Blănaru: „E chiar ceva special pentru mine, pentru că tot lotul este valid! Trebuie să aleg 20 de jucători care vor face deplasare la Timișoara, apoi 18 care vor ajunge pe foaie și, bineînțeles, 11 care vor intra pe teren! Sunt mulțumit de ceea ce văd la antrenamente, de implicarea jucătorilor și, cu siguranță, îmi va fi foarte dificil să fac alegerile. Dar, pentru mine cel mai important lucru este victoria, iar dacă eu voi fi inspirat, atunci, cu siguranță, aceasta va veni!”

Petroliștii au făcut în această dimineață un ultim antrenament la Ploiești, iar apoi au decolat către Timișoara. Meciul are loc sâmbătă, de la ora 19:45, pe stadionul „Dan Păltinișanu”, acolo unde un bilet costă 10 lei.

Cele două echipe sunt acum la egalitate de puncte, câte șapte de fiecare, iar Petrolul e avantajată de golaveraj, 5-5 față de 6-8, astfel că se situează pe locul 9, față de 11, pe cât e Ripensia. Echipa ploieșteană are, însă, un meci mai puțin disputat.

În sezonul trecut, ambele meciuri dintre cele două echipe s-au terminat cu victorii ale Petrolului. În tur, la Ploiești, golul lui Paul Antoche (4) a decis succesul minim, cu 1-0, iar în retur, la Timișoara, golurile marcate de Cristian Pușcaș (10) și Bogdan Rusu (44), ambii plecați între timp de la echipă, au stabilit victoria cu 2-0.

CITEȘTE și ce a declarat președintele Marius Stan despre negocierile cu Gabriel Deac (ex FC Voluntari), Younes Hamza (ex Aris Salonic) și Filipe Teixeira (ex FCSB).

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 06 Sep. 2019, 14:17 Actualizat: 06 Sep. 2019, 14:18 Campionat
Pe aceeași temă